Iliescu: Este ușor să condamni comunismul când a dispărut – vitejia unora care n-au riscat în ’89

Redactor:
Vlad Mironescu
Iliescu: Este ușor să condamni comunismul când a dispărut – vitejia unora care n-au riscat în ’89
Fostul președinte Ion Iliescu a declarat, vineri, că este ușor să condamni comunismul când acesta a dispărut și a criticat, în acest context, fără a da nume, "vitejia celor care atunci când trebuia nu au suflat în front și care n-au riscat nimic în decembrie, dar o fac pe vitejii post-factum".

UPDATE:Iliescu: Valeriu Stoica este unul din îmbogățiții de dupăRevoluție, să nu-mi dea mie lecții

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, i-a răspuns, vineri,fostului ministru al Justiției, Valeriu Stoica, acuzându-l peacesta că ar fi unul dintre îmbogățiții de după Revoluție șiafirmând că biroul de avocatură al acestuia s-a îmbogățit dinprocese de adopții și proprietăți.

Răspunsul lui Iliescu vine după acuzațiile formulate recent laadresa sa de către Valeriu Stoica. Liderul PDL l-a acuzat peIliescu de faptul că în jurul acestuia a apărut o grupare de oamenicare s-au îmbogățit ilegal.

„Să nu-mi dea mie lecții acest domn Stoica. Biroul său deavocatură s-a îmbogățit din procese cu adopții și cu proprietăți”,a spus Iliescu într-un discurs susținut vineri în fața delegațilorla Congresul extraordinar al Blocului Național al Revoluționarilor”1989 – România!”.

Iliescu s-a referit la Valeriu Stoica în momentul în care vorbeadespre cei care au profitat de pe urma Revoluției în defavoareacelor care, deși au fost autori ai evenimentelor din 1989, au avut”o soartă mult mai grea”. „Lucrul ăsta se întâmplă peste tot. Uniiprofită, speculează și reușesc, alții, nu”, a spus Iliescu,încadrându-l pe Stoica în prima categorie.

Fostul președinte a spus, referindu-se la formula „sărac șicinstit”, care i-a fost atribuită, că nu este sărac, pentru că afost demnitar al statului cu salariu mare, dar este și a fostcinstit, putându-se uita în ochii oamenilor. El a precizat că s-areferit, în cazul formulei respective, la mentalitatea oamenilor derând, care preferă situația de om „sărac și cinstit” față de cea de”îmbogățit” prin mijloace apărute după Revoluție.

Vicepreședintele PDL Valeriu Stoica a declarat, în urmă cu osăptămână, că „de 20 de ani în România sistemul corupției a fostclădit de Ion Iliescu, un om sărac și cinstit, dar care în timpulîn care a condus România a lăsat să se dezvolte această caracatițăa corupției”, adăugând că „nici PDL nu e un partid de îngeri”.

„Eu cred că de 20 de ani în România sistemul corupției a fostclădit de Ion Iliescu, un om sărac și cinstit, dar care în timpulîn care a condus România a lăsat să se dezvolte această caracatițăa corupției”, a spus Valeriu Stoica. (Ovidiu Vanghele,[email protected])


Fostul președinte Ion Iliescu a declarat, vineri, că este ușorsă condamni comunismul când acesta a dispărut și a criticat, înacest context, fără a da nume, „vitejia celor care atunci cândtrebuia nu au suflat în front și care n-au riscat nimic îndecembrie, dar o fac pe vitejii post-factum”.

„Am fost martorii unui document istoric, Raportul de condamnarea comunismului. E ușor să condamni comunism când ăsta a dispărut -vitejia celor care atunci când trebuia nu au suflat în front șicare n-au riscat nimic în decembrie, dar o fac pe vitejiipost-factum”, a spus Iliescu într-un discurs susținut vineri înfața delegaților la Congresul extraordinar al Blocului Național alRevoluționarilor „1989 – România!”.

Afirmația sa a fost primită cu aplauze de către ceiprezenți.

„Ce valoare are acest document de condamnare a comunismului, undocument de 1.000 de pagini care consacră Revoluției române doarșase pagini?”, s-a întrebat Iliescu.

El a continuat apreciind că este vorba despre lipsă de respectîn legătură cu Revoluția.

Președintele Traian Băsescu a declarat, în mai multe rânduri, căa urmărit Revoluția din 1989 la televizor, la Constanța.

De asemenea, șeful statului a rostit, în decembrie 2006, undiscurs în fața Parlamentului, prin care a condamnat oficialregimul comunist din România ca fiind ilegitim și criminal.(Ovidiu Vanghele, [email protected])

Inchide