LISTA COMPLETĂ a celor 240 de parlamentari care au votat pentru SUPERIMUNITATE. Doar patru deputați USL au dezertat. Hrebenciuc: „A fost o scăpare, sunt pentru”

LISTA COMPLETĂ a celor 240 de parlamentari care au votat pentru SUPERIMUNITATE. Doar patru deputați USL au dezertat. Hrebenciuc: A fost o scăpare, sunt pentru
Publicat: 11/07/2019, 16:54

Doar patru dintre cei 210 deputați USL prezenți marți în Parlament nu au votat pentru superimunitatea parlamentarilor. Dintre aceștia, unul a votat împotrivă, Dinu Giurescu de la PC, unul s-a abținut – Cosmin Necula de la PSD, iar doi nu au votat deloc – Viorel Hrebenciuc de la PSD și Ioan Cupșa de la PNL, potrivit votului electronic afișat pe site-ul Camerei Deputaților.

Viorel Hrebenciuc este singurul dintre cei 124 de deputați PSD care au fost prezenți și n-a votat la momentul decisiv pentru modificarea Codului penal, în sensul scoaterii senatorilor și deputaților din categoria funcționarilor publici, punând astfel DNA în imposibilitatea de a-i ancheta. „A fost o scăpare, am vrut să votez pentru”, a declarat, pentru gândul, liderul PSD.

Nu atât de tranșant în explicarea votului a fost deputatul Cosmin Necula, în dreptul căruia pe site-ul Camerei Deputaților apare „abținere” . Inițial, contactat de gândul, social-democratul a susținut că abținerea sa are legătură cu principile de drept. „Din punctul meu de vedere nu pot să vă spun dacă este bine sau rău. Cred că mai trebuie studiat. Sunt considerente referitoare la anumite categorii juridice care trebuie aprofundate. Poate teoretizez eu prea mult legea penală, dar consider că sunt aspecte care trebuie aprofundate”, a declarat el pentru gândul, precizând că se referă la viziunea din Codul Penal asupra funcționarului public. Mai mult, el a spus că știa despre modificarea propusă spre aprobare plenului, discuția fiind mai veche și dacă „știau să se intereseze” și colegii săi care au reclamat că legea le-a fost pusă pe masă în ultimul moment ar fi aflat.

Ulterior însă, deputatul PSD a revenit printr-un SMS invocând că este vorba de „o mică confuzie”. „Eu m-am abținut la legea exploatațiilor miniere din considerentele pe care vi le-am expus anterior”, a susținul Necula, care în discuția inițială a făcut referire la aspectele semnalate de gândul referitoare la modificarea Codului Penal și la scoaterea din categoria funcționarilor publici a parlamentarilor, neaducând în dicuție niciun moment legea minelor.

Deputații Dinu Giurescu și Ioan Cupșa nu au putut fi contactați pentru a-și explica votul.

Legea care le creează parlamentarilor imunitate în fața DNA a fost votată de 240 de deputați (PSD 122, PNL 73, UDMR 15, independenți 15, PC 11, neafiliați 4). Împotrivă au votat 57 de deputați (32 PDL, 22 PPDD, 1 PC și 2 neafiliați)

Vezi la finalul articolului lista deputaților care au votat PENTRU

Mai exact, deputații au fost de acord cu o mofificare a Codului penal, în sensul scoaterii din categoria funcționarilor publici a președintelui și parlamentarilor, fapt care face ca aceștia să nu mai poată fi anchetați de DNA pentru infracțiuni de serviciu, precum abuzul în serviciu, falsul, luarea de mită, traficul de influență.

„Sunt exceptați de la dispozițiile art. 175, Președintele României, deputații și senatorii, precum și persoanele care își desfășoară activitatea în cadrul unei profesii liberale, în baza unei legi speciale și care nu sunt finanțați de la bugetul de stat, aceștia răspunzând penal, civil sau administrativ în conformitate cu dispozițiile legilor speciale în baza cărora își desfășoară activitatea, precum și cu dispozițiile dreptului comun, cu respectarea prezentului alineat”, este modificarea adusă Codului penal.

