Moldovan (PSD): Băsescu să fie responsabil și să-l schimbe pe Boc, altfel la anul va fi prea târziu

Redactor:
Matei Ioan
Moldovan (PSD): Băsescu să fie responsabil și să-l schimbe pe Boc, altfel la anul va fi prea târziu
Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Moldovan, i-a solicitat, joi, președintelui Traian Băsescu, să fie responsabil și să-l schimbe din funcție pe premierul Emil Boc, el apreciind că, în caz contrar, la anul va fi prea târziu pentru această măsură

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Moldovan, i-a solicitat, joi,președintelui Traian Băsescu, să fie responsabil și să-l schimbedin funcție pe premierul Emil Boc, el apreciind că, în caz contrar,la anul va fi prea târziu pentru această măsură.

„Domnul Traian Băsescu ar trebui să fie cel responsabil, înprimul rând. Și, dacă vrea să arate poporului că este responsabil,să ia o măsură care îi stă la îndemână: să-l schimbe pe Boc, care adus România în dezastrul în care e, și PDL de la guvernare, pentrucă, dacă nu, la anul va fi prea târziu”, a spus Moldovan.

El a ținut să îi amintească șefului statului că estepreședintele României de șase ani și că este direct repsonsabil detot ce se întâmplă în România.

„Traian Băsescu să nu mai încerce să arunce vina pe umeriiopoziției pentru că această vină o poartă acest Guvern incompetentși fără viziune”, a spus Moldovan.

El a precizat că președintele Băsescu ar trebui să fie maiexplicit când se adresează politicienilor români și să spună că seadresează, de fapt, lui Emil Boc, Marko Bela, Gabriel Oprea șiVarujan Pambuccian, care formează majoritatea care susține GuvernulBoc în Parlament.

„Îi aduc aminte domnului președinte că Guvernul Isărescu aînceput să stabilizeze situația în România și ultimul Guvern PSD aavut o creștere economică susținută patru ani, cu o medie de peste5%. Guvernul Boc a adus dezastrul în România și de aceea avem aziaceste deficite”, a acuzat Moldovan

El a precizat că PSD este interesat ca rolul social al statuluisă se mențină, având ca prioritate rezolvarea problemelorsociale.

„Ar fi mai important ca măsurile sociale să fie finanțate, și nuclientela politică”, a spus Moldovan.

Președintele Traian Băsescu a declarat, joi, la BNR, că lanseazăun „mesaj de ultim apel” către politicieni, pentru că anul viitor”s-ar putea să fie prea târziu”, un mesaj care are două cuvinte:”Fiți responsabili!”.

„Mă aflu aici, într-un sanctuar al economiei românești, lasediul Băncii Naționale. De aici lansez un mesaj către politicieni,un mesaj de ultim apel, pentru că la anul s-ar putea să fie preatârziu: fiți responsabili! Nu mai putem cheltui, cât am cheluit pevremea bulei imobiliare, care a adus mari venituri la bugetul destat, și de consum exagerat”, a spus șeful statului.

El a susținut că există un singur drum corect, cel aldezvoltării prin investiții.

De asemenea, el a afirmat că va face un „ultim efort” înprivința moratoriului pe care l-a propus clasei politice.

„Cred că va trebui să fac un ultim efort în încercarea de aconvinge clasa politică la acel celebru moratoriu sau armistițiu șisă lase Guvernul ca timp de o lună jumătate, o lună, cât a mairămas să-și încheie obligațiile în raport cu Fondul și să aplice oterapie de modernizare a statului…”, a spus șeful statului.

Președintele Traian Băsescu a declarat, în 9 noiembrie, înplenul Camerelor reunite, că propune forțelor politice un moratoriupentru deblocarea activității Parlamentului, el precizând că suntnecesare acțiuni ferme și consecvente la nivelul Guvernului șiLegislativului în următoarele 30-45 de zile. El a spus că insistăca partidele să realizeze acest moratoriu pe termen limitat, pentrurealizarea intereselor naționale. „Decizia stă în mâiniledumneavoastră”, le-a spus președintele parlamentarilor.

Opoziția boicotează lucrările Camerei Deputaților de peste douăluni de zile, respectiv de la votul pentru adoptarea Legiipensiilor, pentru care o acuză pe Roberta Anastase de fraudă. Deși,la începutul lunii noiembrie, liderii grupurilor parlamentare auavut o întâlnire cu Roberta Anastase, convenind respectarea unorprincipii în activitatea parlamentară și modificarea RegulamentuluiCamerei, după câteva zile opoziția a refuzat să mai negocieze cupreședintele acestui for legislativ, condiționând participarea lalucrări de demisia lui Anastase. Nici apelul la acceptarea unuimoratoriu pentru 30-45 de zile, făcut de către președintele TraianBăsescu în Parlament nu a dus la deblocarea activității CamereiDeputaților.

Liviu Dădăcuș, [email protected]

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
FOTO. Cum arăta Crina Matei în tinerețe! Imagini fabuloase cu actrița în urmă cu zeci...
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Ion Țiriac și-a amintit ziua în care i-a cerut bani de pizza lui Ilie Năstase!...
S-a aflat ce SALARIU are preşedintele SUA. Mulţi au rămas surprinşi de suma primită lunar
Joe Biden a lansat un mesaj ascuns în site-ul Casei Albe: „Dacă citeşti acest lucru,...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mesaj ascuns pe site-ul Casei Albe, apărut imediat după ce Joe Biden a preluat mandatul:...
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Este dovada CĂLĂTORILOR în TIMP? O descoperire recentă provoacă o CONTROVERSĂ de proporții
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Vestea teribilă pentru toți șoferii: se întâmplă la pompă cu prețul la benzină și motorină
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului despre Sebi, băiatul de 7 ani, dat dispărut de două săptămâni
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Omul care după ce a închis două afaceri a reuşit să transforme un chioşc de...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide