Greii din partid se regrupează în jurul lui Baconschi. Cum au fost șterse vechile granițe din PDL

Redactor:
Matei Ioan
Greii din partid se regrupează în jurul lui Baconschi. Cum au fost șterse vechile granițe din PDL
La doar o zi după pasul înapoi făcut de secretarul general al PDL, Vasile Blaga, prin renunțarea la șefia Internelor, garda veche a PDL a declanșat semnalul de repliere prin lansarea în partid a lui Teodor Baconschi

La doar o zi după pasul înapoi făcut de secretarul general alPDL, Vasile Blaga, prin renunțarea la șefia Internelor, garda vechea PDL a declanșat semnalul de repliere prin lansarea în partid alui Teodor Baconschi. Ministrul de Externe s-a alăturat, marți,oficial, democrat-liberalilor cu mesajul de „împrospătare” apartidului. Intrarea în scenă a lui Baconschi are loc prinintermediul așa-zisei „platforme creștin-democrate”, menite săadune laolaltă atât membrii cu greutate ai PDL, precum VasileBlaga, Adriean Videanu și Radu Berceanu, cât și atragerea de forțenoi. Miza împingerii în față a ministrului de Externe esterefacerea imaginii PDL, prăbușit în încrederea populației, scopulpe termen lung fiind pregătirea sa ca viitor candidat lapreședinție, posibilitate anunțată de către Traian Băsescu, în urmăcu o săptămână.

Chiar dacă, în principiu, tabăra creată în jurul lui Baconschi egândită ca o variantă la „aripa liberală”, reprezentată prineurodeputații democrat-liberali de la Bruxelles: Theodor Stolojan,Monica Macovei și Cristian Preda, nevoia regrupării îi face pepedeliști să uite de vechile dispute. Critic vehement alminiștrilor Blaga, Videanu și Berceanu, europarlamentarul CristianPreda vede acum îndepărtarea celor trei din Executiv ca pe opierdere de experiență și spune că Vasile Blaga este omul potrivitpentru a conduce mai departe partidul din funcția de secretargeneral. „Nu putem trece cu vederea că trei dintre oamenii cei maiexperimentați din partid nu mai sunt miniștri. Dacă vor duceexperiența în favoarea partidului, atunci e un câștig. Ar fi absurdsă abandoneze poziția de secretar general. Este foarte nimeritpentru această funcție și are foarte multă autoritate”, a precizatPreda, pentru gândul. De altfel, Baconschi a anunțat încă dinaceastă vară intenția de a regrupa taberele pedeliste, promițând:”Vom găsi toate formulele de complementaritate pentru casensibilitatea liberală și cea creștin-democrată să poatăcoabita”.

Mai mult, înscrierea în PDL a ministrului de Externe vine pevalul simpatiei creat în jurul lui Blaga, cel care a recunoscut înurmă cu câteva luni că a avut câteva discuții cu Baconschi legatede crearea platformei creștin-democrate. În ultima ședință aBiroului Permanent al PDL, mai mulți lideri democrat-liberali,precum Ioan Oltean, sau Theodor Stolojan, au ridicat problemarespingerii demisiei lui Blaga de la șefia Ministerului de Interne.Există totuși și voci în partid care spun că înlocuirea din funcțiea lui Vasile Blaga nu schimbă cu nimic raportul de forțe din PDL.”Partidul funcționează la fel. Nu s-a întâmplat nimic. Domnul Blagae în continuare secretar general. Eu îi regret pe toți colegii meicare și-au pierdut funcțiile, inclusiv pe domnul Blaga”, adeclarat, pentru gândul, primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

Tags:
EXCLUSIV | Avem o nouă forţă în Liga 1? ”Are un buget foarte mare”. Echipa...
Vine marele CUTREMUR în România! S-a anunțat data exactă: 'O zi nefastă pentru toți'
FOTO. Lora, apariție fierbinte pe plajă! Cum s-a pozat vedeta și ce le-a arătat fanilor
Cât de frumoasă este fiica cea mică a lui Mihai Petre. Ariana e superbă și...
Noi detalii despre Mario Mutu! Dezvăluirile Alexandrei Dinu despre fiul pe care îl are cu...
Anunţ de ULTIMĂ ORĂ! Ce se întâmplă cu elevii din clasele terminale în cazul unui...
Arheologii au făcut o nouă descoperire spectaculoasă în oraşul Pompeii
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
O fetiță s-a născut în autospeciala SMURD. Salvator: „A fost cea mai intensă senzație pe...
Vine marele CUTREMUR în România! S-a anunțat data exactă: 'O zi nefastă pentru toți'
Un român a plantat o sămânță într-o damigeană, în anul 1960. Ce s-a întâmplat cu...
Cele mai OTRĂVITOARE flori. Se dau frecvent de 1 MARTIE, dar patru dintre ele te...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Mâncarea preferată în funcție de zodie – 12 preparate pentru 12 zodii
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide