Klaus Iohannis, la a treia carte. Uniunea Europeană, subiectul ales de președinte

Redactor:
Razvan Tupa
Klaus Iohannis, la a treia carte. Uniunea Europeană, subiectul ales de președinte
Klaus Iohannis, președintele României, publică a treia carte, despre Uniunea Europeană, volumul "EU.RO - un dialog deschis despre Europa" fiind anunțat de Editura Curtea Veche, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

Volumul este prezentat ca un ghid ce realizează sinteza istoriei Uniunii Europene, a instituțiilor care o definesc, a valorilor ei și a principalelor provocări pe care le înfruntă în prezent.

„EU.RO. Un dialog deschis despre Europa” este, potrivit editorilor, „o invitație la dezbatere, la analiză și cunoaștere, astfel încât să le ofere cititorilor informații de care au nevoie pentru a deveni cetățeni europeni implicați, alături de instrumente care să le contureze o poziție articulată față de Uniune și față de viitorul ei”.

„Am încercat să prezint, într-o manieră accesibilă, principalele mecanisme, valori și teme politice relevante pentru constructul european. Intenția mea a fost aceea de a oferi unui cititor nespecialist explicații concise și răspunsuri la întrebări esențiale, dar sensibile, care preocupă un număr mare de cetățeni și care pot genera confuzii. Întrebările la care am încercat să ofer răspunsuri în aceasta carte sunt foarte variate, iar ele încep de la legitimitatea noastră istorică de a aparține spațiului comunitar și se încheie cu modul în care ne proiectăm prezența în Uniune, în viitoarea perioadă. De asemenea, ele au la baza convingerea că este de datoria politicienilor să informeze propriii cetățeni despre modul de funcționare al mecanismelor politice și despre marile teme care solicita, astăzi, atenția lumii întregi”, arată Klaus Iohannis în introducerea cărții.

Cartea prezintă ce anume implică pentru România apartenența la proiectul comunitar. Volumul va putea fi rezervat cu autograf pe curteaveche.ro în perioada 8 – 16 aprilie.

Prețul noului volum semnat de Klaus Iohannis este de 59 de lei.

Klaus Iohannis a mai publicat volumele „Pas cu pas” (2014) și „Primul pas” (2015).

Inchide