Guvernul aprobă astăzi scrisoarea de intenție pentru noul acord cu FMI

Redactor:
Ovidiu Bărbulescu
Guvernul aprobă astăzi scrisoarea de intenție pentru noul acord cu FMI
Guvernul va aproba în ședința de miercuri scrisoarea de intenție pentru acordul preventiv cu FMI, urmând ca documentul să fie trimis la Washington în vederea aprobării în board-ul instituției, au declarat, agenției MEDIAFAX, surse guvernanentale.

Guvernul va aproba în ședința de miercuri scrisoarea de intenție pentru acordul preventiv cu FMI, urmând ca documentul să fie trimis la Washington în vederea aprobării în board-ul instituției.

Marți, 17 septembrie, la ora 17.00, scrisoarea de intenție va fi prezentată, doar în linii mari parlamentului, a anunțat premierul Victor Ponta la începutul ședinței de Guvern, documentul urmând să fie făcut public abia în ziua în care va intra oficial în boardul FMI de la finalul lunii. Scrisoarea va fi trimisă la Washington joi, după aprobarea de către președintele Traian Băsescu.

Ponta a declarat, marți, la finalul întrevederii cu parlamentarii UDMR, că săptămâna viitoare va prezenta în Parlament „liniile principale” ale viitorului acord cu FMI, BM și CE, iar parlamentarii vor avea acces la scrisoarea de intenție, însă documentul nu poate fi făcut public.

„Am pus la dispoziție textul scrisorii, nu este public, însă și domnului Blaga i-l voi da și celorlalți lideri politici, pentru ca totuși să nu discutăm pe speculații din presă (…) parlamentarii vor avea acces la scrisoarea de intenție”, a spus Ponta.

Premierul a afirmat că în plenul celor două Camere ale Parlamentului va prezenta săptămâna viitoare „elementele principale”, dar nu poate să prezinte public documentul până la aprobarea board-ului FMI, conform procedurilor instituției internaționale.

În ceea ce privește eventuala reducere a CAS cu 3%, propusă de PNL, Ponta a precizat că o decizie în această privință va putea fi luată la jumătatea lunii octombrie.

„Am inclusiv impactul bugetar făcut de către domnul Voinea al diferitelor propuneri enunțate. S-a vorbit de reducerea cotei unice, de reducerea CAS-ului, de toate celelalte, pe măsură ce avem toate datele vedem până la jumătatea lui octombrie de unde putem să tăiem ca să putem să punem în altă parte”, a mai spus Ponta.

Premierul Ponta declara, recent, că singurele majorări de taxe, convenite cu FMI și CE în cadrul noului acord, sunt majorarea accizelor la produsele de lux, pentru a compensa reducerea TVA la pâine, și plata contribuției de asigurări sociale de sănătate la venituri obținute din chirii de persoane fizice.

Premierul le ceruse miniștrilor în august ca, la 1 septembrie, să se afle într-un stadiu avansat pentru redactarea bugetului pe anul viitor, precizând că documentul va fi discutat cu grupurile parlamentare, inclusiv cu PDL, iar noul acord cu FMI va fi prezentat Parlamentului în jurul datei de 9 septembrie.

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
Saraca… Salman Khan o OBLIGĂ pe Iulia Vântur să facă asta… Totul a fost dezvăluit...
Drama lui Leonard Doroftei! Fostul campion mondial rupe tăcerea. De ce a plecat, de fapt,...
Finalul dinastiei: Cuba înlătură de la conducere familia Castro după mai bine de 60 de...
Reuters: Un document neoficial al UE ar propune redesenarea graniţelor din zona balcanică
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
În Italia au fost descoperite 16 persoane cu super-imunitate la Covid-19. Explicațiile specialiștilor
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
Un bebeluș cu TREI penisuri ULUIEȘTE medicii. „Asta da intrare în istorie”
Putin s-a răzbunat CRUNT pe americani! Le-a arătat că nu glumește, lumea întreagă TREMURĂ
Care sunt primele lucruri pe care să le verifici la o mașină atunci când pleci...
Adevărul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”, dezvăluit. Puțini se așteptau la asta
ULTIMA ORĂ! O moarte fulgerătoare. Din păcate, medicii nu au mai avut ce face. Ştirea...
Bicarbonatul de sodiu, pe post de medicament. 7 întrebuinţări de care nu știai
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Povestea uneia dintre cele mai puternice femei de afaceri din România. Ea a creat împreună...
Inchide