Mazăre, după ce DNA l-a săltat pe Nicușor Constantinescu: „Să vă ferească Sfântul să ajung eu la putere! RAD TOT”

Mazăre, după ce DNA l-a săltat pe Nicușor Constantinescu: „Să vă ferească Sfântul să ajung eu la putere! RAD TOT
Publicat: 16/01/2014, 18:28
Actualizat: 29/07/2014, 19:31

La câteva ore după ce președintele CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost audiat de procurorii DNA, Radu Mazăre a reacționat dur împotriva procurorilor pe care îi acuză că acționează la ordinele șefilor SRI și se comportă ca Securitatea dinainte de 1989. Social-democratul susține că generalul Florian Coldea, prim-adjunctul directorului SRI conduce de fapt instituția și nu directorul George Maior.

„Așa ceva nu îmi puteam imagina, atâta ticăloșie, fără suflet și fără Dumnezeu, nu îmi puteam imagina. Nicușor Constantinescu are un diagnostic medical foarte, foarte grav, confirmat de analize medicale făcute acum două săptămâni în Germania. Avocatul lui a fost la procuror acum două zile, i-a arătat rezultatele și i-a spus că Nicușor Constantinescu urmează să plece în SUA să facă o intervenție chirurgicală. Procurorul a modificat în ordonanța de interdicție de astăzi că Nicu s-a dus la Ambasada Americii să-și ia viză ca să fugă”, a declarat pentru gândul Mazăre. Procurorii i-au interzis șefului CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, să părăsească țara. Acesta a declarat că va depune o plângere penală împotriva procurorilor.

Mazăre a spus că în cazul Nicușor Constantinescu este „o chestiune de viață și de moarte” și că intervenția chirurgicală trebuie să fie făcută în maxim o săptămână.

„Păi, bă, nenorociților, nu suntem de ani de zile fugăriți de procuratură și târâți prin procese? Fugeam de o mie de ori dacă ne-ar fi fost frică! Acuzațiile din dosar sunt caraghioase, nu e acuzat că a luat ciubuc, ci că a făcut perdele forestiere. Va ataca în instanță ordinul, dar vedem ce termene i se dau, motivația este ridicolă, s-a dus să-și ia viză. Păi, el le-a spus. De ce să fugă, pentru trei pomi, păi Nicu este într-un dosar în care procuratura ne acuză de sute de milioane de euro”, a precizat Radu Mazăre.

Președintele PSD Constanța și-a continuat tirul împotriva procurorilor, pe care îi compară cu Securitatea dinaintea de 1989. Mazăre afirmă că „fosta Securitate este acum procuratura”, iar

„Țara este condusă de un sistem de securiști și de sisteme de represiune de zece ori mai mari ca pe vremea lui Ceaușescu, cu cheltuieli de cincizeci de ori mai mari. Din păcate, Revoluția ne-a fost furată de securiști, care au penetrat toate sistemele și care controlează tot, inclusiv procurorii. Procurorii acționează la ordinul serviciilor. Da, ne referim la SRI. Serviciile sunt subordonate lui Băsescu. Eu nu știu ce conduce Maior la SRI. Eu știu că serviciile sunt subordonate președintelui. Nu știu ce putere are Maior acolo, eu știu că SRI-ul îl conduce Coldea. Neoficial, toată țara este condusă de servicii”, fost acuza directă lansată de Mazăre împotriva conducerii SRI.

Întrebat de ce USL nu schimbă această situație, pesedistul susține că „USL nu schimbă nimic, pentru că probabil nu poate”. Mazăre promite în schimb, că dacă ajunge șef de stat, va „rade tot”.

„USL nu schimbă nimic, pentru că probabil nu poate, nu știu de ce USL nu schimbă, eu nu sunt nici prim-ministru, nici șef de stat. Dar dacă cumva voi fi, rad tot. Nu știu dacă ministrul Justiție poate schimba această încrengătură de la procuratură și care este controlată de servicii. Nu știu ce putere are USL să schimbe lucrurile acestea, nu știu ce putere nu are, dar să-i ferească sfântul să ajung eu la putere pe toți ăștia din servicii. Eu nu sunt USL, eu sunt Mazăre”, a declarat pentru gândul Mazăre.

Dosarul Constantinescu

Președintele Consiliului Județean Constanța e a fost pus sub învinuire de către procurorii DNA pentru mai multe infrațiuni de abuz în serviciu. Nicușor Constantinescu a fost adus la DNA cu mandat de aducere. Șeful CJ Constanța a fost citat de mai multe ori la sediul DNA dar a refuzat să se prezinte astfel că procurorii au emis un mandat de aducere. Potrivit surselor judiciare gândul Nicușor Constantinescu nu va fi reținut.

Pe numele lui Nicușor Constantinescu a fost emis un mandat de aducere, astfel că acesta a fost ridicat, miercuri, în jurul orei 13.30, din fața sediului Consiliului Județean, el încercând să li se opună anchetatorilor.

Președintele CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, a declarat după ce a fost audiat de procurorii DNA că aceștia au sărit pe el și au scos cătușele deși nu a primit vreo citație să se prezinte la DNA.Potrivit acestuia, plângerea împotriva sa a fost făcută de Curtea Conturi.

„Au sărit pe mine, facem lupte greco-romane și circ, doar să fie cineva în evidență. Era de ajuns să fiu citat, să vin cu avocatul. Nu este anticorupție să pui salcâmi și livezi, acele hotărâri sunt în vigoare nu au fost atacate de niciun prefect, că regia de drumuri nu e un SRL privat. Păi ce achiziții, dacă regia de drumuri a luat sămânță și a plantat pomi. Mi s-a spus că Curtea de Conturi a făcut o plângere către DNA Constanța”, a spus Constantinescu.

Șeful CJ a adăugat că va face o plângere penală împotriva procurorilor, care l-au dus la audieri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
“L-au apucat nebuniile”. Motivul halucinant pentru care o femeie a fost înjunghiată în Centrul Vechi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Decizia luată de Guvern. Când se plătesc pensiile de Paște
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom