Iohannis, despre PMP: Un PDL mai mic. Un vehicul cu care Băsescu va acționa în spațiul politic

Redactor:
Corespondenti
Iohannis, despre PMP: Un PDL mai mic. Un vehicul cu care Băsescu va acționa în spațiul politic
Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că Partidul Mișcarea Populară este "un PDL mai mic" și "un vehicul" care îi va permite președintelui Traian Băsescu să acționeze "în spațiul politic" după plecarea de la Cotroceni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că Partidul Mișcarea Populară este „un PDL mai mic” și „un vehicul” care îi va permite președintelui Traian Băsescu să acționeze „în spațiul politic” după plecarea de la Cotroceni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Klaus Iohannis a fost întrebat, într-o conferință de presă, ce părere are despre intrarea pe scena politică a PMP, el răspunzând că „Băsescu își caută un vehicul cu care va acționa în spațiul politic după ce va pleca de la Cotroceni”.

„Este evident că președintele Băsescu își caută un vehicul cu care va acționa în spațiul politic după ce va pleca de la Cotroceni. Cum PDL, mai mult sau mai puțin pe față, a refuzat acest lucru, își caută altul”, a răspuns el.

Iohannis a precizat că „aparent, este o problemă sau o pierdere pentru PDL pentru că acest nou partid, de fapt, nu este un nou partid, este un PDL mai mic”.

„Prin trecerea unor persoane cunoscute din PDL dincolo, s-a arătat clar care este trendul. În prima fază, PDL va avea o problemă fiindcă pleacă oameni cu o mare notorietate. Pe de altă parte, Mișcarea Populară nu se va putea profila fiindcă toată lumea își dă seama că e tot un fel de PDL”, a spus Iohannis.

El a afirmat că, în funcție de evoluția PDL, „este posibil” ca, în viitor, Traian Băsescu „să controleze două vehicule electorale”.

„Totuși, după un timp, dacă PDL își schimbă atitudinea față de politicianul Băsescu, este posibil ca, la un moment dat, acesta să controleze două vehicule electorale, ceea ce va crea o situație interesantă. Dacă bună pentru el, pentru PDL sau pentru PMP, asta vom vedea”, a afirmat Iohannis.

În urmă cu o săptămână, Elena Udrea a anunțat că a demisionat din PDL și s-a înscris în Mișcarea Populară.

În urma plecării acesteia, au trecut de la PDL la PMP parlamentarii democrat-liberali Camelia Bogdăneci, Daniel Geantă, Dragoș Gunia, Petru Movilă, Adrian Gurzău, Andrei Voloșevici, Ciprian Rogojan, Florin Popescu, Florin Secară și Gheorghe Florin. Ulterior, și Theodor Paleologu a demisionat din PDL, alăturându-se PMP.

Tags:
Inchide