Geoană plănuiește partidul ANTI-ILIESCU. Cine face parte din comitetul de inițiativă

Redactor:
Cristian Andrei
Geoană plănuiește partidul ANTI-ILIESCU. Cine face parte din comitetul de inițiativă
Formarea unui nou partid care să fie lansat în luna martie a anului viitor sau forțarea organizării unui Congres Extraordinar al PSD în care să fie înlocuită actuala conducere sunt printre variantele luate în calcul de Mircea Geoană după excluderea din partid.

Formarea unui nou partid care să fie lansat în luna martie a anului viitor sau forțarea organizării unui Congres Extraordinar în care să fie înlocuită actuala conducere sunt printre variantele luate în calcul de Mircea Geoană după excluderea din PSD.

Susținătorii fostului președinte PSD au declarat, pentru gândul, că în prima fază se va încerca să se ia pulsul fiecărei organizații pentru a se vedea dacă se poate forța organizarea unui Congres Extraordinar. „Va fi un turneu prin toate filialele în care Mircea Geoană să stea de vorbă cu oamenii față în față. Mulți de la baza partidului nu au înțeles de ce a fost exclus și de ce s-a recurs la o asemenea soluție”, au precizat sursele citate. Mai mult, decizia de excludere urmează să fie contestată deoarece nu s-au respectat prevederi din legea partidelor politice, care conferă dreptul la apărare celor care propuși spre excludere.

Mircea Geoană nu a fost audiat de Comisia de Integritate Morală a PSD, cei din Comisie susținând că președintele Senatului nu s-a prezentat la timp la audieri. Ședința a început la orele 13.00, deși Geoană fusese invitat la două și un sfert.

Pe ce mizează Mircea Geoană

La votul din Comitetul Executiv opt președinți de filială nu au fost de acord cu excluderea lui Geoană din partid. Apropiații fostului președinte afirmă că numărul celor care trebuiau să se opună excluderii era mai mare, dar au existat presiuni asupra lor din partea conducerii centrale. „Diferența a fost mare pentru că au votat mulți vicepreședinți care sunt membri ai Biroului Permanent Național. Dacă vom convinge 15-20 de președinți să sprijine ideea unui Congres extraordinar, situația se poate schimba”, au subliniat cei din jurul lui Geoană.

Partidul la primăvară

Dacă tentativa de organizare a unui Congres extraordinar la PSD va eșua, o a doua variantă luată în calcul este formarea unui partid nou în luna martie 2012. „Va fi un partid anti-Iliescu, de stânga, care va aduna pe toți cei nemulțumiți de actuala conducere”, susțin cei din jurul lui Geoană. Printre cei care sunt așteptați în noul partid sunt Adrian Popescu, fostul președinte PSD Giurgiu, Oana Mizil, președinte PSD Călărași și Marian Vanghelie, PSD București. Vanghelie are o situație specială deoarece este primar al Sectorului 5, iar o eventuală demisie din PSD l-ar obliga să renunțe și la funcția de primar. De asemenea, au fost mobilizați primarii din Dolj și Olt cărora Geoană le-a vorbit deja de ideea unui nou partid politic în care se vor regăsi.

Până la finele acestui an, ar urma să apară un Comitet de inițiativă care să sprijine ideea înființării noului partid, după care să se urmeze procedurile pentru înscrierea la tribunal. „Probabil, în luna martie partidul lui Mircea Geoană va fi oficial înființat”, au declarat cei din jurul fostului președinte PSD.

Surpriză URIAŞĂ la FCSB. Becali, negocieri de ultimă oră cu antrenorul momentului din Liga I....
Tăticul-călăreț Sergiu sare la gâtul lui Moroșanu. De ce a vândut casa primită cadou, de...
FOTO. Loredana Groza, aproape goală complet! Apariție în cel mai minuscul costum de baie
Lora și-a PRINS iubitul în fapt! Cu ce i-a GREȘIT Ionuț Ghenu de l-a luat...
Fabuloasa vizită a lui Michael Jackson, din 1999, la echipa patronată de fostul „socru” al...
Urmează un nou val al pandemiei în România! Previziune sumbră a specialiştilor
Iohannis a semnat revocarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii, nu şi numirea ca...
BANCUL ZILEI – Ce au făcut două virgine din București
Un virolog care a lucrat pentru Bill Gates avertizează că vaccinarea în masă ar putea...
Tăticul-călăreț Sergiu sare la gâtul lui Moroșanu. De ce a vândut casa primită cadou, de...
Femeia pe care ELENA Ceaușescu o voia MOARTĂ cu orice chip. „Trebuie să mă SCĂPAȚI...
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
Vaccinarea cu Johnson & Johnson, stopată în America după decesul unui bărbat. Detalii de ultimă...
Moment de infarct dezvăluit de Dan Dotson, de la „Războiul Depozitelor”. Ce a descoperit un...
Vestea ȘOC a momentului despre Roxana Dobre. Ce a pățit soția lui Florin Salam. Dramatic!
Ții post? Un nutriționist spune să eviți aceste alimente de post: „Feriți-vă de ele”
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
A venit SFÂRŞITUL erei benzinei. Anunţul a fost făcut chiar de marii producători de petrol
Inchide