Klaus Iohannis, despre discuția cu Ponta: „Ne-am oprit un pic asupra MAEur, dar nu pot pleca acum”

Klaus Iohannis, despre discuția cu Ponta: Ne-am oprit un pic asupra MAEur, dar nu pot pleca acum
Publicat: 09/08/2012, 13:02
Actualizat: 09/08/2012, 13:07

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, spune că a discutat cu Victor Ponta „posibilitatea de a lucra în Guvern” și că s-au „oprit un pic” asupra MAEur, dar „discuția a mers repede mai departe”, întrucât i-a explicat premierului că nu poate pleca imediat după ce sibienii l-au ales.

Klaus Iohannis a afirmat, joi, într-o conferință de presă, că a întâlnirea de luni cu premierul Victor Ponta fusese stabilită din săptămâna de dinaintea remanierii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Esența discuției am comunicat-o și noi, și Guvernul, a fost vorba despre proiectele Sibiului. Fiind ziua în care s-a remaniat Guvernul, evident că am discutat și această chestiune și pot să confirm că am discutat și posibilitatea de a intra în Guvern, adică să intru eu în Guvern. Nu am discutat nici atunci, nici altă dată postul de la Externe, nici de la Interne, nici de vreun alt post care a fost remaniat și ocupat luni”, a afirmat primarul Sibiului.

El a spus că, în cadrul discuției, s-au „oprit un pic” asupra Ministerului Afacerilor Europene (MAEur).

„A fost o discuție mai degrabă generală. Ne-am oprit un pic asupra unui post care ni s-a părut important, este vorba despre Ministerul Afacerilor Europene, dar discuția a mers repede mai departe. Eu nu pot să plec acum din Sibiu, imediat după ce am fost ales de sibieni. Premierul a înțeles acest lucru și cu asta discuția a fost încheiată”, a explicat Iohannis.

Rugat să clarifice această afirmație, Iohannis a spus: „Am răspuns, ca oricine să înțeleagă, discuția s-a terminat, așa că rămân la Sibiu. Simplu.”

Întrebat ce se va întâmpla dacă Victor Ponta va rămâne premier din toamnă, Iohannis a răspuns: „Nu am discutat toată istoria omenirii din ziua de astăzi încolo”.

Premierul Victor Ponta și primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, s-au întâlnit, luni, la Palatul Victoria, reprezentanții municipalității afirmând atunci că cei doi au discutat despre teme politice și despre actuala remaniere a Guvernului.

„Premierul Victor Ponta și primarul Klaus Iohannis au purtat, luni, o discuție pe teme politice și pe tema actuală a remanierii. Primarul Klaus Iohannis l-a rugat pe premierul Victor Ponta să sprijine, în continuare, proiectele Sibiului, în special cel legat de schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării Naționale pentru construcția unui nou spital de urgență în Sibiu. Primul ministru s-a arătat dispus să susțină în continuare Primăria Sibiu, în proiectele sale”, declara, luni, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, declara, în 6 iulie, pentru MEDIAFAX, că a fost propus de premierul Victor Ponta pentru a fi membru în Curtea Europeană de Conturi de la 1 ianuarie 2013.

Orban preciza că a acceptat propunerea premierului Ponta pentru a-l înlocui pe reprezentantul actual al României în organismul european, Ovidiu Ispir. Potrivit lui Orban, mandatul de la Curtea Europeană de Conturi are o durată de șase ani.

Întrebat care au fost considerentele pentru care a acceptat propunerea premierului Ponta, având în vedere că la preluarea postului de ministru al Afacerilor Europene în septembrie 2011 a prezentat un proiect pe termen lung, care prevedea și proiectarea și acreditarea cadrului instituțional românesc pentru o mai bună absorbție a fondurilor europene în exercițiul bugetar 2014-2020, Orban a precizat că nu vrea să intre în astfel de detalii pentru că „este prematur”.

„Deocamdată nu e nimic sigur. De la propunere la materializare mai este cale lungă. Să vedem ce se va mai întâmpla”, mai spunea ministrul Orban.

El declara, în 9 mai, la o săptămână după ce acceptase postul de ministru al Afacerilor Europene în Guvernul Ponta, că prezența sa în Executiv este ca tehnocrat cu susținerea politică a Partidului Conservator, însă președintele PC, Daniel Constantin, i-a promis că nu va fi nicio influență politică în activitatea sa.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Marina Voica, povestea unei vieți ca un Tango la ceas de seară | EXCLUSIV la...