Ludovic Orban, raspuns la acuzația lui Vosganian: Ați detectat vreo urmă de slugărnicie?

Redactor:
Elena Crangasu
Ludovic Orban, raspuns la acuzația lui Vosganian: Ați detectat vreo urmă de slugărnicie?
Ludovic Orban i-a răspuns în plenul reunit lui Varujan Vosganian care a susținut că PNL dă dovadă de slugărnicie când vine vorba de relația cu instituțiile europene. Astfel, liderul PNL a afirmat că România va negocia cu orice partener extern „de pe picior de egalitate".

„Domnule Varujan Vosganian nu am înțeles asta cu slugărnicia. Ați detectat vreo urmă de slugărnicie? Ne cunoștem de 30 de ani. Vom colabora de pe picior de egalitate, indiferent că este UE sau NATO. Eu cred că odată cu învestirea acestui guvern chiar România va negocia de pe picior de egalitate cu orice partener”, a declarat Ludovic Orban, la dezbaterile din plenul reunit de luni al Parlamentului.

Totodată, Orban a mai spus că PNL va suține investițiile în infrastructură, alocarea a minim 4% din bugetul țării fiind una dintre condițiile importante impuse de ALDE Guvernului Orban.

„Din păcate, ele au scăzut și în 2019 sunt la un minim istoric și din resursele pentru investiții, foarte multe sunt investiții în susținerea programelor locale. Ele vor continua, în schimb trebuie utilizate resursele financiare de la nivel european. De asemenea, există posibilitate de a atrage finanțări, dar în condițiile unui parteneriat public-privat, transparent, nu contracte scoase din mânecă”, a completat Orban.

În ceea ce privește Justiția, Orban a spus că „întotdeauna poziția mea a fost toleranță zero față de justiție, toleranță zero față de abuzuri”.

Răspunsul lui Ludovic Orban vine după ce deputatul ALDE Varujan Vosganian a declarat, la dezbaterea din Parlament pe programul de guvernare prezentat de premierul desemnat Ludovic Orban, că a observat „o anumită docilitate” în ceea ce privește MCV și că nu ar vrea ca reprezentanții instituționali „să dea dovadă de slugărnicie”.

La ora transmiterii acestei știri, deputații și senatori votează, prin vot secret cu bile, învestirea Guvernului Orban.

 

Inchide