Macovei: „Toți fură. Am văzut asta și la PD-L”. Udrea: „Să se aleagă între afaceri și funcțiile publice”

Macovei: „Toți fură. Am văzut asta și la PD-L. Udrea: „Să se aleagă între afaceri și funcțiile publice
Publicat: 23/04/2012, 19:19
Actualizat: 24/04/2012, 02:58

„Toți fură. Eu am văzut, zona achizițiilor publice este aptăpentru corupție. Din 2005 o spun. Îmi ești prieten, îți dau uncontract și plătim de zece ori, de o sută de ori mai mult față deprețul pieței. Am văzut asta și la PSD, PNL, și la UDMR, și laPD-L”.

Ofensiva amazoanelor pedeliste

Eurodeputatul PD-L Monica Macovei critică înmod deschis partidul din care face parte, acuzându-și colegiidemocrat-liberali că beneficiază de contracte cu dedicație derulatecu statul, precizând că afacerile pedeliștilor sunt cunoscute și decătre premierul Emil Boc: „Așteptarea mea a fost de la PD-L. Deasta pentru mine e foarte grav ceea ce se întâmplă cu PD-L. Constatcă procedează absolut la fel ca toți ceilalți”.

La o zi după atacul declanșat de Macovei la postul B1TV, șefeledin PD-L au reacționat prompt. Ministrul Turismului și Dezvoltării,Elena Udrea, a anunțat că ceretuturor politicienilor să renunțe la afacerile pe care le au cuCompania Națională de Investiții, având,totodată, și un plan special de restricții pentru colegii săi departid: „PD-L trebuie să dea dovadă de solidaritate maximă cu ceicărora le cere public sacrificii în această perioadă. Am decis caastăzi, în Biroul Permanent Național, să solicit Biroului să ia ohotărâre care să ceară tuturor membrilor de partid care ocupăfuncții publice să opteze între afaceri și funcțiile publice pecare le ocupă”.

Cu o ofertă similară a venit și președintele CamereiDeputaților, Roberta Anastase, care a precizatpentru Gândul că aacționat deja, pe cont propriu: „Trebuie să existe o opțiune așacum am avut și în 2002, la propunerea președintelui Băsescu: ceicare sunt oameni de afaceri și vor să participe la licitațiileorganizate de stat să aleagă între funcția publică și firma lor.Astăzi am și făcut primul pas: am avut o discuție cu un coleg de-almeu de la Prahova, care e consilier județean, și a decis săpărăsească această funcție și să rămână în mediul de afaceri”. Lainițiativele fruntașelor pedeliste subscrie și președintaOrganizației de Femei a PD-L, Sulfina Barbu, care a anunțat căinterdicția de a derula afaceri, impusă membrilor de partid, arputea fi validată, în cursul acestei săptămâni, prin votulcolegiului director.

Ceva mai reticent față de acuzațiile Monicăi Macovei se arată,însă, prim-vicepreședintele PD-L, Adriean Videanu.”În mod normal, ar trebui să vină să probeze și pe urmă putem săfacem comentarii”, i-a răspuns acesta fostului ministru alJustiției, precizând pentru Gândul cărezonează însă cu cele enunțate de Elena Udrea: „Eu sunt absolut deacord, mai ales că am mai instituit acest lucru. E o chestiunemorală și o decizie politică a unui partid responsabil ca cel careare o demnitate publică să aleagă între demnitatea pe care o are șiafacerile cu statul”. De altfel, Videanu, care a renunțat în anul2003 la funcția de deputat, în favoarea afacerilor, este de acordcă prin contractele încheiate între stat și firmele unorpoliticieni este pusă sub semnul întrebării corectitudinea tuturorcontractelor pe care le încheie instituțiile publice: „Vedeți ce seîntâmplă în aceste zile: poate fi un caz, două, dar din sutele delicitații decredibilizează un întreg demers”. Și secretarul generalal PD-L, Vasile Blaga, se pronunță în favoarea unei asemenearestricții, lăudând „decizia extrem de corectă”, luată în urmă cuopt ani: „Atunci ideea era ca aleșii locali să nu facă afaceri cuadministrațiile locale, regiile, societățile primăriilor pe care lecoordonau”. Întrebat, însă, dacă demnitarii ar trebui să renunțe șila acțiunile pe care le dețin în cadrul companiilor, Blaga aschimbat tonul: „Și dumneavoastră aveți acțiuni, orice cetățean aavut acțiuni în România”.

Frumoasa sportivă a ţării, şocată după ce şi-a făcut analizele. Ce rezultat a citit: "Homosexualitate,...
Gina Pistol și-a luat fetița și A PLECAT din casa lui Smiley!
FOTO. Triunghi amoros: așa arată vedeta înșelată de soțul ei fotbalist cu o actriță! `Ai...
Durerile de gât nu sunt provocate doar de răceală. De ce te-ar putea durea gâtul
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Lovitură în despărțirea Anamaria Prodan – Laurențiu Reghecampf! Ce spune legea americană după care se...
Motivul pentru care CTP a sărit să vorbească despre divorțul Reghe-Prodanca. Ce s-a întâmplat în...
VIDEO Trucuri pentru a avea mai multe locuri în avion
Mașină care i-a lăsat MASCĂ pe inspectorii de la RAR
Telenovelă în toată regula. Întâlnire de gradul zero între Cristi Borcea și actualul soț al...
BANCUL ZILEI – Fetele de măritat și detaliile picante din dormitor
O femeie a fost violată în tren. Pasagerii nu au intervenit
Gina Pistol și-a luat fetița și A PLECAT din casa lui Smiley!
I se spunea CĂLĂUL și a fost cel mai mare CRIMINAL al tuturor timpurilor. Cum...
Anunțul momentului despre pensionarii din România! Se va întâmpla în curând, au apărut cifrele
Horoscop zilnic, 18 octombrie. Zodia care are mari şanse să obţină o nouă funcţie la...
Avertismentul lui Streinu-Cercel: VIRUSUL va căpăta noi valenţe și va face noi MUTAȚII
Incident grav cu Vladimir Putin și o jurnalistă americană: „O femeie frumoasă, drăguță...”
Decizie oficială: CARANTINĂ OBLIGATORIE pentru aceste localităţi. Se aplică imediat. Lista restricţiilor
Aceste pensii vor fi eliminate! Se vor desființa imediat. E oficial
Trecerea la ora de iarnă. Au fost schimbate zilele, atenție! Nu mai e valabil ce...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021