LIVE UPDATE – „Nunta de AUR” a anului. George Simion se căsătorește, sâmbătă, la Măciuca / Cununia, oficiată de Arhiepiscopul Râmnicului, ÎPS Varsanufie, și de Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie / Plimbări cu balonul cu aer cald – FOTO-VIDEO

Publicat: 27/08/2022, 12:30
Actualizat: 27/08/2022, 20:46

Sâmbătă, în satul Oveselu, din comuna Măciuca, județul Vâlcea, are loc nunta liderului AUR, George Simion. La eveniment, care este organizat la fel cu un festival, sunt așteptate peste 10.000 de persoane. Mireasa, Ilinca Munteanu, poartă o rochie albă cu motive tradiționale, iar mirele are și el un costum specific românesc. Evenimentul este tulburat din cauza unei amenințări cu bonbă, la fața locului fiind prezenți mai mulți polițiști și pirotehniști. Cununia religioasă este oficiată de Arhiepiscopul Râmnicului, ÎPS Varsanufie, și de Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie.

UPDATE 20:17. Interviu cu George Simion. Ce urmează în zilele următoare pentru proaspeții însurăței

UPDATE 20:11. Cum s-au simțit românii la nunta lui George Simion

Forfotă mare la nunta lui George Simion, liderul AUR, cu aleasa lui, Ilinca Munteanu, desfășurată în comuna Măciuca din județul Vâlcea. GÂNDUL a stat de vorbă cu unii dintre participanții la petrecerea mirilor.

UPDATE 19:34. Nuntașii au putut să zboare chiar și cu balonul cu aer cald!

UPDATE 19:25. Petrecerea este în toi la nunta liderului AUR

UPDATE 17:30. O altă persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale, la nunta lui George Simion

UPDATE 17:08. Gigi Becali i-a făcut liderului un cadou de nuntă inedit lui George Simion: „I-am dat din dragoste!” Cât a costat

George Becali a anunțat că i-a dăruit liderului AUR, George Simion, tone de brânză pentru nunta sa. Patronul FCSB a povestit la un post de televiziune cât a costat cadoul său pentru liderul AUR, dar și despre cât de aproape a fost să-i fie naș de nuntă lui George Simion.

UPDATE 16:31. Amenințarea cu bombă de la nunta lui George Simion, falsă

În urma verificărilor efectuate, nu a fost identificat niciun dispozitiv exploziv.

Reamintim că astăzi, 27 august a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea a fost sesizat cu privire la faptul că în incinta unui eveniment privat, desfășurat în localitatea Măciuca a fost amplasată o bombă.

La fața locului s-au deplasat polițiști și pirotehniști pentru efectuarea de verificări.

Cercetările sunt continuate, pentru identificarea persoanei care a făcut sesizarea și luarea măsurilor legale care se impun., transmite IPJ Vâlcea.

UPDATE 15:56. Așa a început petrecerea

UPDATE 15:55. Ambulanța intră în mulțimea adunată la hora, după ce mai multor participanți li s-a făcut rău

UPDATE 15:50 – Discursul mirelui George Simion

UPDATE ora 14:00 – Urmează să înceapă petrecerea

Cununia religioasă a luat sfârșit și urmează să înceapă petrecerea organizată de liderul AUR, la care sunt așteptați mii de oameni.


UPDATE ora 13:47 -Mascaţi, jandarmi şi medici trimişi în comuna Măciuca, la nunta liderului AUR | Reacţia medicului Tudor Ciuhodaru

Mobilizare a forţelor de ordine la nunta cu 10.000 de oameni a lui George Simion. Poliţişti şi jandarmi au fost trimişi la Măciuca, iar medicii din trei spitale din zonă au fost alertaţi. Nunta lui George Simion va avea loc într-o capelă special amenajată în incinta resortului de lux din Oveselu. (Citiți mai multe detalii aici..)

Sursa foto: GÂNDUL

UPDATE ora 13:30 – Victor Ciutacu, atac la adresa celor care l-au criticat pentru participarea la nunta lui George Simion: „Puteți să mă scuipați direct între ochi”

Victor Ciutacu afirmă, într-un atac la adresa celor care l-au criticat pentru participarea la nunta lui George Simion, că nu trebuie să dea socoteală pentru anturajul său. „Puteți să mă scuipați direct între ochi”, transmite realizatorul TV.

„În caz că nu s-a înțeles din prima și e nevoie să repet, când o să ajung eu să dau socoteală tuturor securiștilor detașați în presă ce anturaj frecventez, puteți să mă scuipați direct între ochi”, a transmis Victor Ciutacu, pe Facebook.

Victor Ciutacu, atac la adresa celor care l-au criticat pentru participarea la nunta lui George Simion: „Puteți să mă scuipați direct între ochi” / Sursa foto: Facebook Victor Ciutacu
Victor Ciutacu, atac la adresa celor care l-au criticat pentru participarea la nunta lui George Simion: „Puteți să mă scuipați direct între ochi” / Sursa foto: Facebook Victor Ciutacu

UPDATE ora 13:00 Poliția din Vâlcea anunță mobilizarea pirotehniștilor în zona evenimentului

Polițiștii din Vâlcea au fost sesizați sâmbătă cu privire la amplasarea unei bombe la un eveniment privat din localitatea Măciuca, unde are loc nunta liderului AUR George Simion cu Ilinca Munteanu.

Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea a anunțat că a fost sesizat cu privire la faptul că, în incinta unui eveniment privat, desfășurat în localitatea Măciuca, a fost amplasată o bombă.

La fața locului se deplasează polițiștii din Vâlcea și pirotehniștii din cadrul Serviciului Român de Informații, pentru efectuarea de verificări.

UPDATE ora 12:30 – Urmează să înceapă cununia religioasă


UPDATE ora 11:33 – Alertă cu bombă la nunta lui George Simion. „Știm că se distrează din banii rusești. Va fi o zi memorabilă pentru toată lumea”

O alertă cu bombă a fost la nunta liderului AUR. O persoană a transmis un e-mail mai multor redacții mass-media din România, dar și Poliției Române, în care arată că „această zi va fi memorabilă”.

Mesajul este semnat Simionnunta și a fost trimis sâmbătă, în jurul orei 11:20.

„Azi explodăm o bombă la nunta lui George Simion la Hotel Forest. Știm bine că Simion se distrează din bani ruseşti azi la Oveselu. Această
zi va fi memorabilă pentru toată lumea!”, conform mesajului primit de redacția GÂNDUL. (Vezi mai multe aici…)

Reacția lui George Simion, la amenințarea cu bombă: „Astea-s bombe în capul lor..:”

UDATE ora 11:22 – Robert Turcescu, la nunta lui George Simion, alături de Victor Ciutacu, Mirel Palada și Dan Diaconescu. „Ne doare la bască”

Jurnalistul a transmis un mesaj care pare adresat celor care au criticat ideea liderului AUR de a chema „toți românii” la nuntă și care au comparat evenimentul cu nunta lui Corneliu Zelea Codreanu. „Ne doare la bască”, a scris Turcescu pe internet, alături de o poză cu Victor Ciutacu, Mirel Palada, Dan Diaconescu, și evident, de George Simion. (Citește mai multe detalii aici…)

UPDATE ora 11:00 – Nunta lui George Simion, motiv de scandal. Trei spitale din Vâlcea sunt în alertă din cauza evenimentului. „Pentru asta plătesc taxe și impozite românii? Să fim toți la dispoziția unor scelerați?”

Nunta lui George Simion este motiv de scandal în județul Vălcea, după ce trei spitale sunt în alertă din cauza evenimentului. Unul dintre medicii care lucrează în județ este revoltat: „Pentru asta plătesc taxe și impozite românii? Să fim toți la dispoziția unor scelerați?”.

Conform unui anunț lipit în spitalele din județ, medicii trebuie să fie pregătiți să acționeze în caz de urgență. (Citește mai multe detalii aici…)

Nunta lui George Simion, motiv de scandal. Trei spitale din Vâlcea sunt în alertă din cauza evenimentului. „Pentru asta plătesc taxe și impozite românii? Să fim toți la dispoziția unor scelerați?”
Nunta lui George Simion, motiv de scandal. Trei spitale din Vâlcea sunt în alertă din cauza evenimentului. „Pentru asta plătesc taxe și impozite românii? Să fim toți la dispoziția unor scelerați?”

UPDATE ora 10:00 – George Simion a ales să urmeze mai multe tradiții specifice nunților românești

ȘTIRE INIȚIALĂ

Cununia religioasă a liderului AUR, George Simion, care va avea loc sâmbătă, 27 august, se va oficia cu derogare de la Biserica Ortodoxă Română (BOR) într-o capelă (paraclis) special amenajată în incinta resortului de lux din Oveselu. În 2013, Sfântul Sinod al BOR interzicea oficierea căsătoriilor în afara lăcașurilor de cult, cu argumentul că Taina Cununiei s-ar transforma astfel în spectacol și ar pierde din solemnitate.

Slujba pentru Taina Botezului şi Taina Cununiei ar trebui, conform deciziei BOR, să aibă loc doar în bisericile parohiale, și nu în aer liber sau în alte locuri neconvenţionale, pentru a-și păstra caracterul solemn.

De atunci, însă, s-au produs nenumărate excepții, precum cea de sâmbătă, când liderul AUR se va însura cu Ilinca Munteanu. La fel ca în alte cazuri, și de această dată s-a obținut derogare de la BOR.

