Liderul PSD Covasna: PDL taxează UDMR până o va duce în pragul falimentului politic

Redactor:
Matei Ioan
Liderul PSD Covasna: PDL taxează UDMR până o va duce în pragul falimentului politic
Liderul PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a declarat, vineri, că PDL, care în decursul anilor "și-a trădat toți partenerii, bătându-și joc de înțelegerile pe care le făcea", taxează acum și UDMR până o va duce în pragul falimentului politic

Liderul PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a declarat, vineri,că PDL, care în decursul anilor „și-a trădat toți partenerii,bătându-și joc de înțelegerile pe care le făcea”, taxează acum șiUDMR până o va duce în pragul falimentului politic.

„PDL, ca un partid care s-a manifestat așa de când este,trădându-și partenerii și bătându-și joc de înțelegerile pe care lefăcea, acum îi taxează și pe cei de la UDMR până o să-i aducă înpragul falimentului politic. Oricum PDL dovedește acest lucru încăo dată, a nu știu câta oară, și probabil UDMR e cam ultimul partidde pe scena politică fraierit și față de care nu-și ține cuvântul”,a spus președintele PSD Covasna, într-o conferință de presă.

Grama a afirmat că nu crede că UDMR va ieși de la guvernare,chiar dacă reprezentanții Uniunii se declară nemulțumiți în urmadeciziei Curții Constituționale cu privire la asumarea răspunderiipe Legea educației.

„Declarațiile că ar putea părăsi coaliția de guvernare sunt doarpovești vânătorești”, a susținut Grama.

În opinia sa, UDMR nu va ieși de la guvernare din cauzaintereselor liderilor acesteia, bazate pe profiturile pe care le audin guvernare.

„UDMR, rămânând în continuare la guvernare, își trădeazăpropriul electorat. Și maghiarii sunt la fel de săraci și cu la felde multe probleme ca toți românii din țară. Supărarea arătată decei de la UDMR este o tactică prin care încearcă să forțezepartenerii și prin care încearcă într-un anumit fel să-și motivezeacțiunile în fața electoratului”, a spus liderul PSD Covasna.

În opinia sa, până la urmă liderii UDMR vor invoca pentrurămânerea la guvernare importanța stabilității politice, sprijinindastfel Guvernul care aruncă țara în fiecare zi „într-o sărăcie șimai mare”.

„Până la urmă o să vedeți că în interesul stabilității unuiGuvern care ne duce în fiecare zi într-un haos și mai mare șiîntr-o sărăcie și mai mare, UDMR va rămâne la guvernare. Dacă astaeste interesul național, să-i aducem pe toți oamenii în praguldisperării, înseamnă că nu mai știm care este interesul național”,a afirmat Grama.

Președintele UDMR, Marko Bela, a declarat, joi, că, dacă existășansa reformei și a lărgirii drepturilor minorităților, Uniunea vamerge mai departe alături de partenerii de coaliție. „Dacă nu suntîndeplinite aceste condiții, atunci, bineînțeles că se pune subsemnul întrebării ideea de coaliție, ideea de alianță și ideea deguvernare din partea UDMR”, a arătat el.

Liderul PSD Covasna susține că cererile UDMR devin deja”excese și abuz de drepturi”

Liderul PSD Covasna, Horia Grama, susține că, în timp cecerințele UDMR devin din ce în ce mai mari, „care sunt excese șiabuz de drepturi”, liderii Uniunii nu au avut, timp de 20 de ani,nicio acțiune pentru a apropia comunitatea maghiară de cearomânească.

Președintele organizației județene a PSD Covasna, deputatulHoria Grama, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, căcerințele UDMR sunt din ce în ce mai mari, astfel, pornind de latăblițele bilingve, de la folosirea limbii materne înadministrație, s-a ajuns la proiecte precum regionalizarea sau”separarea totală a învățământului”.

„Oare există un maghiar în România care se simte lezat îndrepturile lui de maghiar, că nu poate să vorbească, să citească,să se manifeste în limba lui, să aibă cultură, teatru? Nu cred căexistă în momentul de față probleme privind drepturileminorităților din România”, a afirmat Horia Grama.

Potrivit acestuia, ceea ce cere UDMR în această perioadăreprezintă deja „excese și abuz de drepturi”.

Liderul PSD Covasna a adăugat că nu vede, în schimb, din parteaUDMR un gest politic sau o acțiune pentru a apropia comunitateamaghiară de cea românească.

„A tot cerut drepturi și drepturi, dar nu văd de la UDMR un gestpolitic, o idee, o acțiune de a apropia cele două comunități. Subnicio formă. Tot timpul mai tragem un zid, mai separăm ceva, maidesființăm o chestie românească și punem una maghiară în locul ei”,a afirmat deputatul PSD de Covasna.

El a adăugat că nu înțelege de ce trebuie să aibă UDMR obiectivepentru „a-i incita pe maghiari față de români”.

„Nu am constatat în 20 de ani să organizeze UDMR aici, înCovasna, un dialog între societatea civilă românească și ceamaghiară, între tinerii români și cei maghiari. Tot timpul aud doarseparatisme, separatisme, separatisme”, a conchis liderul PSDCovasna, Horia Grama.

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Cum arată acum fosta amantă a lui Ciprian Marica! Ana Muntean s-a schimbat total
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Câștig fabulos al unui parior român! A mizat nebunește că dă gol Panțîru pentru FCSB!...
Trecutul STRANIU al poliţistului care l-a trântit la pământ pe inginerul argeşean! Ce făcea bărbatul...
NEWS ALERT Euro urcă la un nou maxim istoric
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Ce se întâmplă cu dozele de vaccin neutilizate?
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Avertisment pe WhatsApp: pericolul major care vizează acum milioane de utilizatori
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Este din nou DOLIU în muzica populară din România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS
Cele mai nocive sortimente de cafea pentru inimă. De evitat!
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide