ÎNTÂLNIREA PONTA-BLAIR. Bogdan Teodorescu, președintele fundației care organizează evenimentul: „E un test global pentru Ponta, e importantă nota pe care i-o va da Blair”

ÎNTÂLNIREA PONTA-BLAIR. Bogdan Teodorescu, președintele fundației care organizează evenimentul: E un test global pentru Ponta, e importantă nota pe care i-o va da Blair
Publicat: 23/04/2012, 19:38
Actualizat: 23/04/2012, 20:07

Profesorul Bogdan Teodorescu, președintele de onoare al Fundației care îl aduce luni pe Tony Blair la București, a declarat pentru gândul că întâlnirea dintre președintele PSD și fostul premier britanic reprezintă un test important pentru Victor Ponta.

Profesor de marketing politic și electoral la SNSPA, dar și președinte de onoare al Fundației „Multimedia pentru Dezvoltare Locală”, cea care l-a invitat în România pe Tony Blair, Bogdan Teodorescu susține că nu s-a implicat în această întâlnire. Mai mult, el a declarat că nu va fi prezent la eveniment.

Despre legăturile sale cu PSD, Teodorescu a precizat că a primit o ofertă din partea partidului pentru a-i deveni consultant politic, dar că nu a dat încă un răspuns.

„Este foarte posibil să ajung consilier politic pentru PSD. Este foarte posibil. Când o să fie valabil, o să o fac public pentru că nu am de ce să mă ascund. Am primit oferta din partea PSD, dar nu am pus o semnătură pe un contract și nu am o funcție. Deocamdată nu am nicio funcție”, a declarat pentru gândul Bogdan Teodorescu.

Ce mesaje ar trebui să dea Ponta

Întâlnirea Tony Blair – Victor Ponta o descrie ca pe un test foarte important pentru președintele PSD, cu implicații majore în plan extern.

„Miza cea mare a lui Victor Ponta este una externă, dar depinde foarte mult de felul în care se prezintă. Dacă o personalitate de asemenea rang vine în România și tu nu ai ce să îi spui, nu înseamnă nimic. Este un test global pentru Victor Ponta. Dacă într-o asemenea întâlnire nu ești foarte atent și te complaci în micile tale probleme locale s-ar putea să nu fi interesant. Cred că întâlnirea cu personajul ăsta este una majoră. Nu poate fi un mesaj despre ce se întâmplă în România, la problemele lui Boldea”, a subliniat Teodorescu.

Sfatul acestuia este ca la asemenea întâlniri să se iasă din zona de provincialism, să „uităm de problemele noastre”.

„Suntem a șaptea țară a Europei, nu suntem o țară minoră în context european, ar trebui să avem o altă atitudine decât cea în care ne uităm numai la noi în curte. Sper că Ponta fiind un lider politic de viitor, să aibă o prestație globală, nu una locală, suficient de interesantă ca un personaj de anvergura lui Blair să fie interesat”, susține profesorul.

„Nota lui Blair contează”

El a declarat că este foarte important modul în care Tony Blair îl va percepe pe Victor Ponta și ce notă îi va da acestuia.

„Blair a văzut foarte multe, are expertiză. Inevitabil mi se pare foarte importantă nota pe care i-o dă Blair lui Ponta. Este util ca un astfel de personaj influent și cu expertiză să aibă un punct de vedere pozitiv despre tine. Din punct de vedere al imaginii este un câștig pentru orice om al stângii să se asocieze alături de Tony Blair”, a adăugat profesorul de la SNSPA.

Blair poate deveni și o rampă pentru Ponta în plan extern, datorită relațiilor sale internaționale.

„Un personaj ca Blair care circulă în lumea largă. Dacă cumva găsește aici ceva ce i se pare interesant va spune mai departe. Dacă el găsește pe cineva de talie în zona asta poată să spună mai departe în alte zone >”, a spus Teodorescu.

„Nu are miză electorală”

În analiza sa, profesorul Teodorescu nu crede că întâlnirea Blair – Ponta va produce mutații semnificative în plan intern.

„Este un bonus pentru Victor Ponta, dar nu este un bonus electoral. Nu cred că publicul românesc va fi foarte motivat într-o direcție sau alta de apropierea ideologică cu Tony Blair. Nu este o miză electorală în sine faptul că domnul Blair se întâlnește cu Ponta sau că apar într-o poză. Toate aceste lucruri nu sunt încă miză”, a caracterizat pentru gândul Bogdan Teodorescu implicațiile în campania electorală ale întâlnirii președintelui PSD cu fostul premier britanic.

El a declarat că susține actuala Opoziție, dar că acest lucru este cunoscut prin luările sale de cuvânt din ultimii opt ani. „Nu am un contract cu ei”, a conchis profesorul Bogdan Teodorescu.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Cu cine a petrecut Emma Răducanu prima seară în România, într-o locație de lux: „Am...
ELEVII care MERG fizic la cursuri! Aceste şcoli şi grădiniţe NU sunt afectate de noile...
Preşedinte: Cea mai mare lovitură de la moartea lui Pablo Escobar. Cel mai mare traficat...
Ce este hypermiling și cum te poate ajuta să economisești carburantul
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Specii umane despre care nu știai ca există. „Omul Dragon”, cea mai recentă specie de...
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
De ce este bine să pui pâine în cratiţa în care găteşti varză murată. Efectul...
EXCLUSIV! DESCINDERI cu SCANDAL în cartierul HENRI COANDĂ! Video
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Mini-vacanţă pentru români: Vom acasă cu toţii! Câte zile vom avea libere?
BOMBA zilei! Ce reacție are a treia doză de vaccin. Se umflă pur și simplu
Andreea Esca a trăit rușinea vieții. Nu i-a venit să creadă când s-a aflat adevărul....
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021