Iliescu îi cere lui Ponta o căsătorie din interes cu PNL: „Să nu lăsăm dreapta să se refacă”. PDL încearcă să fure mireasa. Crin aruncă buchetul

Iliescu îi cere lui Ponta o căsătorie din interes cu PNL: „Să nu lăsăm dreapta să se refacă. PDL încearcă să fure mireasa. Crin aruncă buchetul
Publicat: 23/04/2012, 19:22
Actualizat: 25/04/2012, 16:33

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, laînceputul săptămânii, că se impune o alianță între social-democrațiși liberali pentru ca dreapta să nu fie lăsată „să se refacă”. Înreplică, pedelistul Valeriu Stoica, i-a provocat, ieri, pe liberalila o nouă alianță cu democrat-liberalii „împotriva stângii”.Președintele PNL, Crin Antonescu, a spus, pentru gândul, că excludeorice alianță preelectorală cu PSD sau PNL.

Ponta: „Peste un an sau doi poate nu voi mai fipreședintele PSD”

„Se impune să mergem într-o alianță cu PNL care a fost și varămâne adversarul nostru ideologic. Dar trebuie să înțelegemmomentul politic. Nu trebuie să facem concesii. Trebuie să nedefinim propria orientare, dar, când e vorba despre bătăliipolitice, facem și asemenea pași. E mai important pentru țară,pentru mersul ei, să realizăm acest lucru și să nu lăsăm dreapta săse refacă”, a afirmat Iliescu. Președintele PSD, Victor Ponta, nu arecunoscut însă posibilitatea formării unei alianțe: „Nu am luat încalcul o alianță cu PNL. Nu am discutat despre așa ceva”. „Eu nusunt analist politic. Peste un an sau doi poate nu voi mai fipreședintele PSD”, a adăugat el.

Preda (PDL): „PNL trebuie să se hotărască dacă estemireasa stângii”

„PNL trebuie să se hotărască dacă este mireasa stângii, sau dacăvrea să se situeze în chip durabil la dreapta”, reacționeazăpedeliștii prin vocea eurodeputatului Cristian Preda, care spune nunumai că locul liberalilor este alături de democrat-liberali, ci șică PDL ar trebui să se regăsească într-o alianța mai largă. „Maiîntâi, e nevoie de o alianță cu UDMR și PNȚCD ca partide partenereîn PPE. Alianța ar presupune ca PDL, UDMR și PNȚCD să se afleîmpreună și la putere și în opoziție. În al doilea rând, aceastăalianță ar trebui extinsă la Forumul Democrat al Germanilor și laPartida Romilor. De pe această poziție, ca lider al acesteifederațiia partidelor PPE, PDL ar putea să discute cu PNL despre oalianță dirijată împotriva stângii”, a declarat Preda, pentrugândul.

Semnalul curtării liberalilor de către pedeliști a venit dinpartea lui Valeriu Stoica, vicepreședintele PDL care vede îndeclarațiile lui Ion Iliescu recunoașterea intențiilor de a dezbina”unitatea dreptei”: „Ion Iliescu a declarat că, deși PNL esteadversarul ideologic, este important să nu fie lăsată dreapta să serefacă. Altfel spus, Ion Iliescu devoalează strategia pe care PSD oaplică de 20 de ani. A sosit momentul ca liderii PNL să înțeleagăcă sunt atrași de ani de zile de PSD în campania dezbinăriidreptei. Este nevoie ca, dincolo de adversități personale, PDL șiPNL să refacă unitatea dreptei”. Mai mult, crede Stoica, lideriiPDL și PNL trebuie să treacă de adversitățile personale și să facăun pas înapoi, pentru reconciliere: „Dacă liderii PNL invocă tottimpul adversități personale, îi întreb dacă sunt pregătiți să facăși ei un pas înapoi pentru a permite o nouă alianță între PNL șiPDL împotriva stângii”.

