Liviu Dragnea, declarații dure la adresa lui Toader: A greșit foarte mult. Eu am o supărare foarte mare

Redactor:
Ana Petrescu
Liviu Dragnea, declarații dure la adresa lui Toader: A greșit foarte mult. Eu am o supărare 
foarte mare
Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi seară, că el l-a respectat foarte mult pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, precizând însă că Tudorel Toader a greșit foarte mult și că el, personal, „are o supărare foarte mare" din această cauză.

„S-a tot vorbit trei luni de zile că se pot da și apoi vine și spune nu se vor da. Dar de ce ai ieșit în ianuarie și au spus că se pot da? Sincer nu am timp acum să stau zile întregi să spun pentru că nu mi se pare extrem de important. Sunt colegi care spun că poate nu a fost nicio intenție niciodată, doar intenția de a produce zarvă. Ce e cert e că Parlamentul le putea încheia. Intrau în procedură rapidă în Parlament, probabil că le atacau din nou, dar se adoptau și se închidea acest subiect. Și nu mai era zarvă pentru nimic”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liderul PSD a spus că premierul Viorica Dăncilă este cea care trebuie să decidă dacă ministrul Tudorel Toader mai are susținere în Guvern.

„În partid nu pot spune că domnul Toader mai are susținerea pe care a avut-o. Nu este nimic personal, dar există această supărare mare. Vorbeam cu colegii din Giurgiu. Atâta scandal. Țipă ăia la Bruxelles. Pentru ce? Urmează să. ..Dacă spui urmează să, înseamnă că ți-ai asumat și adopți. Doamna premier a zis că adoptă ce îi trimite ministrul Justiției. Atât știu. Alte speculații nu pot să fac pentru că nu știu altceva”, a completat Dragnea.

Președintele social democraților a mai spus că nu crede zvonurile potrivit cărora Tudorel Toader ar fi avut o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis.

„Am auzit și eu zvonurile astea. Nu sunt sfetnicul domnului Iohannis, nici paznicul domnului Toader. Puteam să se întâlnească de 10 ori. Eu nu cred că s-au întâlnit. Eu am avut un mare respect pentru domnul Toader, și acum am, dar a greșit foarte mult. Aici e vorba de o responsabilitate foarte mare pe care trebuie să ți-o asumi și nu poți să te joci cu anunțurile acestea fără să îți asumi. I-am spus-o și dumnealui și i-am spus-o foarte cinstit, adică fără patimă și ceartă. Nu știu ce va fi. O să discutăm poate subiectul în CEx următor. Nu va fi subiectul principal la CEx. Eu am o foarte mare supărare. Nu sunt aici să fac analiza activității domnului Toader. Eu cred că personal l-am susținut, apreciat public, l-am încurajat, când alții tăceau, dar nu sunt aici să îi fac analiza activității, dar când faci așa ceva riști să anulezi tot ce ai făcut. Chiar și bunele intenții pot fi anulate dacă faci o astfel de greșeală, dacă a fost o greșeală”, a mai declarat Liviu Dragnea.

 

Inchide