Mesajul lui Băsescu pentru parlamentari, după ce PSD i-a convocat duminică: „Niciun alt partid nu ar trebui să se afle în sală”. Ce spune despre „maidanezul” Tăriceanu

Redactor:
Raluca Pancu
Mesajul lui Băsescu pentru parlamentari, după ce PSD i-a convocat duminică: „Niciun alt partid nu ar trebui să se afle în sală”. Ce spune despre „maidanezul” Tăriceanu
La câteva ore după ce PSD a anunțat că îi cheamă pe parlamentari în plen, duminică, pentru a citi moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Sorin Grindeanu, fostul șef de stat, Traian Băsescu, a reacționat pe Facebook, afirmând că "la o astfel de disputa internă, nici un alt partid parlamentar nu ar trebui să se afle în sală" întrucât "doar așa PSD ar putea înțelege în ce situație ridicolă s-a pus singur".

„Duminică se va citi în Parlament moțiunea de cenzură a PSD împotriva guvernului PSD, iar miercuri va avea loc dezbaterea si votul. Din păcate, sub cupola Parlamentului a fost transferată lupta pentru putere și influență a clanurilor din PSD. Desigur, maidanezul de companie al PSD, Călin Popescu Tariceanu va conduce lucrările Camerelor Reunite”, a scris Traian Băsescu.

În viziunea sa, celelalte partide parlamentare nu ar trebui să fie prezente în sala de plen.

„La o astfel de disputa internă, nici un alt partid parlamentar nu ar trebui să se afle în sală. Doar așa PSD ar putea înțelege în ce situație ridicolă s-a pus singur, Dragnea ar putea pricepe că viclenia de tip Teleorman nu ține loc de inteligență, iar românii ar vedea cu ochii lor ce oameni de proastă calitate au votat”, a încheiat Băsescu.

Reacția fostului șef de stat vine după ce PSD și ALDE au arătat că nu mai așteaptă până săptămâna viitoare și vor citi moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu duminică, la ora 16:30, în aceeași zi urmând să fie convocate birourile permanente și grupurile parlamentare, pentru a dezbate asupra moțiunii. Inițial, acest lucru era anunțat pentru luni.

„Am decis să convocăm colegii parlamentari pentru duminică, ora 16.30, în plenul Parlamentului, unde se va citi moțiunea de cenzură. Programul este: 15.00 ședințe grup PSD-ALDE, 16.00 – ședința Birourilor Permanente Reunite, la 16.30 va citită moțiunea de cenzură citită. Nu putem să așteptăm, asistăm impasibili la ce se întâmplă, e normal ca Parlamentul să reaționeze, să repunem în ordinea normală a lucrurilor. E un mod ilegal, neconstituțional de acaparare a puterii guvernamentale. Citim moțiunea de cenzură duminică, în termen cel mai scurt”, anunța, vineri seară, senatorul PSD, Mihai Fifor.

UDMR va vota alături de PSD, în timp ce PMP a anunțat, prin Traian Băsescu, că nu se alătură demersului anti-Grindeanu.

 

Inchide