Incredibila poveste a celor doi senatori PDL care au votat invers: „E idiot, dar se întâmplă…” Berceanu îi consolează: „Și mie mi-a scăpat o bilă și am plecat cu cealaltă acasă”

Redactor:
Marian Sultănoiu
Incredibila poveste a celor doi senatori PDL care au votat invers: „E idiot, dar se întâmplă…” Berceanu îi consolează: „Și mie mi-a scăpat o bilă și am plecat cu cealaltă acasă”
Alături de cei care au votat, conștient, în favoarea moțiunii s-au aflat, marți, și doi senatori PDL - Petru Filip și Badea Viorel Riceard -, care, derutați de mersul evenimentelor, au încurcat borcanele și au votat împotriva propriei voințe.

„De fapt am greșit la început, când am luat bilele în mâinilegreșite. Dacă voiai să votezi împotriva moțiunii trebuia săai bila albă în mâna stângă și deci s-o pui în borcanul negru. Aiciam greșit. Am introdus greșit. Cei din jur și-au datseama, din reacție. M-am blocat. Am vorbit și cu premierul, e clarcă am greșit, iar dacă va trebui să plătesc această greșeală, o voiplăti”, a precizat, în final, Badea.

PDL va hotărî abia luni soarta disidenților care au votatmoțiunea, împotriva deciziei luate la vârful partidului. „Rămâne lalatitudinea grupurilor parlamentare ce decizie vor lua. Acestea auautonomie deplină. Vor analiza situația, apoi vor face propuneriforurilor de conducere ale partidului. BPN este cel care decideprin vot secret, urmând ca CNC să valideze propunerea Biroului.Aceasta a fost procedura și în cazul domnului deputat DanielOajdea”, a declarat liderul democrat-liberal, Emil Boc, la finalulîntâlnirii pe care a avut-o, ieri, cu grupul parlamentar dinCameră. „Vom face luni, după plen, o analiză. Fiecare va da câte oexplicație, de ce a votat pentru moțiune, apoi va părăsi sala. Noivom hotarî, prin vot secret, și vom comunica decizia” a precizatși Sulfina Barbu.

„Trădătorii” trebuie maziliți

Părerea cvasiunanimă a democrat-liberalilor este aceea că”trădătorii” trebuie excluși din partid. Puține voci au avutcurajul să exprime o părere diferită față de cea a majorității. Larândul lor, disidenții au anunțat că își acceptă soarta cu frunteasus. Daniel Oajdea, Teo Trandafir, Mircia Giurgiu, Clement Negruțși Georgică Severin spun că așteaptă verdictul conduceriipartidului, indiferent care va fi acesta și că nu au de gând să-șidea demisia din partid. Emil Boc s-a declarat explicit împotrivadeputatatei Teo Trandafir, afirmând că demersul acesteia nu faceonoare PDL.

„Poate că gestul acesta i-a adus un punct de imagine pe termenscurt, dar adevăratele resurse ale PDL se văd la greu pentru căpentru oricine este ușor, într-un moment dificil, să faci campanieproprie, uitând că fără partid nu erai acolo unde ai fost și să-iîntorci spatele”.

Alături de cei care au votat, conștient, în favoarea moțiuniis-au aflat, marți, și doi senatori PDL – Petru Filip și BadeaViorel Riceard -, care, derutați de mersul evenimentelor, auîncurcat borcanele și au votat împotriva propriei voințe. Inițial,despre aceștia a vorbit ministrul Transporturilor, Radu Berceanu,fără însă a-i nominaliza. „Am văzut vreo trei colegi care augreșit, chiar au greșit… Își smulgeau părul din cap pentru că augreșit, cu bilele, de emoție”, a povestit Berceanu.

Acesta a revenit ulterior și a declarat pentru Gândul că nu treiau fost cei care au rata ținta, ci numai doi. „Am impresia că amgreșit eu, iar cei trei sunt de fapt numai doi – Badea și Filip.Dar ei, cu siguranță au greșit și deci nu vor suporta consecințegrave”, a precizat Berceanu.

• Ministrul apovestit că și lui i s-a întâmplat, „prin ’92 – ’93, din cauzagrabei”, să greșească. „Mi-a scăpat o bilă din mână exactîn urna care nu trebuia și, dându-mi seama de greșeală, am plecatcu cealaltă bilă în mână pentru a anula votul”, ne-apovestit amuzat Berceanu.

Omul din greșeli învață
• Petru Filip apovestit pentru Gândul că a greșitdin cauza obișnuinței. „S-a întâmplat pentru că eu eramobișnuit ca atunci când susțineai guvernul puneai alb la alb șinegru la negru, iar acum era exact invers”. Senatorul PDLspune că ar fi fost absurd să voteze în favoarea moțiunii, „maiales în calitatea pe care o dețin de vicepreședinte al BirouluiPermanent și după ce, toată luna asta, am fost pe televiziunianunțând că susțin guvernul. „E idiot… Dar se maiîntâmplă și accidente de genul acesta. Când mi-am datseama i-am spus premierului ”. Filip este conștient că”fiecare va suporta consecințele”. „Comentariile nu le pot ștergedin mintea și gândurilor colegilor mei, amici și inamici. Este oeroare absolut umană pe care mi-o asum. În consecință, vom trăi șivom vedea, după cum a spus și orbul…”, a conchis senatorulPDL.

• La rândul său,Badea Viorel Riceard spune că a votat invers dintr-o „regretabilăeroare”. „Încă de când a început procesul votării am fost oripilatde ceea ce se-ntâmpla în Parlamentul României, vizavi de așa-zișiiinvitați de la balcoane. Toată atmosfera, toată nebunia custrigături cu pancarte m-au făcut să-mi propun să le arăt tuturoracelora foarte clar, că votez împotriva moțiunii”, spuneBadea. El a explicat pentru Gândul evoluțiagreșelii.

Citește mai departe în paginaurmătoare

Gigi Becali a anunţat că FCSB are un nou atacant. Basarab Panduru, dat pe spate...
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
FOTO. Anamaria Prodan, în costum de baie! Aparițiile ei spectaculoase sunt de nota zece
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Numai Ion Țiriac putea face asta! Miliardarul a uitat două Ferrari într-un garaj și după...
Țara din Europa pe care toată lumea a uitat-o. Nu a primit nici măcar o...
Ion Cristoiu: Unirea din 1859 n-ar fi fost posibilă dacă Imperiul Otoman n-ar fi trecut,...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Când am putea reveni la normalitate. Cele mai bune și cele mai negre scenarii
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Au DISTRUS totul în calea lor! Cel mai VECHI oraș din America, o MINUNE arheologică,...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Horocop 25 ianuarie 2021. Zodia care își atinge obiectivele dificile
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului în România: Marea artistă A MURIT...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Ce preziceau că se va întâmpla în 2021… oamenii din 1921. E incredibil câte dintre...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide