Ion Iliescu, despre modificarea Codului Penal cu privire la eliminarea prescrierii infracțiunilor de omor: „Rezultatul agitației lui Mărieș”

Ion Iliescu, despre modificarea Codului Penal cu privire la eliminarea prescrierii infracțiunilor de omor: „Rezultatul agitației lui Mărieș”
A FOST FĂCUTĂ CHIAR ACUM...

Camera Deputaților a adoptat astăzi un amendament la Codul Penal, potrivit căruia crimele mai vechi de 20 de ani nu vor mai fi prescrise, aici fiind incluse și infracțiunile de omor de la revoluție. Modificarea adusă Codului Penal a stârnit nemulțumiri, președintele de onoare al PSD-ului, Ion Iliescu, considerând că este „rezultatul agitației lui Mărieș”.

Ion Iliescu a declarat, astăzi, că demersul modificării legii codului penal cu privire la prescrierea infracțiunilor de omor este rezultatul „agitației acestui Teodor Mărieș, un tip obscur, cultivat, din diverse motive, de unii și de alții”. „Eu l-aș întreba, mai degrabă, pe acest om din ce trăiește și ce fel de revoluționar este, din moment ce nu l-a cunoscut nimeni ca atare, în decembrie 89”.

În context, liderul PSD spune că nu se simte amenințat de noile prevederi ale legii, în ceea ce privește activitatea sa revoluționară din 1989. „Numai un idiot poate gândi că noi ne facem vinovați de moartea revoluționarilor din decembrie, așa cum susține Mărieș. Noi am fost, în 22, ținta și nu agresorii. Noi am introdus alegeri libere, pluralismul politic, confirmarea prin vot popular. La urma urmei, treaba lor ce vor să facă, e problema lor”, a conchis Iliescu pentru gândul.

Camera Deputaților a adoptat, marți, cu 172 de voturi „pentru” și unul „împotrivă”, proiectul de modificare a Codului Penal în sensul eliminării prescripției răspunderii penale și pedepselor în cazul infracțiunilor de omor comise cu intenție, de genocid, contra umanității și de război.

Proiectul de lege prevede eliminarea prescripției pentru răspunderea penală în cazul infracțiunii de omor – comisă cu intenție (directă sau indirectă) – în varianta simplă și în formele sale agravate – și în cazul infracțiunilor intenționate care au avut ca urmare moartea victimei.

Proiectul mai prevede și eliminarea prescripției pedepselor în cazul infracțiunilor de omor și completarea textelor de lege care prevăd și imprescriptibilitatea infracțiunilor de genocid, contra umanității și de război.

Camera Deputaților este for decizional la acest proiect de lege.

VIDEO! O vietate din era dinozaurilor, filmată în timp ce înota într-un râu din România:...
George Burcea, declaraţie controversată de dragoste! Ce a putut să îi spună Vivianei Sposub, după...
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Părinții lui sunt actori celebri, dar el mănâncă din gunoaie. Povestea este șocantă
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
Donald Trump a adus în discuție România în contextul scandalului Hunter Biden. Reacția lui Klaus...
George Burcea, declaraţie controversată de dragoste! Ce a putut să îi spună Vivianei Sposub, după...
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Veste proastă pentru 7 milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu mărirea pensiilor
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
×

Urmăriți Gândul LIVE Cruzime fără margini în Argeș! 3 copii au fost filmați chiar de tatăl lor în timp ce lovesc un caine https://www.gandul.ro/Medicul Virgil Musta și Corina Chiriac, printre invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Joi, 22 octombrie 2020
Gândul LIVE!
Inchide