INTERVIURILE GÂNDUL. Iliescu îi dă pe Ponta și pe Geoană cap în cap: „Tinerii ăștia sunt mai pripiți, cum ajunge unul șef vrea să-i dea afară pe ceilalți”

INTERVIURILE GÂNDUL. Iliescu îi dă pe Ponta și pe Geoană cap în cap: Tinerii ăștia sunt mai pripiți, cum ajunge unul șef vrea să-i dea afară pe ceilalți
Publicat: 23/04/2012, 19:33
Actualizat: 25/04/2012, 06:50

Opiniile, la vârful PSD, în cazul Geoană, rămân divergente. Cei trei lideri importanți ai partidului, Victor Ponta, Ion Iliescu și Adrian Năstase, așteaptă ședința Biroului Permanent de luni pentru a lua o decizie unanimă.

„Ori ne asumăm riscul pierderii șefiei Senatului, mergând în plen – ceea ce arată ca o sinucidere colectivă -, ori ne liniștim, lăsăm lucrurile cum sunt și analizăm, la sânge, comportamentul lui Mircea Geoană” a declarat, într-un interviu telefonic pentru gândul, Ion Iliescu.

Președintele de onoare a explicat decizia BPN. „S-a propus și am votat ceea ce s-a numit o rocadă între Geoană și Corlățean. Asta a fost discuția, asta am votat. În plen s-a văzut că înlocuirea nu se poate face decât supusă aprobării plenului, ceea ce e foarte riscant. În consecință, luni, în Birou, avem, de ales – ori mergem în plen și ne asumăm riscul pierderii conducerii Senatului, ori găsim o altă formulă”, a declarat Iliescu, precizând că, personal, rămâne la părerea deja exprimată, anume că demersul înlocuirii lui Geoană, în atari condiții, neluate în calcul inițial, ar trebui stopat. „Eu nu cred că e cazul să pierdem locul în Senat ” a mai spus Ion Iliescu.

„Nu sunt pentru excluderi din partid”

Președintele de onoare al PSD mai precizează că, „deși Geoană are un comportament iresponsabil” și că prin scrisoarea deschisă „nu a făcut decât să pună caz pe foc” nu se declară de acord cu excluderea sa din partid. „Trebuie analizat și sancționat, dar eu nu sunt pentru excluderi din partid. Tinerii ăștia sunt mai pripiți, cum ajunge unul șef vrea să-i dea afară pe ceilalți. Nu cred că e o soluție”. Altminteri, mai spune Iliescu, „Geoană, care face pe salvatorul partidului și al nației – și care, fie vorba între noi, are stofă de trădător, gândindu-ne cum s-a comportat el și față de partid și față de mine, care l-am susținut și în diplomație și în politică – nu merită nicio concesie.”

Năstase așteaptă BPN-ul

Nici președintele Consiliului Național al PSD, Adrian Năstase, nu renunță la opinia sa. „Rămân la declarația deja exprimată, dar consider că nu are rost să întețim aceast război. E o istorie mai lungă și urmează ca luni, în BPN, să luăm o decizie” ne-a declarat Năstase.

Ponta: Singura variantă pe care o accept este excluderea

De cealaltă parte, președintele Victor Ponta declară pentru gândul că nici el nu se abate vreun milimetru de la hotărârile BPN – aceea de a-l înlocui pe Mircea Geoană de la șefia Senatului, și pe cea de exludere din partid a acestuia, pentru că nu s-a supus deciziilor forului de conducere amintit. „Eu cred că m-am exprimat foarte clar în acest sens. Nu este doar poziția mea, ci a partidului, iar eu sunt președintele acestui partid și-i pun în aplicare deciziile. Nu-mi schimb poziția, indiferent dacă alții, care au votat într-un fel în BPN, fac acest lucru” a afirmat Victor Ponta. Președintele PSD a declarat pentru gândul că nu ar fi de acord cu altă decizie a Comisiei de Integritate Morală în cazul Geoană decât excluderea.

Până la ședința de luni a Biroului Permanent Național, Mircea Geoană a fost convocat pentru duminică, în fața Comisiei de Arbitraj și Integritate Morală a partidului. Hotărârea Comisiei va fi supusă aprobării Biroului Permanent Național și Comitetului Executiv Național.

Comitetul Executiv Național poate decide cu 2/3 din voturi excluderea din partid a lui Mircea Geoană.

Impresiile unui polonez ajuns în Mioveni: ”Nu am întâlnit niciodata aşa ceva în Polonia”. Ce...
Acum e clar! Răzvan Munteanu, prima reacție după ce Delia a anunțat că e gravidă
FOTO. Otniela, de la `Bravo, ai stil`, în costum de baie! Apariție răvășitoare
Dieta care luptă cu COVID. Ce alimente să mănânci pentru a-ți ușura boala
Ce i-a mărturisit Sofia mamei sale! Bianca Drăgușanu a amuțit: „Mi-a zis că s-a îndrăgostit,...
Cum a ratat Simona Halep 160.000.000 de euro! Dezvăluirea uluitoare făcută de Ion Țiriac
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Cel mai vechi recrutor român face sondaj pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex...
Efectul Brexit: Benzinăriile din Marea Britanie au rămas fără carburanți. Urmează scene de Mad Max?
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Primul județ cu rată de infectare de peste 6 la mie: Va fi aplicată carantina...
Acum e clar! Răzvan Munteanu, prima reacție după ce Delia a anunțat că e gravidă
COMOARA uitată de americani în AFGANISTAN. Este UNICĂ în lume și are o valoare incredibilă
Cât mai costă azi un pachet de țigări Carpați. Doar norocoșii mai au acasă așa...
Dacia i-a dat lovitura lui Volkswagen. Ce a reușit acum, pentru a doua oară consecutiv
ATENȚIE! CREȘTEREA incidenței vine cu NOI REGULI STRICTE, în municipiul CONSTANȚA
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea extrem de tristă a momentului în România: A MURIT într-un cumplit accident rutier
Toți cei VACCINAȚI cu PFIZER trebuie să știe asta! Dovezile aruncă totul în aer
Ce se întâmplă în aceste clipe cu Ion Iliescu? Se știe doar că medicii îl...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Antreprenorul român care era pe punctul de a-şi vinde businessul cu preţul unei maşini. A...