Întâlnire secretă a liderilor PSD din teritoriu la Ministerul Dezvoltării. Dragnea: „Separarea funcției politice de cea administrativă e de luat în seamă”

Redactor:
Cristian Andrei
Întâlnire secretă a liderilor PSD din teritoriu la Ministerul Dezvoltării. Dragnea: „Separarea funcției politice de cea administrativă e de luat în seamă”
Dragnea s-a întâlnit cu mai mulți șefi de organizații PSD înaintea Comitetului Executiv

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a chemat la o ședință, la Ministerul Dezvoltării, mai mulți șefi de organizații pentru a discuta despre măsurile propuse pentru reformarea partidului. La întâlnirea de la minister nu participă toți șefii de filiale, ci doar cei convocați de Liviu Dragnea. 

Tema principală a discuției, așa cum a confirmat Liviu Dragnea, la final, a fost ideea separării funcției politice de cea administrativă, perspectivă care îi nemulțumește pe președinții CJ, nevoiți, în acest scenariu, să renunțe la conducerea filialelor de partid din județ. Deocamdată, s-a obținut amânarea cu câteva luni a deciziei. „S-a discutat despre separarea funcție politice de cea administrativă. Concluzia a fost că mergem să discutăm azi și în CEx, că e de luat în seamă, așa încât în primăvară, la Congres, să introducem în statut această prevedere”, a rezumat Dragnea conținutul discuțiilor de la MDRAP.

Dragnea a anunțat la începutul acestei săptămâni că va propune la Comitetul Executiv ca funcțiile politice să fie separate de cele administrative. În replică, mai mulți șefi de organizații din teritoriu au cerut decuplarea funcțiilor politice de cele administrative și la București. Astfel premierul Ponta ar trebui să aleagă între funcția de președinte de partid și cea de la Palatul Victoria. 

După ce Marian Oprișan și Paul Stănescu au criticat planul de reformă propus de Dragnea, președintele executiv al PSD a înroșit telefoanele mai multor șefi de organizații care au fost chemați la discuții pentru a li se explica planul de bătaie. 

Inchide