Iliescu, despre Guvernul de serviciu PSD-PNL: „Nu se poate face cabinet de criză dintr-o opoziție minoritară și cu Băsescu președinte. Să fim realiști!”

Redactor:
Marian Sultănoiu
Iliescu, despre Guvernul de serviciu PSD-PNL: „Nu se poate face cabinet de criză dintr-o opoziție minoritară și cu Băsescu președinte. Să fim realiști!”
"Nu mi se pare deloc simplu de atins acest deziderat. Eu cred că nu se poate face cabinet de criză dintr-o opoziție minoritară și cu Băsescu președinte

„Nu mi se pare deloc simplu de atins acest deziderat. Eu cred cănu se poate face cabinet de criză dintr-o opoziție minoritară și cuBăsescu președinte. Să fim realiști! Președintele e acela care vadecide și după o eventuală cădere a guvernului, în situația în carevotul pe moțiune va fi favorabil opoziției” a declarat, luni, IonIliescu, pentru Gândul.

Cu toate acestea, fostul președinte spune că este obligatoriu caopoziția să depună moțiunea de cenzură, „indiferent de șanseleacesteia de a trece sau nu”. Referindu-se la o eventuală formulăguvernamentală „de criză”, Iliescu susține că „un guvern nu poatefi profilat decât de o majoritate care să rezulte din alegeri”.

„Iar alegerile anticipate nu pot avea loc decât în anumitecondiții: să existe o majoritate parlamentară necesară, formatăîntr-o conjunctură dată, care să ducă la dărâmarea guvernuluiexistent și a altor două formule posibile cu consecința declanșăriialegerilor anticipate. În urma acestora, va rezulta un anumit felde majoritate, nu neapărat monopartinică. Abia pe urmă poate finegociată componența unui nou guvern. Iar în acest moment nu existămajoritate parlamentară pentru declanșarea alegeriloranticipate”.

Dacă nu Opoziția, atunci iarna și sărăcia pot conduce la alegerianticipate
„Șansa posibilă” pe care o vede Ion Iliescu, pentru declanșareaunor alegeri anticipate este actualul context economico-social.”Situația economico-socială se agravează, iarna va fi cumplită;acest context poate crea șansa posibilă pentru declanșarea dealegeri anticipate”, spune fostul președinte. Pe acest fond,fiecare partid este dator să se pregătească cu niște oameni care săatragă electorat, susține el.

„PNL a anunțat partid din umbră, PSD lucrează pe departamente,în cadrul cărora aduce oameni de specialitate, profesioniști.Fiecare trebuie să se prezinte la o eventuală combinațieguvernamentală cu oamenii cei mai capabili. Dar o formulă de guvernse poate realiza numai în urma unor alegeri”.

Tags:
×

Ziua Marinei Române, fără spectatori. Klaus Iohannis și Ludovic Orban participă la evenimentele din Portul Militar Constanţa

Publicată de Gandul pe Sâmbătă, 15 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide