• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Lia Olguța Vasilescu A VOTAT moțiunea ÎMPOTRIVA ministrului Transporturilor. Pe ce dă VINA deputatul PSD

Lia Olguța Vasilescu A VOTAT moțiunea ÎMPOTRIVA ministrului Transporturilor. Pe ce dă VINA deputatul PSD
Lia Olguța Vasilescu și alți doi deputați PSD au votat moțiunea simplă împotriva ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc. Totuși, aceasta a picat, fiind înregistrate 148 voturi „contra", 93 voturi „pentru" și 5 abțineri.

Conform votului electronic publicat pe site-ul Camerei Deputaților, au votat „pentru” demiterea lui Răzvan Cuc trei deputați PSD: Lia Olguța Vasilescu, Damian Florea și Nicușor Halici.

Moțiunea solicita demiterea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc.

Camera Deputaților a respins miercuri moțiunea simplă prin care partidele de Opoziție cereau demisia ministrului Transporturilor Răzvan Cuc, intitulată „Mandatul ministrului Cuc cu numărul trei, este unul de nota 3″.

La dezbaterile de luni pe marginea moțiunii simple, ministrul Transporturilor a crtiticat lipsa rezultatelor „remarcabile” ale miniștrilor liberali în domeniu, precizând că el „deranjează anumite interese” ale partidelor de Opoziție.

„Dragi colegi, haideți să vă spun un lucru, și voi ați fost în Minister un an de zile și ați avut rezultate remarcabile, zero de sus până jos. Acum eu știu că vă supărați că eu mai cert constructorii, că știu că vă deranjează că afectez anumite interese, dar să știți că eu nu mă opresc și merg mai departe și cu rezilierile de contracte și cu tot ce am promis și știu că vreți neapărat ca ONG-urile să conducă Ministerul. E greu. Îl conduc eu acum și trebuie să modificăm legislația astfel încât să putem accelera toate procedurile pe care le avem, inclusiv pe parte de mediu. Aici o să mă consult cu doamna ministru Gavrilescu, n-o să mă consult cu ONG-urile”, a afirmat Răzvan Cuc.

Olguța Vasilescu: Nu am votat pentru moțiunea la adresa lui Răzvan Cuc. A fost o eroare tehnică

Secretarul Camerei Deputaților Lia Olguța Vasilescu, deputat PSD, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că nu a votat pentru moțiunea simplă prin care partidele din Opoziție cereau demisia ministrului Transporturilor Răzvan Cuc, declarând că sistemul electronic de votare a avut erori tehnice.

„Nu, am votat contra moțiunii. Ați văzut că a dat rateuri toată ziua sistemul de vot. Cu siguranță a fost o eroare. S-a blocat de mai multe ori sistemul de vot. Eu nu am altă explicație. Eu știu cum am votat”, a afirmat Lia Olguța Vasilescu, miercuri, pentru Mediafax.

Deputatul social-democrat crede că și ceilalți doi membri PSD care au fost întregistrați cu câte un vot pentru moțiune au votat împotriva acesteia.

Totodată, politicianul PSD a declarat că din moment ce liderii grupurilor parlamentare nu au semnalat o eroare cu privire la acest vot, opțiunile deputaților au fost înregistrate de Camera Deputaților.

„Asta s-a întâmplat din cauza faptului că niciun lider de grup nu a cerut după vot ca să verifice dacă s-au făcut înregistrările corecte la vot. Nu și-a dat nimeni seama că este o eroare de sistem, deși ar fi trebuit să ne gândim, pentru că sistemul a dat erori de mai multe ori toată ziua. Votul rămâne de vreme ce s-a citit în stenogramă de președintele de ședință, dacă nu este contestat de unul dintre liderii de grup imediat”, a completat Vasilescu

Ea a mai spus că datorită „numărului consistent de voturi” peste voturile pentru moțiunea simplă, niciun deputat nu a contestat procedura.

„Am văzut că numărul de voturi este consistent peste voturile pentru moțiunea simplă și atunci nu și-a mai dat nimeni seama că e cazul să ceară o listă. Dacă s-ar fi cerut listă mi-aș fi dat seama și aș fi anunțat imediat că e o eroare”, a susținut deputatul PSD.

Inchide