Mândrii români ai lui Ponta explică de ce Băsescu e mai rău decât naziștii: „Nu-i o comparație prea bună cu Hitler. Hitler ținea la poporul lui”

Mândrii români ai lui Ponta explică de ce Băsescu e mai rău decât naziștii: „Nu-i o comparație prea bună cu Hitler. Hitler ținea la poporul lui
Publicat: 13/09/2014, 13:19
Actualizat: 18/05/2015, 21:31

Mândrii români ai lui Victor Ponta sunt convinși: liderul PSD n-a greșit deloc când a comparat regimul Băsescu cu cel nazist.

„110 la sută a avut dreptate”, spune un susținător pesedist venit la Alba Iulia pentru validarea, în congres, a candidaturii lui Ponta la prezidențiale. O doamnă are un amendament când vine vorba de comparații: „Hitler ținea la poporul lui”. „N-ar fi o comparație prea bună”, pare să echilibreze discuția un pesedist spre 60 de ani, însă completează rapid: „acum, Băsescu a făcut mai multe rele decât Hitler”. „E mai rău decât un SS-ist”, comentează o doamnă spre vârsta a treia, îmbrăcată în costum popular și cu o pancartă în mână pe care ea scris numele lui Ponta. „Băsescu o iubește doar pe Elena și familia lui”, trage ea concluzia, nemulțumită că are, după aproape 40 de ani de muncă, o pensie de 70 de lei.

Una peste alta, lucrurile sunt clare: Băsescu trebuie suspendat.

„Trebuia suspendat de douăzeci de ori și omorât pentru că a distrus țara românească, mai rău că Stalin a fost, cizma lui Hitler”, se arată foarte revoltat un bătrân, de acord cu suspendarea „120 la sută”.

E supărat pe românii lui mândri care nu au putut să-l dea jos pe Traian Băsescu. Soluția o vede în marșurile din jurul Palatului Cotroceni. „Oamenii nu trebuiau să plece de la Cotroceni până nu îl dădeau jos, suntem prea papa-lapte. Dacă ar mai fi două marșuri tari până în noiembrie să-l dăm jos”, spune cu năduf.

Un alt pesedist bătrân îi recomandă șefului statului să ia o canistră cu benzină și să dea foc urmelor sale, deoarece „prea mult și-a bătut joc de țară”. „Mă rog la Dumnezeu să cadă”, completează tabloul o bătrână, care ține în mână o foaie A4 pe care scrie numele premierului.

Premierul Victor Ponta a declarat, în urmă cu o săptămână, că va urma „o perioadă în care trebuie pur și simplu să ne pregătim de debăsificarea societății românești”. „Cred că efectele asupra societății românești lăsate de cei 10 ani de regim Traian Băsescu sunt destul de asemănătoare cu cele lăsate de regimul nazist în Germania”, a spus Ponta.

Noul ambasador al Marii Britanii a sancționat imediat declarațiile lui Ponta, iar Federația Cominităților Evreiești a avut o reacție extrem de dură.

„Eu cred că Hitler a fost Hitler. Din fercire, nu văd în politica europeană de astăzi pe cineva care este Hitler”, a spus ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, în prima lui conferință de presă, rugat să comenteze afirmațiile prim-ministrului Ponta.

Într-un comunicat al Federației Comunităților Evreiești din România remis gândul, Aurel Vainer a comentat pe larg afirmațiile primului-ministru: „Ca reprezentant la vârf al populației evreiești din România, cu activitate de aproape 10 ani în Parlamentul României, trăitor și cunoscător îndeaproape a istoriei țării noastre, după un parcurs al vieții de 8 decenii, nu pot accepta ideea de a se compara o perioadă post-decembristă cu ceea ce a reprezentat puterea nazistă în lume. Imi pun întrebarea : oare acești 10 ani la care se face referire, perioada de mandat a dlui. Băsescu, de viață nemijlocită în România contemporană, poate să fie similară cu viața într-o societate de tip dictatorial, nazist, de atât de tristă amintire?”

Mai departe, Vainer explică semnificația profundă pe care orice referire la nazism o are pentru comunitatea evreilor din toată lumea.

„În numele Comitetului Director al Federației Comunităților Evreiești din România, ne exprimăm profunda noastră dezamăgire și convingerea fermă că această afirmație este o greșeală politică imensă și de neacceptat. Ne doare enorm să auzim o paralelă între regimul nazist și acești ani de democrație românească, cu toate lipsurile, cu toate bunele și mai puțin bunele ei. Oricât de grea și de dură ar fi bătălia politică, nu putem accepta și nu putem crede că un lider politic de astăzi poate face astfel de afirmații”, se mai arată în comunicatul Federației Comunităților Evreiești din România

Ponta nu a dat însă înapoi. „În primul și în primul rând, consider toată această propagandă începută împotriva declarațiilor mele politice legate de domnul Băsescu ca fiind exagerată. În primul și în primul rând, când Traian Băsescu spune despre mine și despre noi că suntem bolșevici și comuniști, nici nu cred că neagă că în România s-au produs crime produse de comuniști”, a spus el.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Marea Britanie a intrat într-o recesiune „superficială”