Președintele Traian Băsescu a catalogat legea ca fiind continuarea „loviturii de stat” din vara anului trecut,Ziua de azi e o altă probă că actuala putere are ca obiectiv să fie ferită de justiție. Atât legea amnistiei și grațiterii, cât și modificările de la Codul penal nu au avut avizul CSM. Legea amnistiei a fost dedicată clientelei politice. Modificările la Codul Penal sunt dramatice și dărâmă 10 ani de muncă și activitate a intituțiile anticorupție. Politicienii se ridică deasupra legii”, a spus șeful statului, adăugând că va retrimite în Parlament legea despre care consideră că lasă fără atribuții ANI și DNA” target=”_blank”>susținând că întoarce România înapoi cu zece ani la capitolul anticorupție. „Ziua de azi e o altă probă că actuala putere are ca obiectiv să fie ferită de justiție. Atât legea amnistiei și grațiterii, cât și modificările de la Codul penal nu au avut avizul CSM. Legea amnistiei a fost dedicată clientelei politice. Modificările la Codul Penal sunt dramatice și dărâmă 10 ani de muncă și activitate a intituțiile anticorupție. Politicienii se ridică deasupra legii”, a spus șeful statului, adăugând că va retrimite în Parlament legea despre care consideră că lasă fără atribuții ANI și DNA.

De asemenea, Direcția Națională Anticorupție a susținut că, potrivit noilor modificări, senatorii și deputații „nu vor mai putea fi cercetați și sancționați pentru infracțiuni de corupție și infracțiuni asimilate celor de corupție cum ar fi luarea de mită și abuzul în serviciu”. „De asemenea, inculpații trimiși în judecată, în calitățile sus menționate, ar putea să fie achitați, iar cei aflați în executarea pedepselor privative de libertate ar putea fi puși în libertate. Menționăm că, pe rolul instanțelor de judecată se află în curs de judecare sau în executarea pedepselor un număr de 28 de parlamentari, în cauze instrumentate de DNA”, se arată într-un comunicat al instituției condusede Laura Codruța Kovesi.

Totodată, CSM a susținut că, prin scoaterea președintelui și a parlamentarilor din categoria funcționarilor publici, „se ajunge practic la exonerarea de răspundere penală a persoanelor vizate de acesta”. CSM a precizatcă nu a primit spre avizare actul normativ.

Dintre liderii USL, doar Crin Antonescu și-a asumat public modificarea, susținând că aceasta este corectă. „Parlamentarii pot fi anchetați, parlamentarii însă nu sunt funcționari publici, cred că ăsta este un lucru evident pentru toată lumea și faptul că până acum ei erau asimilați funcționarilor publici era un lucru nefiresc, care nu se regăsește nicăieri în lumea democratică și care, din fericire, prin această modificare a fost schimbat. Deci, este foarte corectă. Ce abuz poate să comită un parlamentar?”, a fost explicația liderului PNL.

