• Publicat:
Politică

Geoană și Vanghelie au ieșit la vânătoare de parlamentari pentru noul lor proiect politic

Geoană și Vanghelie au ieșit la vânătoare de parlamentari pentru noul lor proiect politic
Geoană și Vanghelie au discutat cu 50 de parlamentari pentru a li se alătura în noul proiect politic, după ce cei doi au fost excluși din PSD

Marian Vanghelie și Mircea Geoană au demarat discuțiile cu mai mulți parlamentari pentru ca aceștia să li se alăture în demersul de construire a unui nou partid politic, au declarat pentru gândul surse politice. Excluși din PSD la finele anului trecut, după ce Victor Ponta a pierdut alegerile prezidențiale, Geoană și Vanghelie vor să adune în jurul său cât mai mulți parlamentari. 

Ținta celor doi este ca până începutul sesiunii parlamentare, în luna februarie, să aibă în jurul lor destui parlamentari pentru a forma grupuri distincte. În prezent, tandemul Geoană – Vanghelie mizează pe social-democrații nemulțumiți de actuala conducere a PSD, dar și pe cei care se tem că anul viitor nu se vor regăsi în 2016 pe lista pentru parlamentare, pe conservatorii care vor să părăsească partidul, dar și pe cei de la PP-DD care au migrat în ultima perioadă spre UNPR, PSD sau au rămas independenți. 

Discuțiile au fost făcute cu fiecare parlamentar în parte pentru a i se explica avantajele trecerii în tabăra lui Geoană și Vanghelie. De altfel, fostul președinte al PSD, dar și primarul Sectorului 5 au recunoscut aceste discuții informale cu parlamentarii, susținând că au fost aproximativ 50 – 60 de parlamentari contactați. Mai mult, Geoană a spus că parlamentarii vor vota împotriva Guvernului Ponta la o eventuală moțiune de cenzură depusă de PNL și că ar putea sprijini în Parlament o guvernare liberală. 

„Se pare ca din nou Craiova nu este prinsă in schema de autostrăzi, desi am primit toate asigurările de la premierul Ponta ca autostrada Pitesti-Craiova este o prioritate pentru Guvernul Ponta. Acum se dovedește ca a fost minciuna de campanie pe care noi toti parlamentarii din Oltenia am spus-o, având garantia de la premierul Ponta ca este o prioritate acest proiect! Concluzia: autostrada vitala pentru Oltenia nu a fost decât o minciuna de campanie!”, a postat pe Facebook deputatul PSD, Florentin Gust, arătând astfel că este pregătit să facă pasul în afara partidului. 

De altfel, Vanghelie a spus că mai mulți parlamentari din București îl vor urma în noul proiect politic. 

Iritată de mesajele publice ale lui Florentin Gust, care este finul lui Mircea Geoană, vicepreședinta PSD, Lia Olguța Vasilescu a reacționat și ea pe Facebook. 

„De ce trebuie unii, care vor sa plece din cauza de naș, din cauze nobile, din frustrare sau din orice alt motiv, sa arunce cu rahat in ventilator ca sa isi anunte plecarea?”, a fost răspunsul vicepreședintei PSD. 

Victor Ponta și Liviu Dragnea au dat mai multe mesaje în care au încercat să arate că nu sunt preocupați de o eventuală sciziune a PSD și că parlamentarii social-democrați nu îi vor urma pe Vanghelie și Geoană. La sfârșitul săptămânii trecute ei au chemat la Turnu Măgurele, pe un domeniu de vânătoare, mai mulți șefi de organizații în care s-a discutat și despre problemele pe care tandemul Geoană – Vanghelie le poate face PSD. 

 

 

 

 

×
Inchide