Igaș, despre Ponta: Prostul dacă nu-i fudul parcă nu e prost destul; Ponta: Nu mă interesează ce zice

Igaș, despre Ponta: Prostul dacă nu-i fudul parcă nu e prost destul; Ponta: Nu mă interesează ce zice
Ministrul de Interne afirmă că propunerile "iresponsabilului" președinte al PSD de amendare a bugetului pe 2012 ar determina un dezastru economic și că lui Ponta i se potrivește zicala "Prostul dacă nu-i fudul parcă nu e prost destul", social-democratul răspunzând că nu îl interesează afirmațiile.

Ministrul de Interne afirmă că propunerile „iresponsabilului” președinte al PSD de amendare a bugetului pe 2012 ar determina un dezastru economic și că lui Ponta i se potrivește zicala „Prostul dacă nu-i fudul parcă nu e prost destul”, social-democratul răspunzând că nu îl interesează afirmațiile.

Ministrul de Interne, Traian Igaș, spune că propunerile „iresponsabilului” lider PSD de amendare a bugetului de stat pe 2012 ar determina un dezastru economic, îndatorând România cu miliarde euro și că lui Victor Ponta i se potrivește perfect vorba „Prostul dacă nu-i fudul parcă nu e prost destul”, potrivit unei declarații preluate pe blog-ul democrat-liberalului, informează Mediafax.

„După ce și-a probat incompetența profesională în domeniul juridic, procurorul ratat Victor Ponta emite acum păreri savante și în zona economică. Condiționările USL pentru votarea legii bugetului de stat, formulate de incompetentul Ponta, arată cât de jos a ajuns nivelul de expertiză în alianța socialistă”, susține Igaș.

Ministrul se arată uimit de faptul că în PSD nu a fost nimeni care să-l avertizeze „pe jalnicul lider” că propunerile sale pentru bugetul de stat „ar determina un dezastru economic, mărind deficitul cu peste opt procente și îndatorând țara cu alte miliarde de euro”.

În replică, președintele PSD a declarat că USL așteaptă încă răspunsul lui Emil Boc la propunerile Uniunii legate de buget și că nu este interesat de afirmațiile lui Igaș, aceste fiind „pe lângă temă”.

„Noi așteptăm răspunsul premierului și îl așteptăm și pe ministrul de Finanțe cu explicații legate de bugetul pentru 2012, pentru a vedea dacă votăm bugetul. Declarațiile pe care Traian Igaș le-a făcut la adresa mea sunt pe lângă temă și nu mă interesează”, a declarat președintele PSD, duminică, la inaugurarea unui sediu de campanie în București.

Ponta declara, joi, la Craiova, că USL va vota în Parlament bugetul de stat pe 2012 dacă Guvernul acceptă cele zece propuneri formulate de opoziție.

Ponta afirma că USL propune, pentru bugetul pe 2012, cinci măsuri sociale, cu impact negativ asupra veniturilor bugetare, și cinci măsuri complementare, de reducere a cheltuielilor bugetare.

Cele cinci măsuri sunt reducerea CAS, revenirea TVA la 19% printr-o etapizare multianuală, introducerea schemei de ajutor a agricultorilor prin reținerea doar a 9% TVA, menținerea surselor de finanțare pentru proiectele cu fonduri europene, respectarea legii privind indexarea pensiilor cu rata inflației.

Celelalte cinci măsuri anunțate de Ponta, de reducere a cheltuielilor bugetare, sunt: reducerea cu 50% a cheltuielilor cu bunuri și servicii, suspendarea programului PNDI de „investiții cu destinație strict politică”, interdicția ca Fondul de rezervă al prim-ministrului să fie folosit pentru finanțarea unor autorități locale pe criterii politice, păstrarea contribuției actuale la pilonul II de pensii și asigurarea cotelor de cofinanțare la proiectele europene.

„USL este dispus și să voteze bugetul pe 2012 dacă discuțiile sunt fructuoase. Deocamdată nu am primit niciun răspuns la scrisoare pe care am i-am adresat-o premierului Emil Boc. Suntem în situația extrem de ciudată, dar specifică guvernării actuale, ei acuză opoziția că nu vrea să colaboreze, dar noi trimitem scrisori și ne prezentăm propunerile”, declara Ponta.

Președintele PSD, Victor Ponta, i-a adresat marți o scrisoare deschisă premierului Emil Boc, menționând că PSD este dispus să participe la dezbateri pe fond, alături de Guvern și de Banca Națională a României, cu privire la bugetul de stat pe 2012.

Transfer colosal la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru şi-a ieşit din minţi şi aduce în Liga...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Sunt amantă de 11 ani și vreau să le spun ceva femeilor măritate. Mesajul care...
Fabulos! Gigi Becali a dat tunul și a câștigat 15 milioane de euro peste noapte!...
Ce trebuie să faci cu telefonul tău dacă treci de la Whatsapp la Signal sau...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Câți bani oferă Marea Britanie cetăţenilor UE pentru a părăsi Regatul Unit
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Ce ascunde ultima cifră din CNP-ul tău. Puțini oameni știu asta
Unul dintre cele mai bine păzite SECRETE înainte de 1989: data reală a naşterii lui...
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Banii intră direct în cont: zeci de mii de români câștigă mai mult. Ministrul a...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
Anunțul ȘOC al zilei despre Sebi, băiețelul dispărut de două săptămâni. Ce s-a întâmplat, de...
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul discret al României şi proiectele sale. Acesta a anunţat cel mai mare şi ambiţios...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
×
Inchide