Cine sunt nașii cuplului George-Ilinca

Potrivit newsteam.ro, George Simion și Ilinca Munteanu ar fi avut 3 nași oficiali de cununie. Doi dintre cei mai bogați români ar fi acceptat să le fie părinți spirituali, unul dintre ei fiind Gigi Becali. Altul ar fi Neluțu Varga, patronul CFR Cluj, o cunoștință mai veche a lui Simion. Pe lângă cei doi, naș ar fi și fostul senator liberal Dan Nițu, care deține luxosul SPA din Măciuca.

Pe de altă parte, fanatik.ro a scris că George Simion și Ilinca Munteanu vor avea nici mai mult nici mai puțin decât 10 perechi de nași! Printre aceștia s-ar număra oameni de afaceri precum Marius Deaconescu, Ștefan Voloșniuc și Petrică Negrea.

Cum va arăta Ilinca în ziua nunţii

Tema nunții este tradițional românească, așadar și costumația celor doi miri va fi în stilul portului tradițional românesc.

„O să fie un costum tradiţional din zona Vrancei. L-am făcut la un atelier specializat. O să avem şi  baloţi de paie, o să avem şi toate elementele dintr-o nuntă de acum 100-150 de ani. Luna de miere o să o facem în Maramureş. Am primit invitații în Ţara Lăpuşului, la Săpânţa, Transalpina şi Transfăgărăşan”, spunea, în urmă cu ceva timp, Geroge Simion.

Ilinca Simion, în rochie de mireasă / Sursa foto: Facebook George Simion
Ilinca Simion, în rochie de mireasă / Sursa foto: Facebook George Simion

Accesul la eveniment se va face ca la festival

Accesul la nunta lui George Simion, unde au fost invitați „toți românii” s-a făcut ca la un festival. Oamenii dornici să participe la eveniment s-au înscris pe site-ul liderului AUR și au primit o brățară de acces.

„Accesul se face doar în zonele special marcate și este posibil doar cu prezentarea brățării oferite de organizatori. Invitații care nu au intrat încă în posesia brățărilor le vor putea lua de la membrii echipei de acces pe baza unui act de identitate. Recomandarea organizatorilor este ca oamenii să intre din timp în posesia brățărilor de acces pentru evitarea aglomerației”, conform organizatorilor.

Înscrierile s-au făcut până pe 20 august, astfel încât cei care s-au înscris să fie verificați, a anunțat Simion.

„Darul nu este obligatoriu, dacă cineva vrea, îl redirecționăm să facă o donație pentru spitalul mobil pe care vrem să-l facem, să ajungă în toate colțurile țării. Trec toate darurile în declarația de avere”, a spus, recent, George Simion.

Programul complet al evenimentului

  • Ora 12:00 – Cununia religioasă. Locația este în bisericuța de lemn construită lângă Pensiunea Forest Retreat and Spa
  • Ora 14:00 – Începerea spectacolului. Locația este scena principală a evenimentului pe terenul de lângă Pensiune
  • Ora 23:00 – Focul de artificii. Locația este lângă scena principală

Atracții și evenimente

  • Plimbări cu balonul cu aer cald. Invitații pot face plimbări contra-cost cu un balon andocat în vecinătatea scenei principale;
  • Corturi cu tematică folclorică amenajate de meseriași din mai multe zone ale țării. Acestea sunt vizibile în mai multe locații din vecinătatea câmpului;
  • Demonstrație de echitație și plimbări cu calul (pentru copii). Locația este manejul de pe terasele Pensiunii;
  • Teatru de păpuși pentru copii. Scena este amenajată în imediata vecinătate a terenului unde se desfășoară petrecerea.

Mâncarea și băutura sunt oferite participanților în zona special amenajată pe terenul unde se desfășoară evenimentul. Invitații vor putea savura tocană de vânat preparată într-un ceaun de două tone, grătar de berbecuț și porc, mititei. Berea și vinul (alb și roșu) vor fi oferite la pahar în aceeași zonă unde se servește și mâncarea, conform organizatorilor.

Mai multe parcări au fost amenajate în zonă și în locații aflate în vecinătatea localității. Acestea sunt marcate special. Organizatorii îndeamnă participanții veniți cu mașinile din alte zone să acceseze parcările din locațiile indicate pe site-ul georgesimion.ro și să folosească autocarele puse evenimentului pentru a ajunge în locație.

Vă recomandăm să citiți și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
George Simon a devenit tată pentru prima dată. Liderul AUR este în culmea fericirii: ”M-ai...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
România și pierderea Dobrogei. Ionel Brătianu: „Soarta Dobrogei nu depinde de stipulațiile păcii de la...