Kelemen Hunor, despre moțiunea împotriva Guvernului: S-au pierdut trei săptămâni. Întârzierea „nu este de bun augur”

Redactor:
Cătălin Legănel
Kelemen Hunor, despre moțiunea împotriva Guvernului: S-au pierdut trei săptămâni. Întârzierea „nu este de bun augur”
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, la Constanța, că opoziția a așteptat prea mult cu depunerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, apreciind că „această întârziere nu este de bun augur",

Aflat, vineri, la Constanța, pentru o întâlnire cu minoritățile naționale, Kelemen Hunor a spus că UDMR va vota pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, însă „problema este când se va depune”.

„Moțiunea anunțată în august, imediat după ce ALDE a ieșit de la guvernare, încă nu este depusă. Am spus: în prima zi a sesiunii parlamentare trebuia depusă moțiunea. Au trecut trei săptămâni și încă nu știm dacă săptămâna viitoare, miercuri, joi, vineri, marți, când va fi depusă. Vom vedea, dar vom vota”, a spus liderul UDMR.

Potrivit acestuia, întârzierea „nu este de bun augur.

„În România se întâmplă un lucru destul de grav în fiecare sesiune parlamentară, o boală cronică a parlamentarismului nostru: oamenii se mută dintr-o parte în alta. (…) Și cei care stau în zona gri, dacă observă, dacă simt, că pe partea opoziției nu există determinare, nu există putere, nu există dorință, atunci se vor muta înapoi spre putere, spre cei care sunt acum la guvernare. De aceea eu cred că s-au pierdut trei săptămâni. (…) De la bun început trebuiau trei fraze, nu trebuie să pui poalele în cap, e prima dată când ai șansa să schimbi guvernul”, a explicat Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, Guvernul Dăncilă „și-a epuizat toate resursele cu care a urcat la guvernare” și nu mai există încredere „din partea partenerilor noștri”.

„Problema care e în acest moment: România împrumută de pe piețele internaționale cu costuri uriașe, peste 4 la sută dobândă, peste 4,3 la sută. Celelalte țări reușesc să împrumute cu 2 și ceva, cu 3 maxim. Și noi, cu costuri uriașe, vrem să acoperim gaura din buget. Care e uriașă, peste 9 miliarde de lei, peste 2 miliarde de euro dacă vreți să vorbim în euro. Și nu există predictibilitate, nu există o încredere în guvern, în instituțiile fundamentale din partea partenerilor noștri și tot ce se împrumută se va plăti mai scump pe termen lung în anii care urmează. Nu e bine. Până când această criză politică nu se rezolvă nici încrederea nu se va întoarce. Eu nu cred că în aceste condiții guvernarea bună este posibilă. Acest lucru trebuie rezolvat. Acest guvern și-a epuizat toate resursele cu care a urcat la guvernare”, a mai declarat liderul UDMR.

Inchide