Mitrea: Nu știu pe nimeni în PSD care să spună „Eu plec cu Geoană și facem împreună partid”

Mitrea: Nu știu pe nimeni în PSD care să spună „Eu plec cu Geoană și facem împreună partid”
Senatorul PSD Miron Mitrea a susținut, miercuri, că Mircea Geoană nu ar putea să construiască în jurul său o nouă formațiune politică, Mitrea adăugând că nu știe pe nimeni din partid care ar fi dispus să îl urmeze.

Senatorul PSD Miron Mitrea a susținut, miercuri, că Mircea Geoană nu ar putea să construiască în jurul său o nouă formațiune politică, Mitrea adăugând că nu știe pe nimeni din partid care ar fi dispus să îl urmeze, informează Mediafax.

„Nu știu pe nimeni în PSD care să spună «Eu plec cu Geoană și facem împreună un partid». Eu îl cunosc foarte bine pe Geoană. Nu cred că e în stare să facă nimic singur. (…) Este o soluție să înlocuiască UNPR cu o nouă formațiune, a lui Geoană. El să spună «Sunt aici, cu brațele deschise» și justiția să bată tufișurile, cum s-a întâmplat cu o parte dintre cei de la UNPR. Dacă este în așa de bune relații cu președintele Traian Băsescu și cu PDL, s-ar putea să vedem și un astfel de procedeu, dar asta nu ar trebui să ne îngrijoreze”, a spus Mitrea, întrebat dacă există posibilitatea ca lideri din organizațiile locale care au probleme cu justiția să meargă cu Geoană.

Chestionat despre posibilitatea ca Marian Vanghelie să părăsească PSD dacă s-ar contura o nouă formațiune politică în jurul lui Geoană, senatorul social-democrat a spus că nu știe ce va face primarul Sectorului 5.

„Eu l-am văzut pe Vanghelie spunând tot timpul că nu va pleca. Mai departe, aș specula. Nu știu ce face. Se ocupă de Sectorul 5”, a arătat Miron Mitrea.

Mitrea a declarat și marți că Mircea Geoană pregătește un partid de mai multă vreme și l-a ironizat pe acesta spunând că, după cât îl cunoaște, „poate va fi singur în partidul ăla”.

O parte dintre liderii județeni ai PSD, precum și câțiva parlamentari i-au promis sprijin lui Mircea Geoană, dacă acesta va decide înființarea unui nou partid, după iminenta excludere din PSD, la Comitetului Executiv din 22 noiembrie.

Potrivit unor surse social-democrate, varianta ca Mircea Geoană să înființeze un nou partid, după ce va fi exclus din PSD, a fost discutată în ultimele săptămâni cu mai mulți lideri județeni ai PSD, dar și cu câțiva parlamentari.

Conform surselor menționate, Geoană a primit asigurări că va fi ajutat la înființarea noului partid și, mai ales, la formarea structurilor teritoriale, de la Constantin Nicolescu (președintele CJ Argeș), Silvian Ciupercă (președintele CJ Ialomița), Bunea Stancu (președintele CJ Brăila).

Acestora li se adaugă liderii PSD Buzău, Constantin Boșcodeală, Adrian și Vasile Mocanu, și președinta PSD Călărași, Oana Mizil.

Inchide