• Publicat:
Politică

„În iulie mai putem face un congres pentru prezidențiabil”. Ce spune Dăncilă despre Firea

„În iulie mai putem face un congres pentru prezidențiabil”. Ce spune Dăncilă despre Firea
Premierul Viorica Dăncilă spune, la Marius Tuca Show, că este greu ca în următoarele două săptămânii să fie realizate toate sondajele pentru desemnarea prezidențiabilului, motiv pentru care este posibil ca social democrații să fie convocați într-un nou congres în luna iulie.

„E un partid mare, avem oameni valoroși, sunt opinii diferite, dar eu știu că ori de câte ori acest partid a fost în cumpănă s-a unit. Și eu sper să facem acest lucru. Dincolo de candidați, e important să unim partidul”, a declarat Viorca Dăncilă.

Întrebată dacă Gabriela Firea ar fi variantă pentru prezidențiabil, Dăncilă a spus: „Mi-ar plăcea ca cineva cunoscut să candidze la prezidențiale. Fie că e femeie ori bărbat eu voi susține candidatul nostru”

Legat de profilul candidatului: „Cred că românii doresc un om echilibrat, care să fie președintele tuturor românilor, un om care să nu împartă în partidul meu și partidul altora. Cred că trebuie să fie un președinte mediator. Cred că președinte jucător am avut și cred că românii nu își mai doresc un președinte jucător. Sper. Vom vedea la alegeri”.

Premierul anunță că este posibil ca în luna iulie să fie un nou congres. „Eu cred că în luna iulie mai putem să facem un Congres, pentru că așa e statutul ca prezidețiabilul să fie votat în Congres. Pentru că trebuie să facem mai multe sondaje (de ce e Congresul în iulie – n.r.). Tratăm cu foarte multă seriozitate acest lucru”.

Inchide