• Publicat:
Știri

Motivul pentru care șeful arestat al CJ Arad l-a dat în judecată pe interimar

Motivul pentru care șeful arestat al CJ Arad l-a dat în judecată pe interimar
Motivul pentru care șeful arestat al CJ Arad l-a dat în judecată pe interimar

Președintele interimar al CJ Arad, Adrian Țolea, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că a fost dat în judecată de președintele suspendat al instituției, Nicolae Ioțcu, arestat după ce ar fi primit mită în legătură cu achiziția unor echipamente medicale pentru Spitalul Județean, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Țolea a precizat că, în 30 iulie, avocatul lui Ioțcu a depus un document la Consiliul Județean, prin care a cerut date privind deplasările în teren, în perioada 2011-2015, ale unor angajați ai instituției ale căror nume apar în dosarul de corupție. Totodată, avocatul mai solicita imagini video surprinse de camerele de supraveghere ale CJ în 28 iulie, intervalul orar 8.00-16.00.

„La prima cerere i-am răspuns că va primi informațiile pe Legea 544, pentru că sunt informații de interes public, însă le va primi în termen de 30 de zile, așa cum prevede legea, fiind un volum mare de muncă. Colegii trebuie să caute toate acele documente pentru a fi copiate și puse la dispoziția avocatului”, a declarat Țolea.

Președintele interimar a precizat că a răspuns negativ la a doua cerere a avocatului lui Ioțcu.

„I-am răspuns că nu sunt informații de interes public și că imaginile pot fi predate, dacă sunt solicitate, doar organelor competente, respectiv Poliției sau Parchetului. Pentru că nu i-am dat aceste imagini, m-a acționat în instanță. Nu fac niciun comentariu, dar este evident că mă voi apăra, pentru că am procedat conform legii”, a spus Țolea.

Conform sursei citate, toate imaginile surprinse de camere sunt păstrate 30 de zile în sistem, dar cele solicitate de avocat au fost arhivate, în eventualitatea că de ele vor avea nevoie anchetatorii.

Procesul va fi soluționat de Secția Civilă a Judecătoriei Arad. Pe site-ul instituției se arată că dosarul a fost înregistrat în 12 august și are ca obiect „asigurare dovezi”.

Țolea a precizat că avocatul lui Ioțcu a mai avut o cerere în ziua reținerii acestuia.

„A cerut toate contractele referitoare la dosar, iar atunci am ținut angajații peste program, până seara, fiind multe documente de copiat”, a spus Țolea.

Președintele suspendat al CJ Arad, Nicolae Ioțcu, aflat în arest preventiv, a fost trimis în judecată de DNA Timișoara pentru trafic de influență, fiind acuzat că a cerut 40.000 de euro de la administratorul unei firme pentru atribuirea preferențială a unui contract. În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că, în cursul anului 2012, Nicolae Ioțcu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Arad, a pretins de la Alin Pătrașcu, administrator al unei societăți comerciale, suma de 40.000 de euro, pentru a-și exercita influența în cadrul procedurii organizate la nivelul CJ Arad, pentru atribuirea preferențială a unui contract de achiziție publică privind „Furnizarea în leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad”, în valoare de 1.600.000 de euro.

După ce ar fi primit alte sume de bani, Ioțcu a fost prins în flagrant de către procurorii anticorupție când primea 10.000 de euro.

Dosarul este judecat la Tribunalul Timiș.

Președintele Consiliului Județean Arad, liberalul Nicolae Ioțcu, a fost reținut de DNA în 24 iulie, după ce a fost prins în flagrant, el fiind ulterior arestat preventiv de Tribunalul Timiș.

Ulterior, Prefectura Arad a emis un ordin de suspendare din funcție a șefului Consiliului Județean, Nicolae Ioțcu, după ce a fost înregistrată comunicarea Tribunalului Timiș privind instituirea măsurii arestului preventiv față de acesta.

Tags:
Inchide