Incredibila poveste a celor doi senatori PDL care au votat invers: „E idiot, dar se întâmplă…” Berceanu îi consolează: „Și mie mi-a scăpat o bilă și am plecat cu cealaltă acasă”

Incredibila poveste a celor doi senatori PDL care au votat invers: „E idiot, dar se întâmplă... Berceanu îi consolează: „Și mie mi-a scăpat o bilă și am plecat cu cealaltă acasă
Publicat: 23/04/2012, 19:20
Actualizat: 27/04/2012, 17:45

„De fapt am greșit la început, când am luat bilele în mâinilegreșite. Dacă voiai să votezi împotriva moțiunii trebuia săai bila albă în mâna stângă și deci s-o pui în borcanul negru. Aiciam greșit. Am introdus greșit. Cei din jur și-au datseama, din reacție. M-am blocat. Am vorbit și cu premierul, e clarcă am greșit, iar dacă va trebui să plătesc această greșeală, o voiplăti”, a precizat, în final, Badea.

PDL va hotărî abia luni soarta disidenților care au votatmoțiunea, împotriva deciziei luate la vârful partidului. „Rămâne lalatitudinea grupurilor parlamentare ce decizie vor lua. Acestea auautonomie deplină. Vor analiza situația, apoi vor face propuneriforurilor de conducere ale partidului. BPN este cel care decideprin vot secret, urmând ca CNC să valideze propunerea Biroului.Aceasta a fost procedura și în cazul domnului deputat DanielOajdea”, a declarat liderul democrat-liberal, Emil Boc, la finalulîntâlnirii pe care a avut-o, ieri, cu grupul parlamentar dinCameră. „Vom face luni, după plen, o analiză. Fiecare va da câte oexplicație, de ce a votat pentru moțiune, apoi va părăsi sala. Noivom hotarî, prin vot secret, și vom comunica decizia” a precizatși Sulfina Barbu.

„Trădătorii” trebuie maziliți

Părerea cvasiunanimă a democrat-liberalilor este aceea că”trădătorii” trebuie excluși din partid. Puține voci au avutcurajul să exprime o părere diferită față de cea a majorității. Larândul lor, disidenții au anunțat că își acceptă soarta cu frunteasus. Daniel Oajdea, Teo Trandafir, Mircia Giurgiu, Clement Negruțși Georgică Severin spun că așteaptă verdictul conduceriipartidului, indiferent care va fi acesta și că nu au de gând să-șidea demisia din partid. Emil Boc s-a declarat explicit împotrivadeputatatei Teo Trandafir, afirmând că demersul acesteia nu faceonoare PDL.

„Poate că gestul acesta i-a adus un punct de imagine pe termenscurt, dar adevăratele resurse ale PDL se văd la greu pentru căpentru oricine este ușor, într-un moment dificil, să faci campanieproprie, uitând că fără partid nu erai acolo unde ai fost și să-iîntorci spatele”.

Alături de cei care au votat, conștient, în favoarea moțiuniis-au aflat, marți, și doi senatori PDL – Petru Filip și BadeaViorel Riceard -, care, derutați de mersul evenimentelor, auîncurcat borcanele și au votat împotriva propriei voințe. Inițial,despre aceștia a vorbit ministrul Transporturilor, Radu Berceanu,fără însă a-i nominaliza. „Am văzut vreo trei colegi care augreșit, chiar au greșit… Își smulgeau părul din cap pentru că augreșit, cu bilele, de emoție”, a povestit Berceanu.

Acesta a revenit ulterior și a declarat pentru Gândul că nu treiau fost cei care au rata ținta, ci numai doi. „Am impresia că amgreșit eu, iar cei trei sunt de fapt numai doi – Badea și Filip.Dar ei, cu siguranță au greșit și deci nu vor suporta consecințegrave”, a precizat Berceanu.