Prietenia dintre liberali și social democrați este criticată șide către deputatul PDL, Sever Voinescu, acesta catalogând alianțaPSD-PNL drept o „eroare strategică”. „Proiectul unificării drepteie crucial pentru România. Nu știu dacă stă neapărat în puterea PDLsă împiedice alianța dintre alte partide, dar cred că ar fi oeroare strategică a Partidului național Liberal să facă lucrulacesta. PDL și PNL, chiar dacă există tensiuni în acest moment, artrebui să construiască o încredere mutuală și să se gândeascădincolo de un meschin interes electoral de moment care poate fiiluzoriu”, a declarat, pentru gândul, SeverVoinescu.

Crin: „La viitoarele alegeri, principalii competitori vomfi noi și PSD”

PNL exclude orice alianță preelectorală cu PSD sau cu PDL, adeclarat, pentru gândul,președintele liberal Crin Antonescu. El a spus că nu au existatdiscuții cu PSD despre o asemenea alianță, mai ales că liberalii îiconsideră pe pesediști drept principalii competitori: „Laviitoarele alegeri, principalii competitori vom fi noi și PSD. Arfi deci absurd să facem o alianță preelectorală. Dacă dl. Iliescus-a referit la colaborări punctuale, de genul moțiunii de cenzurăsau a guvernului de criză pe o perioadă limitată, atunci da, evorba de colaborări punctuale”.

În ceea ce privește declarațiile de apropiere făcute de cătreunii pedeliști, Antonescu a fost și mai categoric: „Cred căpozițiile exprimate de mine până acum și adoptate în unanimitate dePNL sunt foarte ferme. Dacă cei care vorbesc de apropierea de PNLnu înțeleg de vorbă bună, nu o să le repet în fiecare zi. N-audecât să rămână în mafia politico-financiară pe care au servit-opână acum și pe care o vor servi probabil până la capăt”.

Josnic! Tânăra a primit 60.000 de euro pentru partida de amor filmată cu bărbatul celebru...
BOMBĂ! Cătălin Moroșanu, adevărul despre divorț: 'Nu am să-i ofer nimic material'
FOTO. Nicoleta Luciu, transformată de intervențiile estetice! `Nu te mai recunoaștem`
Procedura cosmetică comună care a desfigurat-o permanent pe Linda Evangelista. Cum arată acum fostul model
Anda Călin, reacție dură la adresa Oliviei Steer! Iubita lui Liviu Vârciu a pus-o la...
Simona Halep, apariție de senzație! Cum arată în ultima reclamă
Cum arată și cât costă apartamentul de lux în care locuiește Mihai Gâdea. E un...
Parcursul favoritului în cursa pentru preşedinţia PNL. Florin Cîţu: economist, politician şi omul din mijlocul...
O bancă vinde un Suzuki Vitara recuperat de la client. Mașina arată ca nouă, dar...
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Țara care elimină complet restricțiile împotriva COVID. „Este timpul să ne întoarcem la o viață...
BOMBĂ! Cătălin Moroșanu, adevărul despre divorț: 'Nu am să-i ofer nimic material'
Purtăm genele unui strămoș NECUNOSCUT, dar asta nu e cel mai ȘOCANT. O descoperire contrazice...
NEWS ALERT! Irinel Columbeanu, în stare SEVERĂ la spital! A ajuns cu salvarea, detalii de...
Netflix, în România: Tim Burton și Catherine Zeta – Jones filmează pe meleaguri mioritice
Marea CONFRUNTARE între ORBAN și CÎȚU! Se ALEGE PREȘEDINTELE PNL. LIVE
Kelly din „Familia Bundy” a fost cu Brad Pitt în tinerețe. „Țeapa” pe care i-a...
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost GĂSIT SPÂNZURAT. Primele informații
Un nou efect advers după Covid-19. Ce le-a apărut în cap oamenilor
Dezvăluire șoc în Familia Regală: ”Suntem frați, nu iubiți!”. Gestul lui Harry l-a scos din...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...