• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Liviu Dragnea, după scandalul de la CCR: În America, președintele era băgat în anchetă

Liviu Dragnea, după scandalul de la CCR: În America, președintele era băgat în anchetă
Liviu Dragnea, după scandalul de la CCR: În America, președintele ar fi fost băgat în anchetă

„Domnul judecător de la CCR a fost chemat la Cotroceni de o doamna consilier. A fost chemat să se pună presiune pe el de un consilier prezidențial. În America, care e partenerul nostru strategic și spre care ne spun toți să ne uităm, cred că acea doamnă era invitată undeva și președintele era băgat în anchetă imediat. Ca să îi spună că președintele are presiuni de la ONG să îi revoce mandatul. Adică, CCR, care este printre puținele instituții pe care nu le au în buzunar, trebuie să fie destabilizată, pentru că nu mai execută comenzi. Deciziile CCR, pe unii îi supără, pe alții îi bucură. PSD a făcut vreo acțiune atunci când, în 2012, CCR a adoptat acea erată și votul a 7,4 milioane de oameni a fost anulat? Nu a făcut nimic. Când CCR a spus că legea referendumului e constituțională, dar peste un an, a făcut ceva? Nu. Este, totuși, CCR. Trebuie destabilizată pentru că l-a deranjat pe rege,” a declarat Liviu Dragnea.

Judecătorul CCR Petre Lăzăroiu acuză presiuni din partea Palatului Cotroceni, povestind că a avut o discuție cu un consilier prezidențial, care i-a amintit despre mandatul de revocare din funcție. El a relalat că, în cadrul unei întâlniri cu Simina Tănăsescu, consilier prezidențial, aceasta a afirmat că se dorește revocarea sa.

„Nu știu dacă doamna profesor a vorbit în nume personal sau în numele președintelui, dar, după felul în care am fost anunțat, după felul în care s-a purtat discuția, cred că se intenționează emiterea unui decret, chiar dacă este fără valoare juridică, de revocare a mea. Repet, președintele nu are posibilitatea legală de a da acest decret,” a declarat Petre Lăzăroiu, pentru DCnews.

La scurt timp, Administrația Prezidențială a anunțat că Simina Tănăsescu se află în concediu de odihnă, iar discuția a fost pur teoretică, pe marginea solicitării asociației civice VeDem Just. Mai mult, sursa citată susține că nu este implicată sub nicio formă Administrația Prezidențială.

 

Inchide