VIDEO | Klaus Iohannis participă la aniversarea Partidului Național Liberal: „Am rămas mereu alături de PNL și PNL alături de mine”

Publicat: 24/05/2022, 08:39
Actualizat: 24/05/2022, 12:41

Șeful statului participă, marți, la evenimentul de celebrare a 147 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal, care are loc în fosta reședință a Brătienilor din Argeș, în prezent muzeu dedicat fondatorilor formațiunii politice.

Ceremonia a început la Muzeul Național „Brătianu” cu intonarea imnului național. La eveniment participă și președintele PNL, Nicolae Ciucă.

Princialele declarații ale președintelui:

Mă bucur să ne revedem în acest loc plin de istorie, încărcat de semnificații,nu numai PNL, ci și pentru România.

Destinul României moderne e strâns legat de destinul PNL, de curajul și înțelepciunea unor lideri vizionari, care au contribuit decisiv la reformarea societății românești.

Drumul meu s-a despărțit de cel al PNL în  2014, când am preluat primul mandat de președinte al României, dar în toți acești ani am rămas mereu alături de PNL și PNL alături de mine, pentru că,nu-I așa?, ne unește aceeași credință puternică în valorile și în principiile liberale.

„Timpul luptelor politice interne a trecut, cel puțin așa cred eu, și cred că dumneavoastră vă doriți același lucru. Partidul Național Liberal a făcut toate schimbările pe care le-a considerat necesare pentru a asigura o conducere capabilă să garanteze o guvernare competentă, care să ofere șansa unui succes electoral în viitor, mai exact în 2024. PNL are în acest moment un lider ales, domnul premier Nicolae Ciucă, cu o solidă majoritate a membrilor partidului, și astfel suntem în situația pe care foarte mulți și-au dorit-o, ca președintele PNL să fie premierul Guvernului României”, a transmis președintele Românei.

Klaus Iohannis participă la evenimentul de aniversare a 147 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal și va susține o alocuțiune, potrivit agendei oficial publicate de Administrația Prezidențială. Premierul și președintele PNL, Nicolae Ciucă, nu a anunțat încă participarea, conform agendei Guvernului.

Muzeul Național „Brătianu” a fost înființat printr-o lege promulgată chiar de Klaus Iohannis în ianuarie 2020, și este o instituție publică de importanță națională, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Culturii, cu sediul în imobilul „Vila Florica” Ansamblul conacului Brătianu – Florica, situat în localitatea Ștefănești, județul Argeș.

Conform legii, printre obiectivele muzeului se numără, printre altele, „aducerea în atenția publicului a figurilor marcante ale familiei Brătianu, a contribuției acestora la cultura și istoria românilor, respectiv formarea României Moderne și a României Mari”.

Muzeul a fost inaugurat în luna mai primului an al pandemiei de COVID-19, la 145 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal, iar la inaugurare au participat premierul și președintele PNL de la acea vreme, Ludovic Orban, și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Sursa: Muzeul Național „Brătianu”
Sursa: Muzeul Național „Brătianu”

Conform paginii oficiale a muzeului, situat în cartierul Ștefăneștii Noi din oraşul Ştefăneşti, judeţul Argeş, conacul familiei Brătianu – numit, ca şi satul în care se afla, Florica, în amintirea primei fiice a lui Ion C. Brătianu – este unul dintre cele mai frumoase domenii boiereşti din România, păstrat foarte bine până în zilele noastre – cu excepţia obiectelor, mobilelor şi a cărţilor din interior, risipite în anii regimului comunist. Este conacul în care s-a născut şi a trăit cea mai importantă familie de oameni politici români, o adevărată dinastie civilă care a dat ţării nu mai puţin de trei prim-miniştri, dintre care primi doi – Ion şi Ionel Brătianu – au avut un rol covârşitor în realizarea României moderne – de numele primului legându-se războiul Independenţei, cel de-al doilea realizând – tot în urma unui război – Unirea din 1918 şi reformele ce au stat la baza democraţiei interbelice.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Zodiile care realizează tot ce-și doresc. Se întâmplă în aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția