• Publicat:
Politică

Mircea Geoană i-a spus Victoriei Nuland că e nevoie de o nouă majoritate guvernamentală la București

Mircea Geoană i-a spus Victoriei Nuland că e nevoie de o nouă majoritate guvernamentală la București
Mircea Geoană i-a spus Victoriei Nuland că e nevoie de o nouă majoritate guvernamentală la București

Potrivit unui comunicat remis miercuri MEDIAFAX, Mircea Geoană a susținut, în cadrul întâlnirii cu asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene și eurasiatice, Victoria Nuland, faptul că „România are nevoie de un nou început și de aceea, pe lângă un nou președinte, este nevoie și de o nouă majoritate guvernamentală care să propună și să implementeze un nou proiect național”.

Fostul ministru de Externe a mai precizat că a propus crearea unei dimensiuni a Parteneriatului Strategic dedicată cooperării economice, investițiilor și comerțului, care să completeze dialogul strategic structurat deja existent în zona militar-strategică, în măsura în care statul și mediul de afaceri din România vor putea să identifice o serie de proiecte concrete destinate investitorilor americani.

„România este cel mai important aliat al SUA în regiune. Interesul nostru comun este ca România să devină o forță economică, strategică, militară, regională, perechea sudică a Poloniei, în arcul strategic de la Marea Baltică la Marea Neagră. Pentru ca România să culeagă dividendele economice și de prosperitate pe măsura rolului său strategic excepțional, România trebuie să continue în mod energic lupta împotriva corupției și, în egală măsură, a cauzelor acesteia. Buna guvernare și transparența trebuie să devină regulă în administrarea țării”, se arată în comunicatul senatorului Geoană.

Acesta a subliniat faptul că o continuare a dialogului politic la nivel înalt și soluționarea rapidă a numirii unui nou ambasador la București și a regimului de vize pentru români în SUA sunt priorități ale agendei bilaterale în 2015.

Victoria Nuland s-a aflat, marți și miercuri, la București, unde, pe lângă întrevederile cu președintele Klaus Iohannis, cu premierul Victor Ponta și cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a avut întâlniri cu liderii mai multor partide politice, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai societății civile.

Inchide