UPDATE | VIDEO: Klaus Iohannis participă, joi şi vineri, la reuniunea extraordinară a Consiliului European: „Întâlnirea începe cu tema UCRAINA. Îl vom asigura pe Zelenski de solidaritatea noastră, de sprijinul nostru”

Publicat: 09/02/2023, 10:30
Actualizat: 09/02/2023, 12:31

Preşedintele Klaus Iohannis participă, joi şi vineri, la reuniunea extraordinară a Consiliului European. Evenimentul va avea loc la Bruxelles.

UPDATE 1: Klaus Iohannis: „Îl vom asigura pe Zelenski de solidaritatea noastră, de sprijinul nostru”

„Întâlnirea de astăzi (joi – n.r.) începe cu tema Ucraina, într-un fel foarte special, președintele Zelenski participă, efectiv, astăzi, la ședința Consiliului European, când discutăm despre Ucraina. Temele sunt cunoscute, temerile sunt cunoscute, îl vom asigura de solidaritatea noastră, de sprijinul nostru, de unitatea noastră, iar eu voi reitera sprijinul României pentru Ucraina. Evident că voi menționa și sprijinul dat și până acum, începând din prima zi de război și faptul că vom continua să sprijinim Ucraina”, a spus Klaus Iohannis.

El a anunțat că sunt „câteva pachete” care vor fi prezentate de Comisie în sprijinul Ucrainei.

„Important este de reținut că, după plenul Consiliului, vor exista întâlniri în formate restrânse cu președintele Zelenski, eu voi participa în primul grup care se întâlnește cu președintele, împreună cu alți șefi de stat și de guvern”, a conchis Klaus Iohannis.


ȘTIRI INIȚIALĂ

În cadrul reuniunii Consiliului European vor fi abordate ultimele evoluții privind războiul de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei, inclusiv în contextul împlinirii în curând a unui an de la declanșarea acestuia, urmând să fie reafirmat angajamentul Uniunii Europene și al statelor membre pentru sprijinirea Ucrainei pe toate palierele, precum și pentru angajarea în continuare a răspunderii Federației Ruse.

Combaterea traficului de migranți, pe agenda reuniunii

Liderii europeni vor analiza, totodată, cele mai bune soluții la nivel european pentru asigurarea competitivității pe termen scurt și lung a economiei Uniunii Europene și adaptarea acesteia la dubla tranziție verde și digitală, pornind de la propunerile prezentate de Comisia Europeană prin Planul Industrial Green Deal, anunță Administraţia Prezidenţială.

Un alt subiect aflat pe agenda reuniunii este gestionarea migrației, ca provocare ce necesită un răspuns european comun, cu scopul de a agrea căi concrete de acțiune în ceea ce privește dimensiunea externă a migrației, controlul frontierelor externe, cooperarea privind returnarea și readmisia sau combaterea traficului de migranți, conform sursei citate.

Vă recomandăm să citiți și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase