Clarice Dinu
23.04.2012
Politică

MRU explică episodul cu „ușa trântită” la Coaliție: „Am și eu supărările mele”

MRU explică episodul cu „ușa trântită” la Coaliție: „Am și eu supărările mele”
MRU explică episodul "ușa trântită" la Coaliție: "Am și eu supărările mele"

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat în acestă seară că se va opune alocării politice a banilor către primării, precizând că divergențele pe care le-a avut cu liderii Coaliției pe acestă temă au reprezentat „un episod” care nu contează.

„Nu contează un episod, am și eu supărările mele”, a spus șeful guvernului, la Realitatea TV, întrebat de ce a plecat trântind ușa de la ședința coaliției.

„Mă opun destinației politice” a banilor a adăugat Ungureanu, precizând că cele 150 de milioane de euro deblocate de guvern în ședința de astăzi sunt destinate cofinanțării proiectelor europene și arieratelor la plata facturilor administrațiilor locale indiferent de culoarea politică. El a dat exemplul unor primării de la PDL, PNL și PSD care au primit finanțare.

„Oamenii sunt ținta măsurilor mele economice”, a spus Ungureanu, precizând că banii au fost dați pentru că acum au nevoie de ei comunitățile locale, chiar dacă „poate să existe o suspiciune de ordin politic”.

Ungureanu a mai spus că lucrează la un proiect privind un Fond Național de Dezvoltare, pe model norvegian, care să fie alimentat cu banii din redevențe sau privatizări și care să fie folosiți la investiții directe în scopul dezvoltării comunităților locale. El a precizat că fondurile nu vor putea fi folosite „discreționar” și „în scop electoral”.

×
Inchide