Lăzăroiu susține că există politicieni în PSD care „se pregătesc să incite la violență” în timpul mitingului de miercuri. Iliescu: „Este un fals. Nu la chemarea PSD vin oamenii”

Lăzăroiu susține că există politicieni în PSD care se pregătesc să incite la violență în timpul mitingului de miercuri. Iliescu: Este un fals. Nu la chemarea PSD vin oamenii
Publicat: 23/04/2012, 19:19
Actualizat: 24/04/2012, 07:08

Hrebenciuc îi cere lui Băsescu să-l demită pe Lăzăroiupentru acuzațiile aduse PSD

Viorel Hrebenciuc a cerut șefului statului să-l demită peconsilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu pentru „pentruatitudinea partizană pe care a dovedit-o” lansând acuzații că PSDar iniția tulburări la mitingul de miercuri.

„După cum ne-a obișnuit, Președinția, prin consilierul prezidențialSebastian Lăzăroiu, acuză în mod inacceptabil și mai ales mincinosPSD de intenția de a iniția tulburări la demonstrațiile organizatede sindicate, miercuri, 19 mai 2010. Această atitudine este totalîmpotriva Constituției și a rolului președintelui într-o țarădemocrată”, precizează Hrebenciuc, într-un comunicat remisMEDIAFAX.

El arată că marile confederații sindicale vor veghea la bunadesfășurare a manifestațiilor, iar „PSD susține demonstrațiilesindicale, dar nu se amestecă în organizarea lor”. Lideruldeputaților PSD menționează că partidul din care face parte”respinge cu fermitate asemenea procese de intenție”.

„Respingem cu fermitate asemenea procese de intenție și pentru a nune lăsa să credem că este amestecat în această diversiune, îi cerempreședintelui Băsescu să-l demită pe consilierul prezidențialSebastian Lăzăroiu, pentru atitudinea partizană, pe care adovedit-o cu această ocazie” a declarat Hrebenciuc.

Confederațiile sindicale anunță peste 60.000 de oameni în PiațaVictoriei, miercuri, la mitingul organizat față de măsurile luatede Guvern, fiind așteptați chiar și mineri, pensionari și cetățeniai Capitalei nemulțumiți.

Consilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu a declarat, marți,că are informații potrivit cărora ar exista persoane care vor săspeculeze politic momentul mitingului demiercuri și se pregătesc să inciteprotestatarii la acte de violență.

„Dacă oamenii au nemulțumiri, ele nu trebuie speculate politic,mai ales că există informații că cei care vor să speculeze politicmomentul de mâine (miercuri – n.r.) se pregătesc să incite laviolență. În inconștiența lor au nevoie chiar și de victime. Credcă domnul Ponta are un rol important, fiind liderul partidului decentru stânga din România. Eu cred că domnul Ponta ar trebui să fiemai rezervat și să facă un apel la toți cei pe care îi are însubordine să renunțe la încercările de a incita la violență”, adeclarat Sebastian Lăzăroiu, citat de Mediafax.

El a mai spus că implicarea politicienilor în organizareamitingului de miercuri este anormală.

„Cred că e anormal, pentru că am văzut declarațiile unor lideriai PSD, care vor să se implice. E anormal ca partidele să seimplice în organizarea mitingului. De altfel, am văzut că șiliderii de sindicate le-au transmis stea departe de mitingulrespectiv”, a adăugat Lăzăroiu.

Ion Iliescu a replicat că acuzele lui Lăzăroiu sunt false șinefirești, întrucât protestul de miercuri e o acțiune spontană aoamenilor și nu una a PSD.

„De unde a scos domnul Lăzăroiu așa ceva? Este un alt fals și oaltă reacție nefirească. O guvernare care poartă răspundereadeteriorării condițiilor de viață ale oamenilor și care nu a făcutdecât să incite grupuri între ele, care a refuzat dialogul cuinstituțiile statului înainte de toate și cu societatea civilă,vine cu asemenea acuze? Este o reacție firească, spontană aoamenilor la o situație. Nu la chemarea PSD vin oamenii în PiațaVictoriei”, a spus Iliescu.

Citește și Peste 1000 de jandarmiși polițiști vor asigura ordinea publică în timpul mitingului demiercuri din Piața Victoriei

RATB va modificatraseele a 4 linii din cauza mitingului din 19 mai. Pe unde vorcircula mâine 122, 381,300 și 783

Restricții decirculație în zona Guvernului

El a precizat că acțiunile pensionarilor și ale sindicatelor nu aulegătură cu PSD, dar că social-democrații nu pot să nu sesolidarizeze cu protestele acestora.

„Deci, toate acțiunile, și ale sindicatelor, și alepensionarilor, nu au nicio legătură cu PSD. PSD nu poate să nu sesolidarizeze cu așa ceva. E un partid de stânga, e un partidsocial-democrat, el e dator să fie alături de oamenii care suferă”,a spus Iliescu.

În opinia sa, lansarea acuzelor de instigare la violență dinpartea PSD reprezintă o lipsă de responsabilitate.

„Dar să lansezi acuza că PSD i-ar incita pe oameni să vinăacolo, asta este… Nu vreau să folosesc cuvinte mai aspre dinacest punct de vedere, dar e lipsă de responsabilitate din parteacelor care lansează asemenea lucruri”, a subliniat Iliescu.

Citește mai departe în paginaurmătoare

Tentativă de suicid. Marea campioană a ţării a înghiţit un pumn de pastile. A fost...
Ce a strigat Ionuţ Cercel în cimitir. Au izbucnit în plâns cu toţii...
FOTO. Antonia, selfie-uri interzise cardiacilor, într-un costum de baie prea mic pentru formele ei generoase!...
Semnele care apar pe piele când ai o boală de inimă. Cum se modifică unghiile
Ce avere a avut Petrică Cercel, de fapt, și cui rămâne moștenire
Ce gest a făcut Gică Hagi la nunta Simonei Halep cu Toni Iuruc! `Merită toată...
Floarea CADAVRU, una dintre cele mai rare din lume. De unde îi vine numele și...
A căzut mitul celor 10.000 de paşi pe care trebuie să-i facem pe zi, pentru...
O nouă metodă de înșelăciune face ravagii printre șoferi. Pagube de zeci de mii de...
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Primul județ în care certificatul de vaccinare devine obligatoriu. Alte două județe au intrat în...
Ce a strigat Ionuţ Cercel în cimitir. Au izbucnit în plâns cu toţii...
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Adio, centrale de apartament! Cu ce vor fi înlocuite, facturile vin mult reduse
IREAL! Ce a apărut la mormântul lui Petrică Cercel. Oamenilor nu le-a venit să creadă
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea ȘOC a momentului despre Florin Salam, la câteva zile după moartea lui Petrică Cercel
Doliu uriaș. A murit un fost președinte. Televiziunea națională a făcut anunțul
E DEZVĂLUIREA MOMENTULUI. Un politician important din PNL s-a înrudit cu un interlop feroce. Petrecere...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Povestea unei tinere din România care a construit o afacere de milioane şi îşi vinde...