Jurnalistul Dan Tăpălagă, un susținător declarat al Clotildei Armand, critică dur prestația acesteia după acuzațiile ANI: ”Dublu discurs, dublă măsură sau, dacă vreți, ipocrizie politică”

Jurnalistul Dan Tăpălagă, un susținător declarat al Clotildei Armand, critică dur prestația acesteia după acuzațiile ANI: ”Dublu discurs, dublă măsură sau, dacă vreți, ipocrizie politică”
Publicat: 09/11/2022, 20:56
Actualizat: 09/11/2022, 21:02

Jurnalistul Dan Tăpălagă, unul dintre susținătorii fervenți ai Dreptei și ai primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, notează în ultimul său editorial că Uniunea Salvați România (USR) a ridicat o virtuală ștachetă, însă a căzut sub ea după ce Agenția Națională de Integritate (ANI) a acuzat-o pe Armand de ”incompatibilitate” și ”conflict de interese”.

Faptul că primarul Sectorului 1 s-a numit proiect de manager și a câștigat necuvenit, potrivit ANI, 18.720 de lei, a declanșat o sarabandă a declarațiilor, iar Clotilde Armand s-a declarat ”hărțuită”. Dincolo de asta, reprezentanții ANI și-au transmis punctul de vedere oficial prin intermediul a două comunicate de presă.

Dan Tăpălagă scrie în editorialul său că USR a plecat de la un mesaj pe care l-a transmis permanent: ”Noi suntem campionii integrității, toți ceilalți sunt corupți”.

Numai că mesajul a fost util atunci când USR se afla în opoziție, nu și atunci când a ajuns la pârghiile puterii, iar ”radicalismul” s-a dovedit a fi ”lipsit de înțelepciune”.

”Radicalismul USR se întoarce azi din plin împotriva partidului. ANI o acuză pe Clotilde Armand de conflict de interese, din cauză că s-a numit manager într-un proiect cu fonduri europene și că ar fi emis cinci dispoziții de pe urma cărora ar fi beneficiat de un spor de salariu de 30%, distinct de cei 25% pe care legea îl acordă primarilor care implementează proiecte cu fonduri europene”, notează Dan Tăpălagă în editorialul său.

Dan Tăpălagă: ”Clotilde Armand atacă ANI, se victimizează…”

Dan Tăpălagă – susținătorul Clotildei Armand, de-a lungul timpului – scrie, de data aceasta că primarul Sectorului 1 nu a făcut altceva decât să se ”victimizeze” după evaluarea făcută de ANI.

Mai mult decât atât, Clotilde Armand a preferat să atace Agenția Națională de Integritate și să facă publice înregistrări care ”nu spun nimic”.

”… atacă ANI, se victimizază, scoate înregistrări cu funcționarii Agenției care nu spun nimic. În treacăt fie spus, nu prea arată bine nici mania liderilor USR de a înregistra tot ce mișcă. N-o să se mai așeze nimeni la masă cu ei vreodată fără teama că tot ce discută o să ajungă la un moment dat în spațiul public”, notează Dan Tăpălagă.

Dezarmantă reacție din partea primarului Clotilde Armand

Jurnalistul concluzionează că și USR a avut o ”reacție dezamăgitoare”, în acest caz, cu atât mai mult cu cât ”a pretins alte standarde politice”.

În ceea ce o privește pe Clotilde Armand, aceasta a demonstrat, practic, că nu a înțeles că a r fi trebuit ”să se comporte decent și cu ceva mai mult respect față de instituții”.

”Dezamăgitoare reacție pentru un partid care a promis și pretins alte standarde politice, ceva mai înalte. Dezarmantă reacție din partea primarului Clotilde Armand, care nu înțelege că în astfel de situații nu-i rămâne decât un singur lucru de făcut: Să-și dovedească în instanță nevinovăția, să se comporte decent și cu ceva mai mult respect față de instituții, fie că e vorba de ANI sau Parchet. Nu le poți valida activitatea sau invoca argumentele atunci când instituțiile îi anchetează pe adversarii tăi, dar le demolezi în clipa în care ele au ajuns să te chestioneze pe tine. Se numește dublu discurs, dublă măsură sau, dacă vreți, ipocrizie politică”, mai scrie Dan Tăpălagă pentru g4media.ro.

Dar în cazul ANI-Clotilde Armand nu avem indicii ale vreunui abuz instituțional. (…) N-au înțeles nici ei, cei din noua generație, că un politician care ajunge în fața justiției trebuie lăsat singur, să-și rezolve problemele pe cont propriu, fără scutul partidului și fără avocați în spațiul public?”

Jurnalistul Dan Tăpălagă


Citește și:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase