Lucia Varga, ministrul Pădurilor, Apelor și Pisciculturii în GUVERNUL Ponta II, se declară împotriva cultivării „produselor” modificate genetic

Lucia Varga, ministrul Pădurilor, Apelor și Pisciculturii în GUVERNUL Ponta II, se declară împotriva cultivării „produselor” modificate genetic
LUCIA VARGA, propusă pentru postul de ministru al Pădurilor și Apelor, a fost secretar de stat la Ministerul Mediului în perioada 2005-2008.

Lucia Ana Varga, propusă pentru postul de ministru al Pădurilor și Apelor, a fost secretar de stat la Ministerul Mediului în perioada 2005-2008.

Absolventă a Universității Tehnice din Timișoara, și-a început cariera profesională ca profesor la o școală generală din Oradea, unde a activat timp de 7 ani, apoi a fost profesor în cadrul Inspectoratului Școlar Bihor. Din 1998 până în 2004 a fost inspector la Agenția Protecția Mediului Bihor.

Între 2007 și 2009 a deținut calitatea de președinte al Comisiei Internaționale pentru Protecția Fluviului Dunărea. Din 2008 este deputat în Parlamentul României.

Împotriva cultivării „produselor” modificate genetic

Lucia Varga se declara, anul trecut, împotriva cultivării „produselor” modificate genetic.

Într-o postare pe blogul său, Lucia Varga scria în primăvara anului 2011 că îi îndeamnă pe cei aflați la guvernare să facă studii pentru a vedea dacă există sau nu impact al organismelor modificare genetic asupra sănătății populației. „Sunt țări ca: Austria, Franța, Ungaria, care spun că s-au constatat efecte negative asupra sănatații oamenilor, afectând ficatul și rinichii”, scria pe blog deputata, adăugând că „atât cât îmi stă în putință, alături de mai multe organizații neguvernamentale care sunt alături de mine, voi fi împotriva cultivării produselor modificate genetic pe teritoriul țării noastre„.

Fără conturi și depozite

Împreună cu soțul ei, deține două terenuri intravilane și două apartamente în Oradea. Are un autoturism Skoda, cumpărat în 2004.

Nu deține conturi sau depozite bancare a căror valoare totală să depășească 5.000 de euro, potrivit declarației sale de avere completate în iunie a.c. În 2012 a contractat un credit de 86.000 de lei, scadent în 2016, de la BCR Oradea.

Veniturile anuale încasate din funcția de deputat s-au ridicat la 50.784 de lei. Soțul ei, Nicolae Varga, a obținut 44.228 de lei de la Sucursala Hidroelectrica Oradea.

Lucia Varga deține calitatea de președinte al asociației „Femei pentru femei”.

Este vicepreședinte al organizației județene a PNL Bihor și președinte al Organizației Femeilor Liberale, potrivit declarației de interese.

Lucia Varga s-a născut în 1967 este căsătorită și are un copil.

Numele Luciei Varga a fost menționat în luna mai 2011 în cazul puternic mediatizat al funcționarei publice Andreea Ionescu care a amenințat pe Facebook că se sinucide. Deputata Lucia Varga era considerată de Ionescu drept unul dintre motivele care stăteau la baza gestului său extrem. „Lucia Ana Varga care a fost menținută în funcție și acum este deputat datorită mie. Și care nu m-a lăsat să-mi câștig pâinea pentru mine și familia mea”, scria Ionescu în postarea ei. 

George Burcea și Viviana Sposub şi-au oficializat relaţia! Au plecat în vacanţă, nu înainte de...
FOTO. Daniela Crudu, într-o lenjerie intimă sumară! Fanii au lăudat trupul care se vedea complet
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Meteorologii ANM avertizează! Vine prăpădul în toată țara
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Alegeri Locale 2020. Când apar de fapt primele rezultate Exit-poll
VOT ALEGERI LOCALE 2020. Tot ce trebuie să ştii: cum afli secţia de votare şi...
Alegeri locale 2020. Cum trebuie pusă ștampila pentru ca votul să fie valabil și cum...
George Burcea și Viviana Sposub şi-au oficializat relaţia! Au plecat în vacanţă, nu înainte de...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Descoperire de PROPORȚII! Au reconstruit fața unei MUMII și au răsturnat tot ce știam despre...
Alegeri locale 2020. Câți români au VOTAT până la această oră. Au apărut primele date!
Horoscopul zilei! Se învârte roata pentru aceste zodii
Livian și Bianca, din nou împreună? Filmarea care i-a pus pe jar pe fanii celor...
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Un om de afaceri care l-a depăşit cândva pe Bill Gates şi a fost cel...
Inchide