MOȚIUNEA DE CENZURĂ. VICTOR PONTA ESTE NOUL PREMIER DESEMNAT

MOȚIUNEA DE CENZURĂ. VICTOR PONTA ESTE NOUL PREMIER DESEMNAT
Publicat: 28/04/2012, 10:39
Actualizat: 29/04/2012, 11:10

Președintele Traian Băsescu l-a desemnat pe Victor Ponta pentru funcția de premier. Anunțul a fost făcut în această seară, după discuțiile de la Cotroceni, care au urmat demiterii guvernului Mihai Răzvan Ungureanu prin adoptarea moțiunii de cenzură. La Cotroceni, PDL, prin vocea lui Emil Boc, a anunțat că partidul său nu va face nicio propunere de prim-ministru. UDMR a susținut necesitatea organizării alegerilor parlamentare anticipate.

„Astăzi nu s-a întâmplat nimic dramatic pentru România. A fost un proces democratic în Parlament care a arătat că guvernul Ungureanu nu avea majoritate. Opțiunea pentru Victor Ponta a fost legitimă”, a spus Băsescu.

„România nu are niciun motiv de panică. Sper că ceea ce am rugat în Parlament, revenirea la salariile dinainte, să se întâmple rapid. Sper ca noul Guvern să ia în considerație acest lucru”, a mai spus Băsescu.

Victor Ponta a declarat că speră ca noul guvern să obțină cât mai repede votul de învestitură. „Mă bazez în acest efort pe USL și pe ceilalți parlamentari. Este un moment în care responsabilitatea care trebuie să-i revină oricărui om politic trebuie să funcționeze. Voi prezenta în cel mai scurt timp și lista cabinetului și programul„, a spus Ponta.

Gândul a transmis LIVE VIDEO și LIVE TEXT desfășurarea evenimentelor.


UPDATE 19:37 Liderul PSD Victor Ponta este în drum spre Cotroceni, unde președintele Traian Băsescu ar urma să-l desemneze prim-ministru, în jurul orei 20.00, susțin surse din USL.

UPDATE 18:26 Surse din Coaliție au declarat, pentru gândul, că președintele Traian Băsescu a informat că intenționează să-l nominalizeze premier pe Victor Ponta.

UPDATE 18:13 UDMR nu ia în calcul participarea într-un nou guvern. „Nu luăm în calcul în acest moment decât pregătirea pentru alegeri. Nu se pune problema să facem parte din noul guvern„, a spus Kelemen Hunor.

UPDATE 18:09 Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că trebuie format rapid un alt guvern pentru a nu fi sacrificate rezultatele făcute până acum. „În maxim o săptămână trebuie instalat un nou guvern„, a spus Kelemen. El a precizat că pentru România ar fi bine să fie organizate alegeri parlamentare anticipate, avansând ca termen luna septembrie. „La alegeri anticipate se poate ajunge prin consens politic„, a spus Kelemen.

UPDATE 17:43 „Băsescu nu mi-a propus funcția de premier. A spus că ne va anunța la finalul consultărilor care va fi propunerea”, a spus Ponta.

UPDATE 17:41 Victor Ponta a declarat că așteaptă ca „președintele să anunțe într-un timp foarte scurt care propunerea pentru funcția de prim-ministru”.

UPDATE 17:37. Întâlnirea dintre Băsecu și liderii USL s-a încheiat. Crin Antonescu a declarat că i-a prezentat lui Băsescu propunerea ca Victor Ponta să fie premier. „I-am comunicat președintelui că propunerea noastră de premier este Ponta. A luat act. (…) Am căzut de acord să avem un guvern învestit foarte repede”, a spus Antonescu

Președintele Traian Băsescu discută, la această oră la Cotroceni, cu Victor Ponta, Crin Antonescu și Daniel Constantin despre desemnarea noului premier, după ce guvernul Ungureanu a fost demis prin adoptarea moțiunii de cenzură.

Invitați inițial separat, liderii USL au schimbat agenda stabilită de șeful statului care a decis să-i primească împreună.

Primii la discuțiile de la Cotroceni au fost cei de la PDL. Emil Boc, a anunțat, după discuția cu șeful statului, că democrat-liberalii nu vor face nicio propunere de premier. El a apreciat că majoritatea trebuie să-și asume guvernarea.

Guvernul Ungureanu a căzut, moțiunea de cenzură fiind votată cu 235 de voturi „pentru”, 9 voturi „contra” și 3 abțineri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
NASA a creat anvelopa indestructibilă, fără aer - VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Decizie finală în România. Legea intră în vigoare din 1 iunie. Ciolacu: Așa e corect
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Otrava din farfuria românilor. Cum se îngălbenesc puii ca sa arate ca și când ar...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Test de cultură generală. Care e cea mai rapidă limbă?