• Ministrul apovestit că și lui i s-a întâmplat, „prin ’92 – ’93, din cauzagrabei”, să greșească. „Mi-a scăpat o bilă din mână exactîn urna care nu trebuia și, dându-mi seama de greșeală, am plecatcu cealaltă bilă în mână pentru a anula votul”, ne-apovestit amuzat Berceanu.

Omul din greșeli învață
• Petru Filip apovestit pentru Gândul că a greșitdin cauza obișnuinței. „S-a întâmplat pentru că eu eramobișnuit ca atunci când susțineai guvernul puneai alb la alb șinegru la negru, iar acum era exact invers”. Senatorul PDLspune că ar fi fost absurd să voteze în favoarea moțiunii, „maiales în calitatea pe care o dețin de vicepreședinte al BirouluiPermanent și după ce, toată luna asta, am fost pe televiziunianunțând că susțin guvernul. „E idiot… Dar se maiîntâmplă și accidente de genul acesta. Când mi-am datseama i-am spus premierului ”. Filip este conștient că”fiecare va suporta consecințele”. „Comentariile nu le pot ștergedin mintea și gândurilor colegilor mei, amici și inamici. Este oeroare absolut umană pe care mi-o asum. În consecință, vom trăi șivom vedea, după cum a spus și orbul…”, a conchis senatorulPDL.

• La rândul său,Badea Viorel Riceard spune că a votat invers dintr-o „regretabilăeroare”. „Încă de când a început procesul votării am fost oripilatde ceea ce se-ntâmpla în Parlamentul României, vizavi de așa-zișiiinvitați de la balcoane. Toată atmosfera, toată nebunia custrigături cu pancarte m-au făcut să-mi propun să le arăt tuturoracelora foarte clar, că votez împotriva moțiunii”, spuneBadea. El a explicat pentru Gândul evoluțiagreșelii.

Citește mai departe în paginaurmătoare

Frumoasa sportivă a ţării, şocată după ce şi-a făcut analizele. Ce rezultat a citit: "Homosexualitate,...
Gina Pistol și-a luat fetița și A PLECAT din casa lui Smiley!
FOTO. Triunghi amoros: așa arată vedeta înșelată de soțul ei fotbalist cu o actriță! `Ai...
Durerile de gât nu sunt provocate doar de răceală. De ce te-ar putea durea gâtul
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Lovitură în despărțirea Anamaria Prodan – Laurențiu Reghecampf! Ce spune legea americană după care se...
Motivul pentru care CTP a sărit să vorbească despre divorțul Reghe-Prodanca. Ce s-a întâmplat în...
VIDEO Trucuri pentru a avea mai multe locuri în avion
Mașină care i-a lăsat MASCĂ pe inspectorii de la RAR
Telenovelă în toată regula. Întâlnire de gradul zero între Cristi Borcea și actualul soț al...
BANCUL ZILEI – Fetele de măritat și detaliile picante din dormitor
O femeie a fost violată în tren. Pasagerii nu au intervenit
Gina Pistol și-a luat fetița și A PLECAT din casa lui Smiley!
I se spunea CĂLĂUL și a fost cel mai mare CRIMINAL al tuturor timpurilor. Cum...
Anunțul momentului despre pensionarii din România! Se va întâmpla în curând, au apărut cifrele
Horoscop zilnic, 18 octombrie. Zodia care are mari şanse să obţină o nouă funcţie la...
Avertismentul lui Streinu-Cercel: VIRUSUL va căpăta noi valenţe și va face noi MUTAȚII
Incident grav cu Vladimir Putin și o jurnalistă americană: „O femeie frumoasă, drăguță...”
Decizie oficială: CARANTINĂ OBLIGATORIE pentru aceste localităţi. Se aplică imediat. Lista restricţiilor
Apocalipsa nucleară e aici! Războiul Global care va distruge totul: Nu va cruța nimic
Trecerea la ora de iarnă. Au fost schimbate zilele, atenție! Nu mai e valabil ce...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021