VIDEO | Ludovic Orban: Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL. Eu nu votez Guvernul Ciucă

Publicat: 21/10/2021, 22:06
Actualizat: 22/10/2021, 00:13

Fostul președinte PNL, Ludovic Orban, a declarat joi, la B1TV, că săptămâna viitoare își va da demisia din grupul parlamentar al PNL și categoric nu va vota Guvernul Ciucă. El consideră că decizia impusă de președintele Klaus Iohannis și „gașca demolatoare” din PNL au trădat grav interesele cetățenilor.

„Eu categoric nu voi vota pentru Guvernul Ciucă, iar pentru mine asta e picătura care a umplut paharul. Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL.

Orban acuză conducerea PNL că se lasă calcată în picioare de Klaus Iohannis și acceptă cu mare ușurință orice decizie impusă cu forța. El consideră că interesele cetățenilor au fost trădate în mod flagrant de șeful statului și „conducerea nelegitimă” de la PNL.

„Cred că omul politic trebuie să fie fidel cetățeanului care-i încredințează votul. Pentru mine, Iohannis și conducerea nelegitimă, gașca demolatoare au trădat grav interesele cetățenilor. Au pus între paranteze viitorul României și șansa României la dezvoltare cu o coaliție care avea un program de guvernare. Acum, practic, toate înțelegerile sunt aruncate în aer și nu pot să găsesc nicio explicație rațională pentru comportamentul total dăunător intereselor României al președintelui Iohannis”, a declarat Orban.

El spune despre Nicolae Ciucă că nu are cum să fie desemnat într-o funcție politică, întrucât nu are o carieră politică în spate și nu va putea gestiona un Guvern, mai ales unul susținut din spate de PSD.

„Domnului Ciucă nici nu i s-a uscat cerneala pe adeziunea la PNL. El face parte din categoria oamenilor care ajung în funcții fără să aibă o carieră politică în spate. Iohannis e și el un exemplar în acest sens. Iohannis a intrat în PNL în 2013, în perioada USL, după ce înainte a fost candidatul la funcția de premier în tandem cu Geoană, în turul doi al alegerilor prezidențiale”, a declarat Ludovic Orban