Kelemen: Perspectiva unei colaborări UDMR-USL nu este „roz”, PRM a intrat „pe ușa din dos” în USL

Kelemen: Perspectiva unei colaborări UDMR-USL nu este roz, PRM a intrat pe ușa din dos în USL
Publicat: 23/04/2012, 19:27
Actualizat: 24/04/2012, 07:56

Unul dintre candidații la șefiaUDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, că perspectiva uneicolaborări a Uniunii cu USL nu este „prea roz”, în condițiile încare în PRM a intrat „pe ușa din dos” în această alianță, transmitecorespondentul MEDIAFAX.

Kelemen a spus, la Cluj, că UDMRnu a colaborat niciodată cu PRM și nu va colabora cu nicio alianțăsau coaliție în care PRM este prezent.

„Așteptăm cu mare interes mesajulcolegilor din celelalte partide la Congresul UDMR, dar există oproblemă. Până când PRM intră pe ușa din spate în această alianță,USL, perspectiva unei colaborări nu este prea roză. Până când PRMexistă în această alianță, neoficial sau oficial, e o problemă.UDMR nu a colaborat niciodată cu PRM și nu va colabora cu nicioalianță sau coaliție în care PRM este prezent. Este problema PSD,nu a noastră”, a spus Kelemen.

Întrebat dacă se așteaptă lamesaje din partea liderilor PSD și PNL prin care UDMR este invitatăalături de USL, Kelemen a răspuns că, dacă mesajele vor fi deaceastă natură, vor reprezenta o greșeală.

„Nu știu ce mesaje vor fi. Dacăvine cineva la Congresul UDMR să ne invite undeva, am impresia căgreșește. De fiecare dată când noi am invitat pe toți președințiipartidelor politice din Parlament, cele democratice, și acum eraabsolut firesc, să îi invităm pe toți și vor veni cu toții șifiecare va spune un cuvânt de salut. Nu știu cu ce mesaj vor veniși nici nu e treaba noastră. Eu mă bucur că toți au acceptatinvitația noastră, iar asta înseamnă că, într-adevăr, UDMR este oforță importantă, o forță puternică în Parlamentul României și înpolitica românească”, a spus Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, UDMR este înmomentul de față într-o coaliție cu PDL și nu există niciun motivpentru a rupe această colaborare.

„Noi suntem într-o coaliție și nuavem niciun gând să rupem coaliția și să nu mergem mai departe cuaceastă coaliție, pentru că programul de guvernare a fostrespectat, cuvântul dat a fost respectat și nu avem niciun motiv săne gândim la o altă coaliție, la o altă alianță”, a spus candidatulpentru funcția de președinte al UDMR.

Kelemen a participat, miercuriseară, la o ceremonie de aniversare a zilei de naștere a fostuluirege al Ungariei, în fața grupului statuar Matei Corvin dinCluj-Napoca, unde a depus o coroană de flori.

Organizațiile PSD și PRM din Ilfovau semnat, sâmbătă, un protocol de colaborare la nivel județean,care implică obiective economice și sociale, dar și politice,înțelegerea fiind valabilă până în 2019.

Protocolul a fost semnat depreședintele PSD Ilfov, Robert Negoiță, și președintele PRM,Corneliu Vadim Tudor. Negoiță a precizat pentru MEDIAFAX căprotocolul de colaborare stipulează ca obiectiv principalîndepărtarea din structurile locale a PDL.

Președintele PSD, Victor Ponta, adeclarat, marți, după BPN, că PSD nu va mai încheia niciunprotocol, la nivel județean, cu organizații ale PRM.

Întrebat dacă PSD va mai încheiaprotocoale de colaborare la nivel județean cu PRM, așa cum afirmavicepreședintele PRM, Codrin Ștefănescu, Ponta a răspuns: „Nu. Eusunt președintele PSD, răspunsul meu este «Nu»”.

Vasile Măgrădean

[email protected]

ŞOC | Scene incredibile într-un club de noapte. Bătută şi violată de o vedetă aflată...
Bătaie la Survivor România! Favoritul fanilor, ELIMINAT. A început să lovească fetele şi...
FOTO. Maria Dragomiroiu, imagini de senzație la plajă! Cum arată în costum de baie, la...
Zone erogene ale bărbaților care produc plăceri uriașe
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Indonezia îşi mută capitala. Parlamentul a votat să înlocuiască Jakarta. Cum se va numi noua...
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Pofte vinovate în miez de noapte: “Dragă, așa aș vrea să fac...
Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
Bătaie la Survivor România! Favoritul fanilor, ELIMINAT. A început să lovească fetele şi...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
ȘOFER de AMBULANȚĂ, găsit MORT într-o MAȘINĂ, la CERCHEZU
Dovada clară că există călători în timp? Previziunea uluitoare făcută despre Elon Musk acum 70...
Cine este, de fapt, polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa pe trecerea de pietoni?...
Tragedie imensă în lumea medicală! A murit un celebru doctor din România
Irina Tănase este devastată. Șocul momentului în România. A recurs la un gest disperat
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...