Lista deputaților care au votat PENTRU

Nume deputat

Partid Vot
Adăscăliței Constantin PSD DA
Alexe Costel PNL DA
Alexe Florin-Alexandru PNL DA
Almăjanu Marin PNL DA
Amet Varol Mino. DA
Andea Petru PSD DA
Andronache Gabriel PNL DA
Anton Marin PNL DA
Arsene Ionel PSD DA
Axente Ioan PSD DA
Babuș Radu PSD DA
Baltă Mihai PSD DA
Băișanu Ștefan-Alexandru PNL DA
Bălan Ion PSD DA
Bănicioiu Nicolae PSD DA
Bărbulescu Daniel-Ionuț PSD DA
Bejinariu Eugen PSD DA
Benga Ioan PSD DA
Berci Vasile PNL DA
Birchall Ana PSD DA
Bleotu Vasile PSD DA
Boboc Valentin Gabriel PSD DA
Bogdan Gheorghe-Dănuț PSD DA
Bónis István UDMR DA
Borbély László UDMR DA
Bordeianu Dan PNL DA
Bot Octavian PNL DA
Bucura-Oprescu Simona PSD DA
Budurescu Daniel-Stamate PNL DA
Buican Cristian PNL DA
Buicu Corneliu-Florin PSD DA
Calimente Mihăiță PNL DA
Calotă Florică Ică PNL DA
Cazan Mircea-Vasile PNL DA
Călin Ion PSD DA
Căprar Dorel-Gheorghe PSD DA
Chebac Eugen PSD DA
Cherecheș Florica PNL DA
Chiriță Dumitru PSD DA
Chirteș Ioan-Cristian PNL DA
Chirvăsuță Laurențiu PSD DA
Cioată Cezar PC DA
Ciobanu Gheorghe PSD DA
Ciocan Dan PSD DA
Ciofu Tamara-Dorina PSD DA
Ciolacu Ion-Marcel PSD DA
Ciurariu Florin PNL DA
Cocei Erland PNL DA
Coman Gheorghe PC DA
Cosma Vlad-Alexandru PSD DA
Costin Gheorghe PNL DA
Covaci Dorel PSD DA
Crăciunescu Grigore PNL DA
Cristea Aurelia PSD DA
Cristea Victor PSD DA
Cristian Horia PNL DA
Cseke Attila-Zoltán UDMR DA
Cupă Ion PNL DA
Delureanu Virgil PSD DA
Dima Toader PSD DA
Diniță Ion PC DA
Dîrzu Ioan PSD DA
Dobre Mircea-Titus PSD DA
Dobre Victor Paul PNL DA
Dobrinescu Traian PNL DA
Dolha Nechita-Stelian PNL DA
Donțu Mihai-Aurel PNL DA
Dragomir Gheorghe PNL DA
Dragomir Viorel Marian PSD DA
Drăghici Mircea-Gheorghe PSD DA
Drăghici Sonia-Maria PSD DA
Drăgușanu Vasile-Cătălin PC DA
Dumbrăvanu Paul PNL DA
Dumitrache Ileana Cristina PSD DA
Dumitru Georgică PC DA
Dumitru Ovidiu-Ioan DA
Emacu Gheorghe PSD DA
Enache Marian PSD DA
Eparu Ion PSD DA
Erdei Dolóczki István UDMR DA
Fejér László-Ődőn UDMR DA
Firczak Gheorghe Mino. DA
Florea Daniel PSD DA
Frăticiu Gheorghe PSD DA
Ganț Ovidiu Victor Mino. DA
Gavrilescu Grațiela Leocadia PNL DA
Găină Mihăiță PSD DA
Gerea Andrei Dominic PNL DA
Ghera Giureci-Slobodan Mino. DA
Ghiță Sebastian-Aurelian PSD DA
Ghiveciu Marian PSD DA
Gireadă Dumitru-Verginel PNL DA
Gliga Vasile Ghiorghe PSD DA
Gorghiu Alina-Ștefania PNL DA
Grama Horia PSD DA
Grapini Maria PC DA
Grindeanu Sorin Mihai PSD DA
Grosaru Mircea Mino. DA
Guran Virgil PNL DA
Gust Băloșin Florentin PSD DA
Gvozdenovici Slavomir Mino. DA
Harbuz Liviu PSD DA
Holban Titi PNL DA
Iacoban Sorin-Avram PSD DA
Iancu Iulian PSD DA
Iane Daniel PNL DA
Iane Ovidiu-Cristian PSD DA
Ignat Miron Mino. DA
Intotero Natalia-Elena PSD DA
Ionescu Aurelian PC DA
Irimie Vicențiu-Mircea PC DA
Iriza Scarlat PSD DA
Kelemen Atilla-Béla-László UDMR DA
Kerekes Károly UDMR DA
Kereskényi Gábor UDMR DA
Khraibani Camelia PSD DA
Longher Ghervazen Mino. DA
Lupu Mihai PNL DA
Manea Victor-Gheorghe PNL DA
Manolache Marius PSD DA
