Iohannis, acuzat că a folosit referendumul ca o diversiune de campanie. Liderul ALDE: A vrut să fure startul pentru alegerile prezidențiale

Redactor:
Diana Grigore
Iohannis, acuzat că a folosit referendumul ca o diversiune de campanie. Liderul ALDE: A vrut să fure startul pentru alegerile prezidențiale
Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că referendumul a fost folosit de Klaus Iohannis ca o diversiune pentru a fura startul prezidențialelor, pentru că altfel șeful statului nu avea de ce să se implice în campania pentru alegerile europarlamentare.

„Președintele a organizat acest referendum care nu este decât o diversiune pentru a îi permite să fure startul pentru alegerile prezidențiale, pentru că altfel nu ar fi avut ce să caute la alegerile pentru Parlamentul European. E o manevră care face ca dezbaterea despre alegerile europene una secundară”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, duminică, la România TV, întrebat dacă președintele României a greșit că s-a implicat în campanie alături de PNL.

Întrebat ce opinie are despre atacul lui Dacian Cioloș la șeful statului, liderul ALDE a răspuns: „Cred că președintele face o greșeală abandonând rolul constituțional, acela de arbitru imparțial. În momentul când președintele devine actor politic el nu mai are niciun fel de credibilitate. România este într-o criză politică majoră. Nu cred că în ultimii 20 de ani România a fost atât de polarizată. Sigur că rolul președintelui ar fi trebuit să fie pentru netezirea asperităților, pentru revenirea la dialog și cred că aici ar fi trebuit să se gândească de două ori înainte de a acționa”.

Dacian Cioloș a declarat că USR-PLUS propune modificarea Constituției, în sensul în care președintele României să își asume deciziile luate, precizând că dacă nominalizezi în fruntea Guvernului toate marionetele lui Liviu Dragnea, atunci trebuie să îți asumi responsabilitatea. Liderul PLUS a mai spus că în viitoarea Constituție ar trebui să fie stipulat și ca Parlamentul să fie dizolvat, dacă eșuează un referendum de suspendare a șefului statului.

Klaus Iohannis a fost prezent pentru prima oară la mitingul organizat de PNL sâmbătă la Iași pentru alegerile europarlamentare și referendumul pe justiție. Șeful statului a spus că PSD a fost la Iași ca să îi umilească pe ieșeni, spunându-le că europarlamentarele și referendumul nu sunt importante, sunt niște „povești”, însă acea gașcă „care vrea să pună mâna pe România” se înșală.

Președintele României a amintit și de Summitul de la Sibiu de joi, unde au venit toți liderii UE, precizând că România contează în Europa, precum și votul românilor în 26 mai.

 

Inchide