MISTERUL BIJUTERIILOR CU DIAMANTE din declarația de avere a lui Crin Antonescu. PLUS: cine a recomandat-o pe Adina Vălean pentru un job de 90.000 de euro pe an

MISTERUL BIJUTERIILOR CU DIAMANTE din declarația de avere a lui Crin Antonescu. PLUS: cine a recomandat-o pe Adina Vălean pentru un job de 90.000 de euro pe an
Publicat: 23/04/2012, 19:30
Actualizat: 24/04/2012, 18:59

În ultima declarație de avere depusă pe site-ul Senatului depreședintele PNL, Crin Antonescu, aparbijuterii din aur cu diamante în valoare de18.000 de euro, plus două BMW-uriși o Dacie. În conturi, familia liberalului are peste270.000 de euro.

Față de ultima declarație, în averea președintele PNL au apărutun autoturism BMW și bijuterii din aur cu diamante în valoare de8.000 de euro. Crin Antonescu a declarat pentrugândulcă a fost „contaminat” de soție, bunurile apărând în declarația deavere după căsătorie. „Bijuteriile sunt ale soției mele, ele aparși în declarația mea datorită acestei contaminări de anul trecut”,a explicat râzând liberalul modul în care s-a îmbogățit. Nicidespre mașini nu are mai multe informații. „Sunt ale soției mele,nu știu cât au costat”, subliniază președintele PNL. Acesta susținecă mașinile pe care le folosește sunt închiriate de partid,adăugând că a renunțat la BMW-ul cu stroboscoapepe care îl folosea la începutul acestui an.

BMW pentruBruxelles

Ce face însă Adina Vălean, soția luiCrin Antonescu cu două mașini? „Mi-am luat un BMW pentrua-l folosi la Bruxelles. Am o mașină la București și una laParlamentul European. Nu este un dezmăț de mașini. Pe ultima amcumpărat-o din Germania și este un BMW, seria 1,second hand. Am plătit pentru ea aproximativ15.000 de euro, nu este o mașină de lux. Dacă îmi cumpăram oDacia Duster, mai spune cineva că am o mașină delux? La Bruxelles este o mașină comună”, a precizat pentrugânduleuroparlamentarul liberal.

În ultimul an, Adina Vălean a fost remunerată de la ParlamentulEuropean cu aproape 75.000 de euro. În plus, ea a beneficiat deservicii de transport de 63.883 euro și diurnă de 33.146 de euro.În schimb, soțul său, senatorul Antonescu, a câștigat 51.622lei.

Europarlamentarul PNL are grijă de și de accesorii. Arebijuterii din aur cu diamante, care apar și îndeclarația de avere a lui Crin Antonescu, evaluate la 18.000 deeuro. Anul trecut, Adina Vălean a cumpărat pentru vestimenția sabijuterii în valoare de 8.000 de euro. „Am cumpărat anul trecutdouă seturi, medalion plus cercei, cu diamante colorate. Nu aufoarte mult aur, prețul a fost ridicat de aceste diamantecolorate care sunt la modă”, a precizat pentrugândulAdina Vălean.

Recomandarespecială

Soția lui Crin Antonescu mai are o sursă de venit – consultanță.Ea face parte din board-ul firmei Finite AssetsLtd, această activitate aducându-i 90.086 euro.”Dinu Patriciu m-a recomandat board-ului executiv în2008. Contractul este încă valid, nu a fostreziliat. Nu am întrebat cine este proprietarul firmei, nuștiu dacă este a lui Dinu Patriciu sau acesta are doar acțiuni”, asubliniat pentru gândul AdinaVălean. În 2009, europarlamentarul a câștigat 104.325 euro datorităcolaborării avută cu Finite Assets Ltd.

Averea familieiAntonescu

Ce doi soți dețin un teren intravilan în comuna Drajna, de 3942mp, cumpărat de Adina Vălean în 2003. CrinAntonescu este titular peste apartamentul de 96 mp dinBucurești achiziționat în 2001, iar soția are din 2007 casă încomuna Drajna de 84 mp. Familia are datorii de 10.000 de euro – uncard de credit din 2006. La capitolul mașini se pot lăuda cu douăBMW-uri, unul din 2005, plus unul din 2007 și un autoturism Daciadin 2004. Capitolul bijuterii, deși apare completat la ambii,aparține doamnei – bijuterii din aur cu diamante în valoare de18.000 de euro – 10.000 în 2009, plus 8.000 în 2010. Banii dinconturi au scăzut față de anul trecut cu aproximativ 50.000 deeuro. Familia Antonescu are în conturi 271.676 euro, 8.309 dolariși 5.973 lei. Declarația președintelui PNL este datată 26 mai 2011,iar cea a Adinei Vălean 1 iunie 2011.

ŞOC | Scene incredibile într-un club de noapte. Bătută şi violată de o vedetă aflată...
Ce i-a făcut Niculina Stoican lui Petrică Măţu Stoian, chiar înainte să moară? 'Băiatul' cântăreţului...
FOTO. Maria Dragomiroiu, imagini de senzație la plajă! Cum arată în costum de baie, la...
Zone erogene ale bărbaților care produc plăceri uriașe
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Omicron, tulpină dominantă în România. Noua variantă a acaparat marile oraşe: 96% în Cluj, 72%...
O bancă din România vinde un VW Passat. Pare chilipir dar are o mare problemă
BANCUL ZILEI – Pofte vinovate în miez de noapte: “Dragă, așa aș vrea să fac...
CEO-ul Pfizer: Virusul va persista ani de zile, dar acesta ar putea fi ultimul val...
Ce i-a făcut Niculina Stoican lui Petrică Măţu Stoian, chiar înainte să moară? 'Băiatul' cântăreţului...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
BĂTAIE în toată regula la o SALĂ de FITNESS!
Ţara devenită paradis pentru pensionare. O „mamaie” a avut 15 iubiţi tineri în 7 ani:...
Răsturnare șocantă de situație în cazul Raisei, fetița ucisă pe trecere de mașina poliţiei. Ce...
Mihai Gâdea a rămas fără cuvinte! Anunț cutremurător chiar în timpul emisiunii: Vestea am primit-o...
Lovitură totală pentru românii care stau la bloc. Cea mai proastă veste în plină iarnă:...
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...