MRU, la Gândul LIVE: Am vrut să reformez RA-APPS și a apărut lista cu vita de Kobe. Miza scandalului: 200 de milioane de euro cât valorează imobilele de protocol

Redactor:
Clarice Dinu
MRU, la Gândul LIVE: Am vrut să reformez RA-APPS și a apărut lista cu vita de Kobe. Miza scandalului: 200 de milioane de euro cât valorează imobilele de protocol
Dezvăluirea a fost făcută...

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu  a susținut, vineri seară, la GÂNDUL LIVE, că unul dintre motivele pentru care a devenit țintă politică a fost faptul că a dorit să restructureze RA-APPS, sugerând că a fost chiar amenințat „să lase lucrurile în pace”. Miza, a spus el, aproape 200 de milioane de euro cât își planificase statul să obțină în urma licitațiilor pentru vânzarea imobilelor de protocol. Totul urma să se întâmple în trei luni, lucru care a fost discutat în guvern și cu cei din SGG încă din luna februarie a anului trecut.

„Au existat îndemnuri prietenești să las lucrurile în pace. Unele au fost așa de prietenești încât a trebuit să sesizez organele în drept”, a spus Ungureanu. El a precizat că luna iunie era prevăzută  restructurarea Regiei protocolului de stat, într-un „departament mărunt” din subordinea SGG.

„Planul pe care guvernul l-a avut în materie de reformă a RA-APPS a stârnit foarte multă emoție în rândul celor care se ocupau de planificarea licitațiilor. Emoție pentru ce urmează să se întâmple când RA-APPS trece prin procesele de licitație corectă. Și efectele acestei emoții le-am văzut în timpul campaniei electorale. Este unul dintre motivele pentru care asupra mea au fost aruncate tone de mizerii ține de acest lucru”, a spus fostul premier.

Întrebat dacă un efect la care se referă a fost și apariția în presă a listei pe baza căreia a fost acuzat că a cerut achiziționarea din bani publici a unor produse foarte scumpe – parfumuri sau carne de vită de Kobe al cărei preț pe kilogram sare de câteva sute de euro – Mihai Răzvan Ungureanu a răspuns: „Nu doar la asta , printre altele și asta”.

„Celor care au pus în mișcare o asemenea minciună ordinară le spun că nu mă las până nu iese la iveală adevărul despre asemenea manipulare ordinară”, a adăugat el.

Întrebat dacă în spatele acestui scandal se află șeful RA-APPS, rămas și astăzi în funcție, Georgian Surdu, Mihai Răzvan Ungureanu a spus că nu poate să spună așa ceva însă nu poate să nu remarce că „soția sa a candidat pentru un post de deputat din partea PNL”.

Fostul premier a apreciat că RA-APPS „a rezistat pe seama compromisului subteran peste 20 de ani”. „RA-APPS este suma micilor compromisuri politice făcute în ultimii 20 de ani de viață politică postdecembristă”, a mai comentat el.

Președintele partidului Forța Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, a fost invitatul ediției de vineri al emisiunii GÂNDUL LIVE.

 

 

 

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Alexandra Stan, cele mai fierbinți ipostaze în care a apărut vreodată Cântăreața a lăsat...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Ora de iarnă 2020: România dă ceasul înapoi în „cea mai lungă noapte din an”,...
Motivele pentru care americanii au reciclat ventilatoarele rusești, trimise ca ”ajutor umanitar”
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Cu ea ar accepta să fie înșelată! Andra ar închide ochii dacă Măruță ar înșela-o...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Ceaușescu, întâlnire secretă cu Arsenie Boca. Ce i-a zis părintele l-a bântuit pe dictator până...
Elena Ceaușescu, INTERZISĂ la meciurile lui Dinamo. Ce a comis în tribună e RUȘINOS
Dacă vezi omul din imaginea de mai jos, ai un IQ peste medie
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
De la 7 kilograme de nucă şi o cergă, la cel mai mare procesator cu...
Inchide