Manolescu Oana Mino. DA
Marcoci Vlad PSD DA
Marcu Nicu PNL DA
Marcu Viorica PNL DA
Marin Gheorghe PSD DA
Markó Attila-Gabor UDMR DA
Martin Eduard-Stelian PSD DA
Márton Árpád-Francisc UDMR DA
Máté András-Levente UDMR DA
Măduța Flavius-Luigi PSD DA
Melinte Ion PSD DA
Merka Adrian-Miroslav Mino. DA
Mihai Aurelian DA
Mihăilescu Ion-Bogdan PSD DA
Mircovici Niculae Mino. DA
Mironescu Răzvan Horia PNL DA
Mitrea Manuela PSD DA
Mitrea Miron Tudor PSD DA
Mocanu Adrian PSD DA
Mocanu Vasile PSD DA
Mocioalcă Ion PSD DA
Moldovan Carmen Ileana PSD DA
Moldovan Iosif UDMR DA
Molnar Zsolt UDMR DA
Moț Constantin-Stelian-Emil PSD DA
Munteanu Ioan PSD DA
Nassar Rodica PSD DA
Neacșu Marian PSD DA
Negruț Cornelia PC DA
Nica Nicolae-Ciprian PSD DA
Nichita Cristina PSD DA
Nicoară Romeo Florin PNL DA
Nicolae Alexandri PNL DA
Nicolae Florian PSD DA
Nicolescu Theodor-Cătălin PNL DA
Nicolicea Eugen PSD DA
Niculae Aurel PNL DA
Nistor Gheorghe-Vlad PNL DA
Nistor Laurențiu PSD DA
Niță Emil PSD DA
Nosa Iuliu PSD DA
Ochi Ion PSD DA
Palașcă Viorel PNL DA
Palăr Ionel PNL DA
Pambuccian Varujan Mino. DA
Pardău Dumitru PNL DA
Pârgaru Ion PNL DA
Pâslaru Florin-Costin PSD DA
Peia Ninel PSD DA
Pocora Cristina-Ancuța PNL DA
Podașcă Gabriela-Maria PSD DA
Popa Octavian-Marius PNL DA
Popeangă Vasile PSD DA
Popescu Dumitru-Iulian PSD DA
Pușcaș Iacob DA
Răducanu Ion PSD DA
Rădulescu Cătălin-Marian PSD DA
Rădulescu Constantin PSD DA
Rățoi Neculai PSD DA
Resmeriță Cornel-Cristian PSD DA
Rizea Cristian PSD DA
Roman Gheorghe PSD DA
Roman Petre PNL DA
Roman Victor PSD DA
Roșca Lucreția PSD DA
Rotaru Răzvan PC DA
Săpunaru Nini PNL DA
Săvoiu Ionuț-Cristian PSD DA
Scarlat George PNL DA
Scutaru Adrian George PNL DA
Seres Dénes UDMR DA
Simedru Dan Coriolan PNL DA
Simionescu Adrian Constantin PSD DA
Smarandache Miron Alexandru PSD DA
Solomon Adrian PSD DA
Stan Ion PSD DA
Stanciu Anghel PSD DA
Stanciu Zisu PSD DA
Stancu Ionel Mino. DA
Stănescu Alexandru PSD DA
Steriu Valeriu-Andrei PSD DA
Stragea Sorin Constantin PSD DA
Stroe Ionuț-Marian PNL DA
Sturzu Mihai-Răzvan PSD DA
Suciu Vasile-Daniel PSD DA
Surdu Raluca PNL DA
Surugiu Iulian-Radu PNL DA
Szabó Ödön UDMR DA
Șcheau Ion PSD DA
Șimon Gheorghe PSD DA
Șoptică Costel PNL DA
Șova Lucian PSD DA
Ștefănescu Elena Cătălina PSD DA
Știrbu Gigel-Sorinel PNL DA
Taloș Gheorghe-Mirel PNL DA
Tararache Mihai DA
Tănăsescu Claudiu-Andrei PC DA
Tătaru Florin-Cristian PSD DA
Teju Sorin PNL DA
Teodorescu Ioan Viorel PNL DA
Thuma Hubert Petru Ștefan PNL DA
Tocuț Dan-Laurențiu PNL DA
Traicu Rodin PSD DA
Tudorache Daniel PSD DA
Tudorie Violeta PSD DA
Tudose Mihai PSD DA
Țigăeru Roșca Laurențiu PNL DA
Țîmpău Radu Bogdan PNL DA
Ursărescu Dorinel PNL DA
Vainer Aurel Mino. DA
Varga Vasile PNL DA
Vasilică Radu Costin PSD DA
Vlădoiu Aurel PSD DA
Voicu Mihai Alexandru PNL DA
Vulpescu Ioan PSD DA
Zaharcu Neviser PSD DA
Zamfir Daniel-Cătălin PNL DA
Zgonea Valeriu Ștefan PSD DA
Zisopol Dragoș Gabriel Mino. DA
Zlati Radu PNL DA
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață