• Publicat:
Politică

Iohannis, la 30 de ani de la Revoluție: România este țara în care hoții stau în pușcărie, nu la butoanele politice / Motivul pentru care România nu a scăpat de comunism se numește PSD

Iohannis, la 30 de ani de la Revoluție: România este țara în care hoții stau în pușcărie, nu la butoanele politice / Motivul pentru care România nu a scăpat de comunism se  numește PSD
Președintele Klaus Iohannis a afirmat că, la 30 de ani de la Revoluție, România nu a scăpat încă în întregime de comunism, din cauza Partidului Social Democrat.

„România este țara în care hoții stau în pușcărie, nu la butoanele politice. România normală este țara în care politicienii încurajează independența sistemului judiciar, nuîncearcă să pună acest sistem sub control politic. România normală este acea Românie în care politicienii doresc să ocupe funcții pentru a rezolva problemele societății, nu pentru a-și rezolva problemele, multe dintre ele penale.Pare simplu, dar oare de ce nu am reușit în cei 30 de ani scurși de la revoluție să ajungem și noi în România la normalitate? Ce ne împiedică, ce ne ține, ce ne încurcă, cine ne încurcă de 30 de ani? De ce după 30 de ani de când spunem că am scăpat de comunism nu avem cu toții impresia că am scăpat și de comuniști? Motivul pentru care România nu s-a dezvoltat mai mult, mai bine, în ultimii 30 de ani, România a încercat, dar moivul pentru care România nu a reușit să scape de tot de comunism, acest motiv se numește PSD”, a spus Klaus Iohannis, la Gala „Femeile Liberale Premiază Excelența”, organizată de PNL.

Șeful statului a adăugat că România va deveni o țară normală cu sau fără el.

„Sunt convins că România mea va deveni o țară prosperă, normală, europeană, cu sau fără mine, dar sper să pot participa un pic la acest efort. Vorbim foarte mult despre normalitate și asta nu numai de când am introdus sloganul pe afișele mele. Vorbim cred că de la Revoluție încoace foarte mult despre normalitate. Î aproape toate discuțiile pe care le avem auzim cuvântul normal, foarte multă lume își exprimă dorința de normalitate. România normală, dar ce este această Românie normală? În ce constă această normalitate. Eu cred că putem să începem de la capătul de sus al normalității care este excelența. le felicit pe doamnele care au fost premiate astăzi, la această gală. Ele ne arată ce înseamnă excelența în România. Ne dorim o Românie normală. Eu cred că aici avem câteva domenii pe care putem să le definim”, a subliniat Iohannis.

Printre femeile premiate la gală se numără: Liliana Romaniuc; Lidia leahu; Livia Ognean; Gabriela Alexandrescu; Doina Cepalis ;Anca Mona Mariaș Florentina Ileșan; Simona Voicescu.

 

Tags:
Inchide