LISTA posibililor miniștri ai Guvernului Ponta

LISTA posibililor miniștri ai Guvernului Ponta
Publicat: 28/04/2012, 11:28
Actualizat: 28/04/2012, 15:41

USL face lista unui nou cabinet condus de Victor Ponta. Nume grele, dar și personaje care nu au fost în prim-plan până acum se află între variantele potențialilor miniștri.

Pentru Ministerul de Finanțe în calcul sunt luate numele lui Claudiu Doltu, profesor la ASE, fost consilier prezidențial al lui Emil Constantinescu, consilierul lui Mugur Isărescu la începutul anilor 2003 și secretar de stat la Finanțe în timpul guvernării Tăriceanu, dar și a lui Daniel Chițoiu, fost șef al ANAF în guvernarea Tăriceanu.

Pentru Ministerul Transporturilor, un nume cu șanse foarte mari pentru a ocupa fotoliul de ministru în guvernul Ponta este Eduard Hellvig – secretar general al PNL și apropiat al lui Crin Antonescu.

Educația este disputată de liberalul Andrei Marga și de pesedista Ecaterina Andronescu, ambii foști ministri ai educației.

Senatorul PNL, Mircea Diaconu este favorit pentru Ministerul Culturii, propunerea fiind agreată și de social-democrați. Actor și director al teatrului Nottara, Diaconu s-a acomodat și cu spațiul politic, fiind o prezență constantă în emisiunile de profil.

Pentru Ministerul Muncii, useliștii iau în calcul numele unui alt fost ministru, Mariana Câmpeanu, care este creditată cu prima șansă pentru a reveni în fruntea acestui minister, în guvernul USL. În ce privește Ministerul Agriculturii, acesta ar putea fi preluat de președintele PC, Daniel Constantin.

Ministerul Apărării ar reveni liberalilor, urmând să fie decisă persoana care va ocupa această funcție. Până acum, pe lista numelor posibile se află generalul Corneliu Dobrițoiu, ministru din umbră la Apărare.

În tabăra social-democraților, Ministerul de Interne este rezervat pentru secretarul general al PSD, Liviu Dragnea. Președintele CJ Teleorman a mai ocupat această funcție la începutul anului 2009 în guvernul Boc, dar a demisionat după ce a refuzat să numească anumiți oameni în structurile Ministerului. Dragnea este în cărți și pentru funcția de premier, în cadrul Guvernului USL:

Titus Corlățean este favorit pentru a deveni ministru de Externe în guvernarea USL. Pesedistul a pierdut această funcție în 2008, fiind preferat Cristian Diaconescu. Corlățean este vocea partidului în materie de politică externă alături de cea a lui Adrian Năstase.

Chiar dacă numele său a fost implicat în mai multe scandaluri, senatorul PSD Daniel Șova rămâne unul dintre favoriții pentru preluarea șefiei Ministerului Justiției. Prieten cu Victor Ponta, Dan Șova a avut o ascensiune rapidă și pe linie de partid, fiind ales în fruntea Comisiei de Integritate Morală a PSD. Un alt nume vehiculat pentru Ministerul Justitției este cel al senatorului Ioan Chelaru. Surse din PSD susțin că ultimul cuvânt la Justiție îl va avea Victor Ponta care va dori să aibă un specialist în fruntea Ministerului.

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, Florian Popa și deputatul Nicolae Bănicioiu sunt numele vehiculate pentru a prelua Ministerul Sănătății. Doctorul Popa este susținut de filiala PSD Sector 2, în timp ce Bănicioiu este sprijinit de Liviu Dragnea.

Deputatul PSD Carmen Moldovan este în cărți pentru Ministerul Mediului. Moldovan a fost cea care l-a sfătuit pe Victor Ponta să aducă în sediul din Kiseleff coșuri speciale pentru gunoi, să creeze un spațiu pentru reciclarea bateriilor și să fie interesat de mașinile eco. Un interes aparte pentru Ministerul Mediului îl are și filiala PSD din Constanța. În 2008, Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu l-au impus în fruntea Ministerului pe Nicolae Nemirschi. Astfel, viitorul ministru va trebui să aibă și acceptul pesediștilor de la malul mării.

La Ministerul Economiei este vehiculat numele economistului Liviu Voinea, unul dintre cei care se ocupă de programul economic USL. Alături de acesta, în cărți mai este și liberalul Varujan Vosganian, economist de meserie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Matei Dima, la un pas de căsătorie. Bromania are planuri mari
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Temperaturile ridicate cresc prețul mâncării, constată un studiu