Mesajul Gabrielei Firea de Ziua Națională: „Îți mulțumesc, dragă Românie!” | VIDEO

Publicat: 01/12/2022, 10:56

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României.

Ea a făcut referire la valorile românești și la moștenirea culturală a țării noastre. Totodată, ministrul le-a transmis românilor „sănătate, credință, iubire, pace, liniște și înțelegere în familie”.

„De Ziua Națională, îți mulțumesc, România, pentru mamele românce care își cresc copiii în credință și în iubire de țară. Pentru toți bărbații bravi ai acestei țări. Îți mulțumesc, România, pentru că ni i-ai dăruit pe Eminescu, Enescu și Brâncuși. Îți mulțumesc, România, pentru toate mănăstirile și schiturile din regiunile istorice ale țării noastre. Îți mulțumesc, dragă Românie, pentru limba frumoasă, pentru literatură, pentru iubire, pentru românii care au atât de multă ospitalitate pentru toți cei care ne trec pragul. De Ziua Națională, dragi români, vă doresc multă sănătate, credință, iubire, pace, liniște și înțelegere în familie. Doamne ajută!”, spune Gabriela Firea.

Gabriela Firea: „Îi mulțumesc acestei țări iubite, România, pentru toți oamenii săi!”

Firea a participat la ședința solemnă comună a Camerei Deputaților și Senatului dedicată sărbătorii Zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României.

„România ne este patrie tuturor celor care ne-am născut aici, indiferent de etnie, de limba maternă sau de culoarea pielii. Cu atât mai mult, în aceste zile, trebuie să ne amintim cât de grele au fost încercările prin care au trecut strămoșii noștri pentru a crea o singură patrie. Unirea înseamnă solidaritate, țeluri comune, puterea de trece peste interese personale pentru binele tuturor, pentru întregul popor român. (…) Pentru mine, România înseamnă cea mai frumoasă limbă din lume, tradițiile și obiceiurile de neegalat. Este locul celor mai mari împliniri, dar și al celor mai multe dorințe. Și îi mulțumesc acestei țări iubite, România, pentru toți oamenii săi!”, a transmis ea.

Gabriela Firea a reamintit că parlamentarii sau miniștrii României au o responsabilitate uriașă față de cetățeni, iar lupta – așa cum s-a întâmplat și în cazul „înaintașilor” – trebuie să fie „pentru un singur crez: România!”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase