MOȚIUNEA A PICAT. CUM A REUȘIT BOC SĂ-ȘI PĂSTREZE SCAUNUL. Crin Antonescu, pentru Gândul: „Doar doi sau trei dintre cei cu care s-a negociat au votat pentru”

MOȚIUNEA A PICAT. CUM A REUȘIT BOC SĂ-ȘI PĂSTREZE SCAUNUL. Crin Antonescu, pentru Gândul: Doar doi sau trei dintre cei cu care s-a negociat au votat pentru
Publicat: 23/04/2012, 19:25
Actualizat: 24/04/2012, 06:49

Imediat după căderea moțiunii, președintele PNL Crin Antonescus-a declarat dezamăgit de pedeliștii cu care Opoziția negociasevoturile. „Doar 2 sau 3 dintre cei cu care s-a negociat au votatpentru. De fapt, nici nu s-a negociat, pentru că ei m-au căutat,chiar și cu o seară înainte. Azi dimineață (miercuri -n.red) eraude negăsit. Unii n-au venit la vot, alții au venit și n-au votatdeloc, adică și-au dat votul guvernului”, a declarat Antonescupentru gândul.

Ponta și Antonescu au calculat voturile la moțiune precumRoberta la legea pensiilor

17 voturi mai erau necesare pentru adoptarea moțiunii de cenzurăa PSD și PNL. Cu o zi înaintea dezbaterii textului, liderul PSD,Victor Ponta, și cel al PNL, Crin Antonescu, s-au lăudat pe rând căar mai avea nevoie doar de 4 voturi, apoi de 2 și în final că auchiar cu două mai mai mult decât cele 236 necesare adoptării.Scorul final, din plenul reunit al Parlamentului, a fost de 219voturi „pentru”. Cum PSD și PNL au avut împreună 211 voturi,înseamnă că demersul lor a fost susținut de alți 8 parlamentari. Înurma strigării aleșilor pentru votul cu bile, a rezultat că nici unsenator sau deputat PDL nu a votat în favoarea sau împotrivamoțiunii de cenzură.

MOȚIUNEA A PICAT – Gândul a anunțatprimul rezultatul. VEZI AICI ce s-aîntâmplat

•Democrat-liberalii au respectat la unison ordinul de partidși nu au votat, fiind însă prezenți în sală, cu excepția lui DanielOajdea care și-a anulat votul. Din cei 8 care s-au pronunțatalături de PSD și PNL, 2 s-au anunțat public: indendenții LiviuCâmpan și Nicolae Stan, ambii excluși miercuri din UNPR. Restul de6 provin, cel mai probabil, din rândul independenților neafiliațivreunui partid. Dintre aceștia, și-au exprimat public intenția devot Ioan Munteanu și Tudor Ciuhodaru.

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, la final, căsocial-democrații vor continua bătălia cu actuala putere, chiardacă Parlamentul a fost „furat” și „cumpărat” de către putere:”Continuăm bătălia, azi ați văzut, cu oameni aduși de la PDL să nehuiduie, cu mii de jandarmi, cu cumpărat și amenințat oamenii. Numai avem Parlament, e foarte clar, s-a terminat și cu Parlamentulîn România. Au reușit să-l fure și să-l cumpere și pe ăsta”. Larândul său, liderul liberal Crin Antonescu a spus că PNL va inițiamoțiune de cenzură dacă Guvernul își asumă răspunderea. Joi,Cabinetul Boc se întoarce în fața Camerelor reunite pentru a-șiangaja răspundere pe Legea educației.

Boc, îngropat în dosare

PSD nu l-a lăsat însă pe Emil Boc să scape ușor. Când premierula ajuns la microfon să răspundă orelor de acuzații, opoziția ascandat minute bune „De-mi-si-a!”. Premierul și-a păstrat zâmbetulpe buze, dar surâsul a devenit rapid rictus după ce pesediștii auvenit din primele bănci cărând sute de dosare cu cele 2,5 milioanede semnături în favoarea moțiunii. Primii pesediști au pus dosareledirect pe pupitrul de la care vorbea Boc, dar premierul, mic destatură, a dispărut într-un minut sub vraful de dosare. Emil Boc aplecat revoltat, iar pesediștii au așezat dosarele în fațapupitrului. După un apel al lui Geoană pentru „condiții civilizatede dezbatere”, premierul a revenit la tribună.

NERVICum s-a îmbrâncit liberalul Rușanu cusepepiștii

Nervi întinși la maximum peste tot. Liberalii încearcă să bagepe șest într-o lojă câțiva bloggeri acreditați de partid, dar suntîmpiedicați de sepepiștii care primiseră ordine clare: „La balconnu mai intră nimeni”. Alina Gorghiu, Dan Motreanu și Dan RaduRușanu se luptă corp la corp cu cei însărcinați cu paza. „Am vrutsă intru și am fost împins. Un senator al României! Inadmisibil! Ceurmează, să mă aresteze?”. Rușanu se sufocă de indignare. Colegulsău Motreanu îi legitimează pe ofițeri și le cere ordinul demisiune. „Nu e la mine, e la șefu’ „, i se răspunde.

Deputatul pleacă în căutarea șefului. O blogeriță profită demomentul de confuzie și intră la balcon. Apare „șeful”, care lecere celor însărcinați cu paza să le permită bloggerilor accesul înloje, „pe răspunderea celor doi chestori”. O oră mai târziu, uncomunicat al SPP anunță că nu ofițerii serviciul l-au îmbrâncit peRușanu. „Pe dracu! Erau sepepiști, aveau urechelnița cu fire înureche!”, spune Dan Radu Rușanu.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
Cu cine s-a iubit Adela Popescu? Secretul ruşinos: l-a lăsat chiar când...
FOTO. Alexandra, fiica lui Carmen Harra, apariție spectaculoasă în costum de baie!
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
FOTO. Alexandra, fiica lui Carmen Harra, apariție spectaculoasă în costum de baie!
Germania anunţă lockdown naţional pentru persoanele nevaccinate. Vaccinarea obligatorie ar putea intra în vigoare
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Un bărbat a încercat să se vaccineze anti-Covid într-un braț fals de silicon pentru a...
Cu cine s-a iubit Adela Popescu? Secretul ruşinos: l-a lăsat chiar când...
O ROMÂNCĂ se află printre cele mai frumoase FEMEI din întreaga lume. A FASCINAT, dar...
SPITALUL din CÂMPULUNG Muscel CUMPĂRĂ alimente din CONSTANȚA
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Vestea ȘOC a momentului în România: a fost găsit mort. Primele informații
OMS a făcut cel mai crunt anunț al momentului. Nimeni nu ar fi crezut că...
Vedeta noastră, șocată în proria casă, în miez de noapte. Surpriza neplăcută care o aștepta...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...