• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Iliescu îl face „cârlan obraznic” pe Crin și schimbă foaia în USL: „Noi am cedat destule…” PLUS: COTA UNICĂ ar putea fi renegociată în USL. EXCLUSIV

Iliescu îl face „cârlan obraznic” pe Crin și schimbă foaia în USL: „Noi am cedat destule…” PLUS: COTA UNICĂ ar putea fi renegociată în USL. EXCLUSIV
Opoziția, ruptă în două

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat astăzi pentru gândul că nu împărtășește opiniile critice la adresa lui Ponta, apărute imediat după discursul acestuia în Parlament. „Ieri am fost prins cu anumite probleme și nu l-am urmărit foarte atent. Astăzi, am citit materialul și mi se pare foarte în regulă.

El a explicat acolo ceea ce era de explicat; a spus de ce nu votăm noul guvern, a salutat demisia guvernului Boc, lucru solicitat de stradă, s-a delimitat de noul guvern, precizând că începutul acestuia este unul de rău augur, miniștrii fiind numiți fără cvorum și așa mai departe. Eu nu împărtășesc opiniile celor care îl critică”, a mai spus Ion Iliescu. Fostul președinte a arătat totodată că apreciază evoluția politică lui Ponta și că nu înțelege înțepăturile apărute la vârful USL.

„Eu sper ca rațiunea să învingă. Ponta a evoluat bine, s-a mai maturizat. Știți când spuneam că e nărăvaș ca un cârlan. Văd acum că ăla mai în vârstă e mai cârlan…” a afirmat Iliescu, referindu-se la comentariile lui Crin Antonescu, de joi seară.

INTERVIUL INTEGRAL CU PREȘEDINTELE DE ONOARE AL PSD, ION ILIESCU:

Domnule Iliescu, cum vi s-a părut discursul de ieri al lui Victor Ponta?

Foarte în regulă. Îl recitesc acum, atent. El a explicat de ce nu suntem prezenți la dezbateri și de ce nu votăm noul guvern. A salutat demisia lui Boc, lucru cerut de cei din stradă. A spus că nu este de ajuns o schimbare de formă, ci una de fond. A arătat că începutul noului guvern este de rău augur, miniștrii fiind numiți fără cvorum. Totodată el a prezentat o serie de proiecte care fac parte din programul nostru, iar dacă acest guvern le va promova, e firesc să le susținem.

Mulți l-au criticat pe liderul PSD

Nu împărtășesc opiniile critice la adresa lui Ponta. Eu spun că a avut un discurs bun, echilibrat.

Cu toate acestea, noul său stil i-a supărat pe liberali. Credeți că vor apărea tensiuni în USL?

Eu sper să nu apară. Nu sunt diferențe de fond. O diferență de stil nu poate zdruncina o construcție politică solidă.

Crin Antonescu l-a criticat dur, ieri seară, pe Victor Ponta, lăsând să se înțeleagă, între altele, că liderul PSD n-ar fi un președinte independent.

Ei, astfel de ciondăneli mai apar, mai ales în această perioadă. Sper să se așeze la masă, să comunice și să se înțeleagă. Eu am apreciat evoluția lui Ponta. Știți că i-am reproșat că e nărăvaș ca un cârlan. Văd că acum, ăla mai bătrân e mai cârlan. Altfel, ar fi o obrăznicie din partea lui Antonescu dacă încearcă să sugereze că în spatele lui Ponta aș fi eu sau Năstase. Eu nu m-am băgat în treburile lor. N-am fost la nicio întâlnire dintre ei.

Dar ați spus că, dacă Ponta nu-l convinge pe Antonescu în cazul candidaturilor de la Buzău, sunteți dispus să vorbiți dumneavoastră cu liderul liberal.

Așa este. Dacă mă invită Ponta, am să vorbesc. Insistența lor pentru a obține candidatura la șefia consiliului județean este o prostie. Omul lor nu ar avea nicio șansă. Actualul președinte se sprijină pe primarii noștri. Buzăul a fost întotdeauna de stânga, nu știu de unde pretenția lor de a avea consiliul. Eu nu înțeleg cum le merge mintea. Au venit primarii și au spus că nu acceptă. Iar dacă nu au încotro, se rup și candidează separat.

Cum vor evolua lucrurile în acest caz?

Sper să discute calm, așezat și să se înțeleagă. Noi am cedat destule și cred că ar trebui să ne mai gândim la lucrul ăsta; mă refer aici inclusiv la acceptarea cotei unice, care aproape că nu se mai aplică nicăieri în Europa…

 

Inchide